ʼλμα τίτλου (pics+vid)

Τα γκολ για τον ΑΠΟΕΛ σημείωσαν οι Ντε Βινσέντι, Εφραίμ και Σωτηρίου. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λαρένα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 52ο λεπτό. Στο 80ο λεπτό δέχθηκε κόκκινη κάρτα (απευθείας) και ο Ντε Βινσέντι για κλωτσιά στον Ορτίθ.
 
12η σερί νίκη για τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα.
 
Ο αγώνας:
 
Από νωρίς το ντέρμπι πήρε «φωτιά» μιας και στο 1ο λεπτό ο Εφραίμ δοκίμασε ένα σουτ που έφυγε έξω. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με αποτέλεσμα  οι παίκτες του Κετσπάγια να μείνουν μπροστά και στο 8ο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Γιαννιώτας βρήκε εξαιρετικά τον Τόμας ντ Βινσέντι που με λόμπα νίκησε τον Τόνιο και άνοιξε το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ.
 

Το γρήγορο γκολ έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν εξακολουθούν να μην πατούν καλά στο γήπεδο και δυσκολεύονταν αφάνταστα να αναπτυχθούν, μιας και η παρουσία του Αρτυματά αλλά και γενικά το στήσιμο από τον Κετσπάγια, έκλεισε τους διαδρόμους.
 
Στο 19΄ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τελική τους προσπάθεια με ένα σουτ του Χαραλάμπους να φεύγει έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Λαρένα στο 27ο λεπτό. Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού στην ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Τέτε.
 
Στο 39΄ του ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε σημαντικό προβάδισμα με γκολ ζωγραφιά του Γιώργου Εφραίμ. Ο Γιαννιώτας έδωσε στον Κύπριο διεθνή μεσοεπιθετικό που με εξαιρετικό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Τόνιο, που μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του.
 
 
Στην επανάληψη το καλό κλίμα που υπήρχε στον αγώνα χάλασε. Ο Τέτε στο 50ο λεπτό επιχείρησε ένα σουτ το οποίο απέκρουσε ο Πάρντο, ενώ το επόμενο λεπτό ο Τράττος έδωσε πέναλτι για την ΑΕΚ, για ανατροπή του Τέτε από τον Μερκή. Η απόφαση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΑΠΟΕΛ, ενώ έκαναν την εμφάνιση τους τα νεύρα στο γήπεδο.
 
 
Πριν αναλάβει την εκτέλεση ο Άλβες, ο Τράττος απόβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Λαρένα, για σπρώξιμο στον Ντε Βινσέντι. Ακολούθως ο Άλβες εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Πάρντο απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Τέτε έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.
 
Με το υπέρ της 2-0 αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε πιο εύκολο έργο. Από την πλευρά του ο Τόμας Κρίστιανσεν έκανε μαζεμένες αλλαγές από τον πάγκο, ενώ στο 70ο λεπτό είδε τον Τέτε να έχει μια καλή στιγμή για να μειώσει και να βάλει την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.
 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΑΠΟΕΛ είχε τεράστια ευκαιρία να διευρύνει το προβάδισμα του, όταν ο Πιέρος Σωτηρίου έφυγε μόνος μπροστά αλλά το ψηλοκρεμαστό του σουτ σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 73΄ όταν πήρε τη μπάλα από τον Ντε Βινσέντι, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα έξω. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιέρος νίκησε αυτή την φορά τον Τόνιο, εκμεταλλευόμενος τη πάσα του Αρτυματά, με τη φάση να αρχίζει από τον Βάντερ.
 
Ουσιαστικά η ομάδα του Κετσπάγια «κλείδωσε» τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής και ανέβασε στους έξι βαθμούς τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ.
 
Στο 78΄ ο Τέτε έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει, αλλά το κοντινό σουτ που επιχείρησε δεν είχε καμία τύχη. Στο 80ο λεπτό ο Τόμας ντε Βινσέντι δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από την απαράδεκτη και αψυχολόγητη του ενέργεια να
κλωτσήσει τον Ορτίθ.
 
Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει σπουδαία και επιβλητική νίκη με 3-0 μέσα στη Λάρνακα. Αποφασιστικό βήμα για τον φετινό τίτλο από τους παίκτες του Κετσπάγια, κατώτερη των περιστάσεων παρουσιάστηκε η ΑΕΚ.
 
 
 
Ταυτότητα αγώνα:
 
ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Νίνου (70΄ Εγγλέζου), Καταλά, Τομάς, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τέτε, Τρισκόφσκι (70΄ Μυτίδης), Άλβες.
 
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μερκής, Αστίθ, Αλεξάνδρου, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Γιαννιώτας (58΄ Βάντερ), Εφραίμ (65΄ Σωτηρίου), Αρτυματάς (78΄ Αντωνιάδης), Ντε Βινσέντι.
 
Κίτρινες Κάρτες: Χαραλάμπους, Νίνου - Γιαννιώτας, Αρτυματάς, Μερκής, Βάντερ.
 
Κόκκινες Κάρτες: Λαρένα (απευθείας) - Ντε Βινσέντι (απευθείας).
 
Εισιτήρια: 6.650 
 
Σε βίντεο η νίκη του ΑΠΟΕΛ:
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος