Θέμα με το στάδιο «Αμμόχωστος», χρειάζεται επείγον ανακατασκευή (Δηλώσεις)

Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ επικοινώνησε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Νέας Σαλαμίνας, κ. Γιάννο Χρυσοστόμου, ο οποίος μας ανέφερε για το πρόβλημα που υπάρχει με την ανακατασκευή του σταδίου «Αμμόχωστος».
 
«Το γήπεδο είναι προβληματικό και χρειάζεται ανακατασκευή. Δεν έγινε με τη νέα τεχνολογία η ανακατασκευή του και είναι δύσκολο να φιλοξενήσει δεύτερη ομάδα. Για να γίνει ολοκληρωμένη ανακατασκευή χρειάζεται ένα ποσό γύρω στις 130.000 ευρώ. Ο ΚΟΑ πρέπει να επιχορηγήσει αυτό το έργο, για την ώρα η Νέα Σαλαμίνα έχει μόνο 15.000 ευρώ στη διάθεση της».
 
Πιο συγκεκριμένα για το θέμα της ανακατασκευής:
 
«Πρέπει να γίνει τη σύγχρονη τεχνολογία η ανακατασκευή του γηπέδου της χαλαζιακής άμμου. Έχει να γίνει ανακατασκευή εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια. Εφόσον ο ΚΟΑ δεν επιχορηγήσει, τότε το στάδιο «Αμμόχωστος» δεν μπορεί να φιλοξενήσει και δεύτερη ομάδα. Θέλω να επισημάνω πως ο ΚΟΑ επιχορηγεί το 70% περίπου και το υπόλοιπο το αναλαμβάνει το σωματείο. Για να γίνει η ανακατασκευή ενός γηπέδου υπάρχουν κάποια κριτήρια και κάθε 15 χρόνια γίνεται έλεγχος».
 
Υπάρχει μελέτη από εμπειρογνώμονα:
 
«Το σωματείο μας έχει κάνει τη μελέτη του και 15 Μαίου αρχίζουν οι εργασίες. Από τις αρχές Ιανουαρίου έχει έκθεση από εμπειρογνώμονα, σύμφωνα με την οποία το γήπεδο έχει ανακατασκευαστεί με παλιά τεχνολογία. Είναι σημαντικό να γίνει αυτή η ανακατασκευή, κυρίως στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είναι επικίνδυνος για τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών».
 
Ενδιαφέρον από δύο ομάδες για να το χρησιμοποιούν ως έδρα. Ο Ερμής αποφάσισε άλλο γήπεδο:
 
«Τόσο η Αναγέννηση Δερύνειας όσο και η ΑΕΖ ενδιαφέρονται για να χρησιμοποιήσουν το γήπεδο μας. Αν γίνει η ανακατασκευή όπως πρέπει, το στάδιο «Αμμόχωστος» μπορεί να φιλοξενήσει ακόμει και τρεις ομάδες. Βεβαίως σύμφωνα με την ΚΟΠ το κάθε γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιείται από δύο ομάδες και ως εκ τούτου θα δούμε τι θα γίνει. Ο Ερμής μας προσέγγισε αλλά θα αγωνιστεί τελικά σε άλλο γήπεδο».
 
Εδώ και τώρα επιχορήγηση από τον ΚΟΑ:
 
«Πρέπει ο ΚΟΑ να δει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα της ανακατασκευής του «Αμμόχωστος». Το γήπεδο χρειάζεται επείγον αυτές τις εργασίες για να γίνει πιο λειτουργικό και για να μπορεί να φιλοξενήσει άλλη ομάδα».

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική