Πολύ σκληρός για να πεθάνει!

Ένα τέταρτο πριν το τέλος της αναμέτρησης στο ΓΣΖ όλα έδειχναν πως η ΑΕΚ -μια εβδομάδα μετά το εκκωφαντικό 6-1 στο ίδιο γήπεδο- θα έπαιρνε ακόμη μια νίκη απέναντι στον Απόλλωνα, ο οποίος όμως μ’ ένα εντυπωσιακό φίνις κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και μάλιστα είχε την ευκαιρία να φτάσει στην ανατροπή και να φύγει από τη Λάρνακα με μια επική νίκη.
Η ισοπαλία ασφαλώς είχε γεύση… ήττας για τους «κιτρινοπράσινους», οι οποίοι απέχουν πλέον τρρις βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, και αποτέλεσε μια τεράστια ένεση ηθικού κι αυτοπεποίθησης για τους φιλοξενούμενους εν όψει της προσπάθειας για εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Στο πρώτο μέρος ρυθμός και ποιότητα κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Μετά από ένα ορθώς ακυρωθέν τέρμα του Άλβες (οφσάιντ) η ΑΕΚ είχε μια ευκαιρία με τον Τομάς (31’) και μία με τον Άλβες (32’), ενώ ο Απόλλωνας απείλησε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με σουτ στην κίνηση από τον Σατσέτι.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Λαρνακείς άνοιξαν το σκορ με διαγώνιο σουτ του Λαρένα που ξεγέλασε τον Βάλε, καθώς η μπάλα ανάπηδησε μπροστά από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα (49’).
Στο 56’ από σέντρα του σκόρερ και κεφαλιά του Άλβες η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, όμως στο 63’ από γύρισμα του Λαρένα ο Μοντέιρο έβαλε την προβολή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.
Ο Πέδρο Εμάνουελ δεν χρονοτρίβησε και με την είσοδο εντός ενός δεκαλέπτου των Μέζγκα, Μάγκλιτσα και Παπουλή έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Αυτή ξεκίνησε στο 78’, όταν ο Μοντέιρο με ωραία μπαλιά βρήκε τον Παπουλή στην πλάτη του Καταλά και ο Ελλαδίτης με ωραίο κατέβασμα και πλασέ νίκησε τον Ραμίρεθ για το 2-1.
Εννέα λεπτά αργότερα ο Μάγκλιτσα κέρδισε πέναλτι από τον Καταλά και ο ντα Σίλβα από τα ένδεκα βήματα ισοφάρισε για τον Απόλλωνα, ο οποίος στα εναπομείναντα λεπτά είχε δύο καλές (89’ Παπουλής, 92’ Γκιέ Γκιέ) και μια απίστευτη ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν στο 93’ από σέντρα του Μέζγκα και κεφαλιά του Μαγκλίτσα ο Ραμίρεθ εξουδετέρωσε με υπερένταση σε κόρνερ.
ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Ορτίθ, Μουρίγιο (12’ Νίνου), Καταλά, Χαραλάμπους - Μπόλιεβιτς - Τριτσκόφσκι, Λαρένα, Τομάς, Τέτε (76’ Λαμπάν) - Άλβες.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Πέδρο, Μοντέιρο, Φρέιρε, Ελίζιο - Μακρίδης - ντα Σίλβα, Σατσέτι (65’ Μάγκλιτσα), Στογιάνοβιτς (65’ Μέζγκα), Βασιλείου (75’ Παπουλής) - Γκιέ Γκιέ.

 
Πέδρο Εμάνουελ: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, ξέραμε όμως τι θέλαμε να κάνουμε, γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τη στρατηγική να δώσουμε μπάλα στον αντίπαλο. Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερη κατοχή και έλεγχος για την ΑΕΚ, αλλά πήγαμε στην ανάπαυλα έχοντας από μια καλή ευκαιρία και ήμασταν ισόπαλοι. Δεν ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε γκολ μετά από τέσσερα λεπτά και τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ. Προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε, δεν τα καταφέραμε, δεχτήκαμε το αυτογκόλ. Ήμασταν πίσω στο σκορ, κάναμε αλλαγές και είμαι ευχαριστημένος γιατί έχουμε δώσει πολλά ντέρμπι εσχάτως και οι παίκτες έδειξαν ότι έχουν χαρακτήρα. Στο τέλος με λίγη περισσότερη συγκέντρωση θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη νίκη, κρατάμε όμως την αντίδραση που βγάλαμε»
Τόμας Κρίστιανσεν: «Είμαι στενοχωρημένος, διότι χάσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Ξέραμε ότι δεν θα ήταν όπως στο παιχνίδι που νικήσαμε 6-1,δεν ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά μετά ελέγξαμε το ρυθμό, ξέραμε πού ήταν οι χώροι, μολονότι ο Απόλλωνας έπαιξε με δύο κόφτες, αλλά δεν δημιουργήσαμε φάσεις. Ατην επανάληψη ξεκινήσαμε καλά, πήγαμε για τυους τρεις βαθμούς, αλλά όταν είχαμε το 2-0 και τον έλεηχο δεχτήκαμε το 2-1, είχαμε εκνευρισμό και στο τέλος θα μπορούσαμε να χάσουμε, κάτι που θα ήταν καταστροφικό. Ευτυχ΄ς κρατήσαμε τις αποστάσεις που είναι σημαντικό για το μέλλον. Τώρα πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να πιστέψουμε στην ομάδα, είχαμε 15-20 λεπτά κακής απόδοσης που μας κοστισαν δύο βαθμούς, μόνο με σκληρή δουλειά μπορούμε να συνεχίσουμε, και με μια μικρή αλλαγή στη νοοτροπία, διότι το αποψινό ήταν ένα δυνατό χτύπημα».
 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»