Τρίτη με τριάρα!

Όσο δυναμικά έκλεισε την α’ φάση του πρωταθλήματος, τόσο εντυπωσιακά ξεκίνησε στα πλέι οφ η Ομόνοια! Μετά από δύο λευκές ισοπαλίες στην κανονική περίοδο, το «τριφύλλι» θριάμβευσε 3-0 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ και την προσπέρασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» διεύρυναν το εντός έδρας αήττητό τους στη σεζόν και επέκτειναν σε τέσσερις αγωνιστικές το νικηφόρο σερί τους, ενώ η «Κυρία» γνώρισε την τρίτη συναπτή ήττα της σε ντέρμπι (σ.σ. είχαν προηγηθεί αυτές απέναντι σε ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ).
Το ξεκίνημα του ντέρμπι ήταν βγαλμένο από τα καλύτερα όνειρα των φίλων της Ομόνοιας. Με τη συμπλήρωση 66 δευτερολέπτων ο Μπαντιμπανγκά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από ασίστ του Μπεμπέ, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει ο Χαφέζ.

Το έκτο τέρμα στη σεζόν από τον Βέλγο ακολούθησε στο 7’ το 11ο γκολ από τον Σέρινταν, ο οποίος ήταν ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού των Μπεμπέ-Κιρμ και, αφού πέρασε τον Κόπριβετς, έκανε με πλασέ το 2-0.

Το «τριφύλλι» πέτυχε και τρίτο γκολ στο 27’, όταν ο Μπεμπέ πήρε την επαναφορά από ασταθή απόκρουση του Κόπριβετς σε σουτ του Κιρμ, όμως ακυρώθηκε λανθασμένα ένεκα υποτιθέμενου οφσάιντ του σκόρερ.
Το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στην Ανόρθωση, η οποία έφτασε τετράκις κοντά στη μείωση του σκορ (36’, 39’ Μανζορό, 37’ Μαρτίνες, 45’ Αβραάμ), όμως ο Παναγή με σπουδαίες επεμβάσεις (στις τρεις πρώτες περιπτώσεις) κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Η επανάληψη ξεκίνησε με ακόμη μια ευκαιρία (48’ Χόλγκερσον) για την «Κυρία», η οποία στο 50’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Μαρτίνες από τον Φλορέσκου και στο 52’ δέχτηκε το 3-0: από λάθος κοντρόλ του Νούχου, ο Ράμος έκλεψε, σέντραρε και ο Σέρινταν προλαβαίνοντας τον Χόλγκερσον έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Κόπριβετς.

Ακολούθως το παιχνίδι άνοιξε και οι ευκαιρίες πλήθυναν: το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο 4-0 στις ευκαιρίες των Ρούνιε (70’), Ράμος (81’, 90’), ενώ η Ανόρθωση πλησίασε στο γκολ της τιμής με τους Γκονσάλβες (78’, 82’) και Βίκτορ (89’).
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Καρλίτος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Χαφέζ - Φλορέσκου, Οικονομίδης (59’ Μαργκάσα) - Μπαντιμπάνγκα (36’ Ράμος), Μπεμπέ, Κιρμ - Σέρινταν (67’ Οκέγε).
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Σβεσλέν, Νούχου - Βίκτορ, Μαϊσουράτζε (18’ Αβραάμ) - Μαρτίνες, Λαΐφης, Μανζορό (63’ Γκονσάλβες) - Ντλόβου (77’ Κουλούρης).
 

Ζόραν Μιλίνκοβιτς: «Πρώτα από όλα πρέπει να συγχαρώ την Ομόνοια που κέρδισε δίκαια. Σε 7-8 μέρες δώσαμε τρία παιχνίδια και είδα τρεις διαφορετικές ομάδες. Απόψε ήταν μία πολύ κακή εμφάνιση και είναι πολύ δύσκολο να πεις οτιδήποτε μετά από τέτοιο παιχνίδι, ειδικά όταν στο 7’ είσαι πίσω στο σκορ με 2-0. Ξέρω πως αυτό το παιχνίδι σημαίνει πολλά για τους οπαδούς μας και δεν μπορώ να ψάχνω δικαιολογίες, γιατί δεν είμαστε καλοί».

Βλάνταν Μιλόγεβιτς: «Για μας τα πράγματα ήταν πάρα πολύ καλά, αφού μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε με 2-0 και νομίζω πως δεν αφήσαμε σε καμιά στιγμή την Ανόρθωση να πιστέψει ότι μπορεί να το γυρίσει. Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, γιατί η Ανόρθωση είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα και ζητούμενο ήταν να μείνουμε μπροστά για να ρισκάρει ο αντίπαλος. Όπως και έγινε, βρήκαμε τους χώρους και κερδίσαμε. Είναι ένα παιχνίδι που δίκαια κερδίσαμε, γνωρίζω το Ζόραν πολλά χρόνια και ξέρω πως θα φτιάξει καλή ομάδα. Εύχομαι στην Ανόρθωση και στον ίδιο καλή συνέχεια».
  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»