Το δείπνο με Τιμούρ που «κυνηγά» τον Πουλλαΐδη

Το βράδυ της 23ης Μαίου 2015 ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης δεξιώθηκε την ομάδα φούτσαλ της «Κυρίας». Παρών στο τραπέζι ήταν και ένας.. ξεχωριστός καλεσμένος: ο Τιμούρ Κετσπάγια. Το γεγονός και μόνο της παρουσίας του Γεωργιανού προπονητή στο σπίτι του ισχυρού άνδρα της Ανόρθωσης, φούντωσε τις φήμες για επιστροφή του πιο πετυχημένου προπονητή στην ιστορία της ομάδας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
 
Ο Τιμούρ Κετσπάγια εφτά χρόνια μετά τα Νοεμβριανά του 2008, ήταν για πρώτη φορά πρόθυμος να καθίσει εκ νέου στον πάγκο της Ανόρθωσης. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δίχως όμως να συζητηθεί το παραμικρό για ενδεχόμενη συνεργασία. Λίγες μέρες μετά ο Τιμούρ Κετσπάγια ταξίδεψε στην Αγγλία για να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικό παιχνίδι και ενώ περίμενε ότι η διοίκηση Χρίστου Πουλλαΐδη θα επανέλθει με επίσημη πρόταση, έμαθε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι η ομάδα της Αμμοχώστου ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Αντρέ Πάους.
 
Ο Χρίστος Πουλλαΐδης δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο που ήταν η πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια. Με τον Γεωργιανό στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας η διοίκηση της Ανόρθωσης θα έκανε πράξη τη μεγαλύτερη επιθυμία των φίλων της ομάδας και ενδεχόμενη αγωνιστική αποτυχία θα επιβάρυνε αποκλειστικά τον Τιμούρ Κετσπάγια.
 
Σε γραπτή δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ανόρθωσης ο Χρίστος Πουλλαΐδης είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Γνωρίζω, πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μας εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Άντρε Πάους, η είδηση της ανανέωσης της συνεργασίας αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό, λόγω της φημολογίας γύρω από το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Τιμούρ Κετσπάγια, είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην σύγχρονη ποδοσφαιρική μας ιστορία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η παρουσία, αλλά και οι συμβουλές του, μας είναι όχι απλά καλοδεχούμενες, αλλά απαραίτητες. Ενδεχόμενη παρουσία του στον πάγκο ή σε οποιοδήποτε άλλο πόστο στην Ανόρθωση, θα δημιουργούσε απίστευτες προϋποθέσεις. Την κατάλληλη όμως ώρα. Εάν αγαπάς την Ανόρθωση, θέλεις τον Τιμούρ. Εάν αγαπάς όμως τον Τιμούρ, τον θέλεις αυτή την στιγμή πίσω στην Ανόρθωση; Ο Κετσπάγια θα επιστρέψει στην Ανόρθωση όταν θα είναι έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα ώστε αυτή η επιστροφή να μην αποτελεί πισωγύρισμα στην καριέρα του. Τότε θα χρειαστεί η τεράστια δυναμική».
 
Με τα πιο πάνω ο Χρίστος Πουλλαΐδης άφηνε να νοηθεί ότι η Ανόρθωση δεν ήταν έτοιμη τη δεδομένη στιγμή να υποστηρίξει τον Κετσπάγια για κατάκτηση τίτλων. Άλλωστε ο στόχος της ομάδας στον δεύτερο χρόνο του τριετούς πλάνου ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντρέ Πάους, τον οποίο έδιωξε μεσούσης της περιόδου γιατί έχασε το τρένο της διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Παραθέτουμε απόσπασμα των δηλώσεων Πουλλαΐδη:
 
«Πιστοί στο τριετές πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής ανάκαμψης που έχουμε εξαγγείλει, δηλώσαμε εξ αρχής ότι όλες οι τεχνικής φύσεως αποφάσεις θα λαμβάνονται από τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή. Αυτό θα συνεχίσει και τώρα, με την αλλαγή ωστόσο στο πρόσωπο του τεχνικού διευθυντή και κάποιες διαφοροποιήσεις στις αρμοδιότητές του».
 
Μέχρις ότου οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον προπονητή και τον τεχνικό διευθυντή η Ανόρθωση όχι μόνο διεκδικούσε τον στόχο της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, αλλά δημιουργήθηκαν προσδοκίες ακόμα και για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκεί ήταν που χάθηκε η «μπάλα». Ο γύρους του θριάμβου μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα και οι εξαγγελίες για κατάκτηση του πρωταθλήματος στα αποδυτήρια έβαλαν τον πήχη ψηλότερα από τις δυνατότητες της ομάδας.
 
Η πορεία της Ανόρθωσης στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν ήταν έργο του Αντρέ Πάους, ο οποίος δεν στηρίχθηκε τον Ιανουάριο (αργοπορημένες μεταγραφές και επιλογές παικτών που δεν ήταν δικές του ή του τεχνικού διευθυντή) και ακολούθησε η κατάρρευση.
 
Υ.Γ. Η Ανόρθωση με τον Ζόραν Μιλίνκοβιτς στον πάγκο της ήταν για λύπηση και έδειχνε ανίκανη να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη, έστω και αν η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την τρίτη θέση είναι θεωρητικά ανατρέψιμη. Η απόφαση αποδέσμευσης του Σέρβου προπονητή είναι μεν ορθή, όμως αποδεικνύει τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην ομάδα της Αμμοχώστου.  
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος