Α.Κυπριανού: «Στην Ελλάδα έτρωγα μόνο μακαρόνια με λεμόνι για να επιβιώσω»

Είναι o μεγάλος πρωταγωνιστής της Αναγέννησης Δερύνειας στον δρόμο για επιστροφή στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Ο λόγος για τον Ανδρέα Κυπριανού, ο οποίος με 22 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα  Β’ Κατηγορίας και οδήγησε την ομάδα του στην κατηγορία των μεγάλων ύστερα από τέσσερα χρόνια.
 
Ο 27χρονος επιθετικός άνοιξε την καρδιά του στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline γυρίζοντας τον χρόνο πίσω. Εξομολογείται ότι στην ομάδα που ανδρώθηκε, τη Νέα Σαλαμίνα, ήταν απλήρωτος ένα χρόνο όμως δεν διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του γιατί ένιωθε συναισθηματικά δεμένος με τους ερυθρόλευκους.

 
Η πρόταση του Στόιλοφ
Ακολούθησε η περιπέτεια στην Ανόρθωση. Ο Ανδρέας Κυπριανού χαρακτηρίζει ως το σημαντικότερο λάθος της καριέρας του την απόρριψη της πρότασης που του κατέθεσε ο τότε προπονητής της «Κυρίας», Στάνιμιρ Στόιλοφ. Ο Βούλγαρος τεχνικός πρότεινε στον ταχύτατο επιθετικό να πάει δανεικός σε ομάδα δεύτερης κατηγορίας, ώστε να έχει την ευκαιρία να τον παρακολουθεί από κοντά και ως αντάλλαγμα το συμβόλαιο του από σπαστό (1+1+1) θα γινόταν κλειστό  τριετές.
 
«Ήταν το μεγαλύτερο μου έγκλημα που αρνήθηκα την πρόταση του κ. Στόιλοφ. Θεώρησα ότι θα ήταν καλύτερο για μένα να μην πάω στη Β’ Κατηγορία και προτίμησα να πάρω μεταγραφή στην Ελλάδα. Έτσι έχασα την ευκαιρία να υπογράψω κλειστό τριετές συμβόλαιο με την Ανόρθωση».
 


«Ζήτησαν χρήματα από τον πατέρα μου για να παίζω»
Η προοπτική του Ιωνικού φάνταζε ως μια ευκαιρία καριέρας για τον Ανδρέα Κυπριανού. Στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Νίκαιας ο Κύπριος επιθετικός κέρδισε τις εντυπώσεις κόντρα στον ΟΦΗ. Ακολούθως,  μέτρησε άλλες δύο συμμετοχές και στη συνέχεια έγινε κάτι σοκαριστικό  που ο ίδιος εξομολογείται για πρώτη φορά στη ζωή του.
 
«Παράγοντες του Ιωνικού πήραν τον πατέρα μου τηλέφωνο και του ζήτησαν χρήματα ώστε να συνεχίσω να αγωνίζομαι στην ομάδα. Αρνηθήκαμε και από εκείνη την στιγμή και έπειτα δεν έπαιξα καθόλου».
 
Ο Ανδρέας Κυπριανού γυρίζει τον χρόνο πίσω στον Γενάρη του 2011 όταν ζούσε στην Αθήνα, μόνος σ’ ένα διαμέρισμα,  χωρίς λεφτά.
 
«Για έξι μήνες δυστυχώς δεν πήρα ούτε σεντ. Δεν είμαι από εύπορη οικογένεια για να μπορούσα να αντεπεξέλθω και έτσι αναγκαστικά έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα μακαρόνια και επειδή δεν είχα τυρί για να βάλω απάνω, έβαζα λεμόνι», εξομολογείται στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Οnline ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.
 
«Ευτυχώς που στον Ιωνικό υπήρχαν κάποιοι συμποδοσφαιριστές μου με συναισθήματα γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα επιβίωνα…».


«Συλλογική προσπάθεια»
Με την επιστροφή του στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας Αραδίππου ο Ανδρέας Κυπριανού άρχισε να βρίσκει ξανά τον εαυτό του. Αγωνίστηκε ακολούθως σε Άρη, Αναγέννηση Δερύνειας και Ένωση, προτού επιστρέψει το περασμένο καλοκαίρι στην Αναγέννηση.
 
«Πέρσι όταν έφυγα από την Ένωση είχα υποσχεθεί πως όπου και να πήγαινα θα είχα στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία και μια καλή σεζόν για μένα που θα συνοδευόταν με προσωπικό ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα», ήταν η απάντηση του Κυπριανού αν πίστευε στην επίδοση των 22 τερμάτων προτού αρχίσει η σεζόν.
 
Στην ερώτηση αν έχει ακόμη βλέψεις για μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, ήταν κάθετος: «Η Α’ Κατηγορία είναι επιπλέον κίνητρο. Ποτέ δεν σταματά ένας ποδοσφαιριστής να έχει βλέψεις και να κυνηγά στόχους. Για να μπορείς τόσα χρόνια να κάνεις πρωταθλητισμό στη Β’ Κατηγορία σημαίνει πως έχεις την πείρα και τις δυνάμεις», επεσήμανε ο Ανδρέας Κυπριανού, ο οποίος διευκρίνισε πως το συμβόλαιο του με την Αναγέννηση Δερύνειας ανανεώθηκε αυτόματα με την άνοδο της ομάδας στην Α’ Κατηγορία.
 
Η συλλογική προσπάθεια και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην Αναγέννηση ήταν οι κύριοι λόγοι που επιβραβεύτηκαν οι κόποι μιας χρονιάς με την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, αναφέρει ο Ανδρέας Κυπριανού που δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τόσο τη σύζυγό όσο και την οικογένεια του που του στάθηκαν στα δύσκολα, και είναι όπως λέει, οι πιο αυστηροί τους κριτές.

 

 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική