Γιαννιώτας: «Νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ και μετά Ολυμπιακός»

Συνέντευξη στην εφημερίδα "Ο Γαύρος" παραχώρησε ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, Γιάννης Γιαννιώτας. Ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής ανέφερε πως στόχος του είναι η κατάκτηση του νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ και ακολούθως η να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όπου ανήκει. 
 
Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη
Για τον Ολυμπιακό: 
«Μπορεί να έλειπα όταν ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά το χάρηκα αφάνταστα. Όπως ένιωσαν όλα τα παιδιά, ο Φορτούνης, ο Τσόρι, ο Καμπιάσο, έτσι ένιωσα κι εγώ. Σίγουρα βέβαια η χαρά μου θα ήταν ακόμα καλύτερη αν ήμουν και έπαιζα στην ομάδα, αλλά κι από ένιωσα πρωταθλητής και εγώ. Και τώρα ετοιμάζομαι για διπλή χαρά. Υπάρχουν βέβαια 7 παιχνίδια ακόμα μέχρι να τελειώσουν τα πλέι οφ και πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, ωστόσο έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία και είμαστε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».
 
Για τα λίγα λεπτά συμμετοχής με τον Ολυμπιακό: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και μόνο για το γεγονός, ότι έκανα προπονήσεις με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα ήθελα να πάρω περισσότερες ευκαιρίες και μετά από εκείνο το παιχνίδι κυπέλλου πίστεψα, ότι θα τις πάρω αλλά και μόνο που είχα την ευκαιρία να δουλέψω στις προπονήσεις κάτω από τόσο επαγγελματικές συνθήκες ήταν πολύ σημαντικό, για εμένα».
 
Για την επιλογή του να συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ: «Όταν ήρθα στην ομάδα, ήμασταν στην 4η θέση και 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή αν θυμάμαι σωστά. Η πίεση ήταν πολύ μεγάλη. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η μεγάλη ομάδα του νησιού και η πίεση είναι ανάλογη με αυτή που υπάρχει και στον Ολυμπιακό. Δουλέψαμε αρκετά και από τότε έχουμε κάνει 12 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και άλλες τρεις στο κύπελλο και είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία με έξι βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ. Όποιοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, μπορούν να καταλάβουν, πόσο μεγάλο είναι αυτό που έχουμε πετύχει από τον Γενάρη μέχρι τώρα. Τώρα, όσο αφορά στον εαυτό μου σίγουρα είμαι ικανοποιημένος. Έφυγα από τον ένα θρύλο και ήρθα στον άλλο και το κυριότερο ήρθα σε μια ομάδα που παίζω συνεχώς και βρήκα ρυθμό. Αυτό χρειαζόμουν».
 
Για την προσαρμογή του στην Κύπρο: «Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά με την Ελλάδα. Είναι το ίδιο ακριβώς. Ένα είμαστε Έλληνες και Κύπριοι και αυτό με βοήθησε να προσαρμοστώ πολύ εύκολα. Μόνο η οδήγηση είναι διαφορετική αφού εδώ τα αυτοκίνητα είναι δεξιοτίμονα αλλά και αυτό το συνηθίζεις. Τώρα όταν πιάσουν οι ζέστες, όπως μου έχει πει και ο Πάρντο θα έχουμε πρόβλημα με την υγρασία αλλά ευτυχώς δεν έχουν πιάσει ακόμη».
 
Για το μέλλον του το καλοκαίρι: «Το καλοκαίρι επιστρέφω στον Ολυμπιακό. Τώρα είμαι στον ΑΠΟΕΛ και το καλοκαίρι γυρνάω στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ο στόχος μου είναι ένας: να παίξω στον Ολυμπιακό. Αυτός είναι ο σκοπός μου και θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω. Προς το παρόν, βέβαια, ο στόχος μου είναι να κατακτήσω το νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο. Σέβομαι την ομάδα και τους φιλάθλους της, είναι ένας μεγάλος σύλλογος που με βοήθησε πάρα πολύ και θέλω να πανηγυρίσω το νταμπλ μαζί τους το τέλος της σεζόν. Είμαι ένας παίκτης, όμως που ανήκει στον Ολυμπιακό και προτεραιότητα μου είναι να επιστρέψω».
 
Για το αν νιώθει αδικημένος που δεν πήρε ευκαιρίες στον Ολυμπιακό: «Αδικημένος… Κοίτα, όπως υπάρχουν αδικίες στη ζωή υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο. Προσωπικά, όμως δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω την υγεία μου και δεν το βάζω κάτω. Είμαι σίγουρος ότι θα βρω την ευκαιρία μου κάποια στιγμή. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δουλεύω ασταμάτητα. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να δουλεύω. Το ίδιο έκανα στον Ολυμπιακό, το ίδιο κάνω και τώρα. Πηγαίνω με μεγάλη χαρά στην προπόνηση και καθημερινά θέλω να βελτιώνομαι. Αυτή είναι η λογική που έχω, με αυτή θα πορευτώ και στη συνέχεια και πιστεύω πως θα δικαιωθώ».
 
Για τις εμφανίσεις του στον ΑΠΟΕΛ: «Έχω σημειώσει ένα γκολ και έχω μοιράσει 8 ή 9 ασίστ. Να σου πω την αλήθεια 9 πρέπει να είναι αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Έχω την ευκαιρία να παίζω και να βοηθάω όπως μπορώ την ομάδα μου κι αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Βρήκα τον ρυθμό μου που ήθελα στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο».
 
Για το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Εμείς το κάνουμε να φανεί εύκολο και πήραμε μία τεράστια νίκη».
 

Δειτε Επισης

Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα