Ο κομπάρσος Αρτυματάς έγινε απαραίτητος στα χέρια του Κετσπάγια

Τεχνίτη δεν τον λες. Αν περιμένεις να δεις από τα πόδια του μαγικές ντρίπλες και φαντεζί ενέργειες θα απογοητευτείς. Ο Κωστάκης Αρτυματάς είναι όμως πιστός» στρατιώτης» και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Φτάνει να ξέρει πως να τον εκμεταλλευτεί.
 
Λίγοι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο μπορούν να κάνουν τόσα πολλά μέσα στο γήπεδο, όσα ο Παραλιμνίτης κόφτης, στόπερ, μπακ ή ακόμα και επιτελικός μέσος. Ο Κωστάκης Αρτυματάς μετατράπηκε από κομπάρσος στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ σε πολυεργαλείο και έναν από τους πιο  απαραίτητους ποδοσφαιριστές.
 
12 συμμετοχές, εκ των οποίων μόλις οι 5 στο αρχικό σχήμα και 535 λεπτά κατέγραψε την περσινή σεζόν ο 23χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στον «Αρχάγγελο» ο Τιμούρ Κετσπάγια είναι μονίμως στις βασικές του επιλογές. Έπαιξε μέχρι στιγμής σε 20 αγώνες (17 ως βασικός) και με 1555 αγωνιστικά λεπτά είναι στην 6η θέση του πίνακα των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στον ΑΠΟΕΛ, πίσω από τους Καρλάο, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Μοράις και Βάτερμαν.
 
Ο Αρτυματάς είναι ο ποδοσφαιριστής που χρησιμοποιήθηκε στις περισσότερες θέσεις από κάθε άλλο συνάδελφο του στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο «τζόκερ» του Κετσπάγια κάλυψε πέντε θέσεις καθώς αγωνίστηκε, πέραν της φυσικής του θέσης, ως ανασταλτικός μέσος, στα δύο άκρα της άμυνας, κεντρικός αμυντικός, ενώ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε ειδική αποστολή σε ρόλο «ψευτοδεκαριού».
 
Αγωνιζόμενος μπροστά από τον Μοράις- και δίπλα στον Βινίσιους- έπεφτε πάνω στον Μπόλιεβιτς με σκοπό να «κόψει» στα δύο το παιχνίδι της ΑΕΚ και να μην αφήσει τον Μαυροβούνιο να «κτίσει» επιθετικές προσπάθειες για την ομάδα της Λάρνακας. Ο Αρτυματάς τα πήγε, για άλλη μια φορά, περίφημα στον ρόλο που του ανατέθηκε από τον Κετσπάγια.
 
Ο Γεωργιανός κατάφερε να μετατρέψει τον Αρτυματά από κομπάρσο σε απαραίτητη μονάδα, γιατί ακριβώς ξέρει τι να ζητήσει απ’ αυτόν και τι μπορεί να του προσφέρει. Όσο ο Αρτυματάς καταπίνει χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο, εκτελεί πιστά τις οδηγίες του προπονητή του και βελτιώνεται στους τομείς που υστερεί θα γίνεται ολοένα και πιο σημαντικός. 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος