Στα ημιτελικά ο Απόλλωνας, παραμονή για Ομόνοια, ισοφάρισε η ΑΕΛ

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στην ΕΘΑ πέτυχε ο Απόλλωνας στην Προημιτελική Φάση του πρωταθλήματος, με σκορ 91-74, καταφέρνοντας να κερδίσει την πρόκριση του στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Πετρολίνα ΑΕΚ.
 
Η ΕΘΑ παρόλο που αγωνίστηκε με ένα ξένο, είχε αρκετά καλή παρουσία και κρατήθηκε κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Και οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους καλαθοσφαιριστές που είχαν στην διάθεση τους. Κορυφαίος του αγώνα ο Τζέι Αρ Στρόουμπριτζ με 33 πόντους (7 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασσίστ).
 
Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο τρίλεπτο με το σκορ να οδηγείται στο 4-4. Έπειτα ο Απόλλωνας με τρεις πόντους του Μπράσγουελ πήρε προβάδισμα με 7-4, με την ΕΘΑ να απαντάει με δύο δίποντα από τους Κιούμπερμπατς και Παπάμιχαηλ, παίρνοντας αυτή προβάδισμα με 8-7. Οι διαφορές παρέμειναν λεπτές στην συνέχεια, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Τρία λεπτά πριν το φινάλε το σκορ ήταν στο 15-14 για την ΕΘΑ, με τον Απόλλωνα να κάνει την ανατροπή στο επόμενο τρίλεπτο και να προηγείται με 20-17.
 
Η ΕΘΑ μπήκε δυνατά στην δεύτερη περίοδο και μετά από δύο λεπτά πήρε προβάδισμα με 25-22. Ο Απόλλωνας απάντησε και μέχρι το 14:30 πήρε προβάδισμα με τέσσερις πόντους διαφορά (30-26). Η διαφορά αυτή αυξήθηκε στο επόμενο δίλεπτο στους δώδεκα, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 39-27. Οι "κιτρινόμαυροι" ανέβασαν στροφές στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου και μείωσαν σε 45-38.
 
Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας πέτυχε πέντε πόντους (τρίποντο ο Μακρέι, δίποντο ο Πετγουέι) και πήρε προβάδισμα δώδεκα πόντων (50-38). Η ΕΘΑ απάντησε, μειώνοντας την διαφορά στους πέντε στο 24:34, με το σκορ να είναι στο 53-48. Η ομάδα της Έγκωμης κατάφερε ενάμιση λεπτό πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου να μειώσει την διαφορά στους τρεις (63-60), ωστόσο το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τον Απόλλωνα να προηγείται με 68-63.
 
Και πάλι οι "γαλάζιοι" είχαν δυνατό ξεκίνημα, στην τέταρτη περίοδο, καταφέρνοντας να φέρουν την διαφορά στους δέκα (75-65) στο 32:12 του αγώνα. Η ομάδα της Λεμεσού πατούσε καλύτερα στο παρκέ, καταφέρνοντας μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου να φέρει την διαφορά στους δεκατρείς πόντους (83-70). Οι "γαλάζιοι" διατήρησαν το προβάδισμα τους και στο τέλος πήραν την νίκη με 91-74.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-20, 38-45, 63-68, 74-91
 
ΕΘΑ (Χάντι Ελχατζ) Πηλαβάς, Παναγίδης, Αναστασιάδης 7 (2), Σέπος 2, Κιούμπερμπατς 28 (3), Παπάμιχαηλ 18 (4), Κασκίρης 14, Κουλαππής, Χρίστου 5, Ασσαντουριάν, Φραγκέσκου.
 
Απόλλωνας (Παναγιώτης Γιανναράς) Κυριάκου 3 (1), Γρίβας, Γεωργίου, Άπολμπι 6, Μακρέι 9, Μπράσγουελ 18 (3), Πιττάκας 9 (1), Πάπε Φάγε, Βιράρτη, Στρόουμπριτζ 33, Πέτγουέι 13, Χατζηβασιλείου.
 
«Κλείδωσε» παραμονή η Ομόνοια
 
Η Ομόνοια νίκησε και απόψε την Αναγέννηση Γερμασόγειας και την έστειλε στη Β΄Κατηγορία. Οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα με 74-97 και κλείδωσαν την παραμονή τους στην Α’ Κατηγορία.
 
Ο αγώνας φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν εύκολος για τους πράσινους. Στην πρώτη περίοδο η Ομόνοια ήταν μπροστά με 18-29 και στο ημίχρονο το σκορ ήταν στο 39-52.
 
Στην τρίτη περίοδο η Ομόνοια ανέβασε ξανά ρυθμούς και με σερί 9-30 ανέβασε το σκορ στο 48-82. Την τέταρτη και τελευταία περίοδο η Αναγέννηση προσπάθησε να καλύψει τη διαφορά πετυχαίνοντας ένα σερί 23-7 όμως η Ομόνοια δεν επηρεάστηκε και πήρε τη νίκη με τελικό σκορ 74-97.
 
Ισοφάρισε τον Κεραυνό η ΑΕΛ
 
Την νίκη κόντρα στον Κεραυνό πέτυχε η ΑΕΛ με 45-41, στον δεύτερο Τελικό του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, ισοφαρίζοντας έτσι τις νίκες στο 1-1. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό, με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά στο σκορ σε όλη την διάρκεια του, ενώ εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Κορυφαία του αγώνα η Πότσεκ με 14 πόντους.
 
Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, όμως με την πάροδο του χρόνου ο Κεραυνός ανέβασε στροφές και κατάφερε να ισορροπήσει τον αγώνα. Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με το σκορ να είναι στο 10-10. Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στην δεύτερη περίοδο και με τρίποντο της Μενελάου πήρε προβάδισμα με 13-10, με την Παβίσεβιτς στην συνέχεια να ισοφαρίζει σε 13-13 για τον Κεραυνό. Στην συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με το σκορ να παραμένει πολύ κοντά. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 20-20.
 
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κεραυνός ξεκίνησε με τέσσερις πόντους παίρνοντας προβάδισμα 24-20. Η ΑΕΛ ισοφάρισε στην συνέχεια με δύο βολές της Κάμπελ και δίποντο της Πότσεκ, ενώ πήρε προβάδισμα αργότερα με 26-24. Ωστόσο οι παίκτριες του Κεραυνού σημείωσαν έξι σερί πόντους (τέσσερις η Κωνσταντίνου, δύο η Παβίσεβιτς) και πήραν προβάδισμα 30-26. Η ΑΕΛ μείωσε πριν το τέλος της τρίτης περιόδου σε 30-28 με δύο ελεύθερες βολές της Κάμπελ.
 
Προβάδισμα στην ΑΕΛ έδωσε η Πότσεκ με τρίποντο, στην αρχή της τέταρτης περιόδου (31-30). Ο Κεραυνός έπειτα σημείωσε επτά σερί πόντους και πήρε προβάδισμα με 37-31, προτού η Πότσεκ με νέο τρίποντο μειώσει σε 37-34. Στην συνέχεια είχαμε υπήρξε μικρή ένταση που οδήγησε σε διακοπή του αγώνα για ορισμένα λεπτά. Με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ, ο Κεραυνός με δύο βολές της Παβίσεβιτς έφερε την διαφορά στους πέντε (39-34). Η ΑΕΛ ωστόσο ήταν πιο εύστοχη και πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία στάδια του αγώνα, καταφέρνοντας να κάνει την ανατροπή και στο τέλος να φύγει με την νίκη με τελικό σκορ 45-41.
 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-10, 20-20, 28-30, 45-41
 
ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου): Μενελάου 6 (1), Λάρκου 10 (2), Παπαδοπούλου 3, Όρλοβιτς 2, Κάμπελ 10, Πότσεκ 14 (2).
 
Κεραυνός (Χρίστος Στυλιανίδης): Πιτσιλίδου 3 (1), Αθανασίου 4, Βεζελόφσκι 5, Κωνσταντίνου 6, Θεολόγου 3, Χατζηχάννα 3 (1), Παβίσεβιτς 17.

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ