O Kαρλάο είχε έμπνευση!

Έστω και με το στενό 1-0 ο ΑΠΟΕΛ πέρασε νικηφόρα από το «Αμμόχωστος», πέτυχε θετικό ξεκίνημα στα πλέι οφ και παράτεινε την παραμονή του στην κορυφή.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι πλέον βρίσκονται στο +4 (65-61) από την ΑΕΚ, η οποία αγωνίζεται την Κυριακή (06/03) με τον Απόλλωνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ουσιαστικούς στόχους στη συμμετοχή τους στο πρώτο γκρουπ και παραμένουν τελευταίοι με 33 βαθμούς. Απλά το απολαμβάνουν και όπως έδειξαν δεν θα παραδοθούν εύκολα σε κανένα αντίπαλο.
 
Το παιχνίδι δεν κυνήγησε δάφνες ποιότητας. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν καθόλου καλός και η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε για το καλύτερο. Το γκολ των νικητών πέτυχε ο Καρλάο στο 41’, ενώ προηγουμένως στο 36’ ο Πιέρος Σωτηρίου βρήκε το δοκάρι.
 

 

 

Μέτρια αρχή
Επηρεασμένοι, ίσως, και από το χορτάρι – έγινε επανασπορά – στα αρχικά στάδια του αγώνα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν παρουσίασαν καθόλου καλό θέαμα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ξεπεράστηκε το 20’ μέχρι να δημιουργηθεί η πρώτη καλή ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 25’ το φάουλ του Παύλου πέρασε ελάχιστα έξω, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Καρλάο στο 29΄.


Δοκάρι και 1-0
Ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 36’, όμως η κεφαλιά του Πιέρου Σωτηρίου κατέληξε στο δοκάρι του Μιχαήλ, ο οποίος ένα λεπτό προηγουμένως σταμάτησε την προσπάθεια του ίδιου ποδοσφαιριστή.
 
Η λύση για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, από πόδια αμυντικού ποδοσφαιριστή. Ήταν το 41’, όταν μετά εκτέλεση φάουλ του Γιαννιώτα από δεξιά, ο Καρλάο έπιασε απευθείας το σουτ και με ένα πανέμορφο γκολ πέτυχε το 1-0 για τους γαλαζοκίτρινους. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα του Βραζιλιάνου στο φετινό πρωτάθλημα – πέτυχε άλλο ένα στο Γιουρόπα Λιγκ.

 


Κακό δεύτερο μέρος
Η ποιότητα του παιχνιδιού στο δεύτερο παιχνίδι ήταν ακόμη πιο χαμηλή. Ενδεικτικό αυτού ήταν ότι η μοναδική ευκαιρία ήταν στο 61’, όταν ο Τσούριουριτς έκανε το σουτ, όμως δεν βρήκε το στόχο.


 
H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): 
Μιχαήλ, Άντιτς, Ζάρκοβιτς, Τσίγκουινι, Τσίνα, Φούσκο, Γκόμες (77’ Αντόρνο), Μπεμπά (46' Κούσουλος), Τσούριουριτς, Παύλου (68’ Πεδρίτο), Μακριέφ.
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Πάρντο, Σέρζιο, Αστίθ, Καρλάο, Μιλάνοφ, Μοράις, Βινίσιους, Ντε Βινσέντι, Εφραίμ (73’ Βάντερ), Γιαννώτας (83’ Πιατκόφσκι), Σωτηρίου (64’ Αρτυματάς).
Σκόρερ: Καρλάο 41'
Κίτρινες: Μπεμπά, Τσούριουριτς / Σωτηρίου, Μοράις 
Διαιτητής: Χαράλαμπος Σκαπούλλης
Α' βοηθός: Στέλιος Νικήτα
Β' βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής
4ος: Κώστας Ψευδιώτης
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»