ʼστε τον Χριστάκη ήσυχο

 
Γιατί δεν κάλεσε παίκτη της ΑΕΛ; Από πού κι ως πού να πάει στην Εθνική ο Μάριος Νικολάου ενώ βρίσκεται σε απραξία από τον Ιανουάριο; Μα είναι δυνατόν να μη συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του ομοσπονδιακού προπονητή ο Στάθης Αλωνεύτης; Καλά έκανε και έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Κύπρος Χριστοφόρου του Άρη και Νεόφυτος Μιχαήλ της Σαλαμίνας, αλλά αδίκησε τον Θωμά Ιωάννου της Πάφου.
 
Και τι δεν γράφτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή την κλήση του Χριστάκη Χριστοφόρου για το αποψινό (24/3 21:00) φιλικό παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (24/3) με την Ουκρανία στην Οδησσό. Οι επιλογές του Κύπριου προπονητή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέρασαν από «κόσκινο» και οι κριτικές άρχισαν προτού κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής. Πέσανε όλοι πάνω του να τον φάνε, λες και διέπραξε έγκλημα. Φανταστείτε τι θα συμβεί αν έρθει ένα στραβό αποτέλεσμα στη συνέχεια, λες και τόσα χρόνια η Εθνική παρελαύνει σε τελικές φάσεις Euro και Mundial.
 
Την τελευταία διετία, υπό την καθοδήγηση του Πάμπου Χριστοδούλου, η Εθνική Κύπρου έκανε βήματα προόδου. Έφτασε κοντά στη διεκδίκηση θέσης στα τελικά ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως το κυριότερο είναι ότι γέμισε το γήπεδο για χάρη των Κυπρίων διεθνών και όχι για χατίρι των Πορτογάλων, των Γάλλων και των Γερμανών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου αγάπησε την Εθνική. Γούσταρε να πηγαίνει στο γήπεδο. Χάρηκε στις επιτυχίες και απογοητεύτηκε στις ήττες. Αν επιστρέψουμε στις εποχές της μουρμούρας, της αμφισβήτησης και της άνευ λόγου και αιτίας κριτικής γιατί δεν μας αρέσει η φάτσα του Χριστάκη (και του κάθε Χριστάκη), το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα επιστρέψει στη μιζέρια του παρελθόντος.
 
Ας αφήσουμε τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή να δουλέψει όπως ο ίδιος θεωρεί καλύτερα και στο τέλος θα κριθεί και αυτός και όσοι τον επέλεξαν για τη συγκεκριμένη θέση. Σήμερα θα πάρει το βάπτισμα του πυρός και έχουμε καθήκον όλοι (δημοσιογράφοι, παίκτες, σωματεία, κόσμος) να τον στηρίξουμε για το καλό της Εθνικής και όχι του Χριστάκη.
 

Δειτε Επισης

Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»