Η πρώτη ανατροπή!

Μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Ερμής κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και επικρατώντας 3-1 του Άρη στο «Αμμόχωστος» να ξεκινήσει νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ. Για τους «φτεροπόδαρους» ήταν η πρώτη νίκη έπειτα από τέσσερις συναπτές ήττες και συνάμα η πρώτη ανατροπή έπειτα από 10 αποτυχημένες απόπειρες στην α’ φάση του πρωταθλήματος. Από την άλλη, για την «ελαφρά ταξιαρχία» ήταν η πρώτη ήττα σε εννέα παιχνίδια, στα οποία άνοιξε το σκορ.
Στο πρώτο μέρος ο Ερμής ήταν κυρίαρχος, είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια (69%-31%), την πρωτοβουλία των κινήσεων, τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες (8-2 οι τελικές), ωστόσο ο Άρης ήταν υπέρτερος σε αποτελεσματικότητα και άνοιξε το σκορ στο 26’ με τον Πρεντέσκου, ο οποίος αξιοποίησε γύρισμα του Μαραγκουδάκη, προκειμένου να πετύχει με προβολή το παρθενικό τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Οι «φετεροπόδαροι» ενέτειναν την πίεσή τους, στο 38’ ο Νουρεντινόσκι εξουδετέρωσε εντυπωσιακά σε κόρνερ σουτ εντός περιοχής του αμαρκάριστου Ντίκσον και στο 40’ είδε αρχικά την προβολή του Γουικς να σταματά στην οριζόντια δοκό του, τη δε κεφαλιά του Κεϊτά στην επαναφορά να περνά ελάχιστα άουτ. Στις καθυστερήσεις, ωστόσο, ο Σκοπιανός έμεινε χωρίς αντιδράσεις στο δυνατό διαγώνιο σουτ του Βασιλόγιαννη, ο οποίος με το τέταρτο τέρμα του στη σεζόν διαμόρφωσε το 1-1 του πρώτου μέρους.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης ο Ερμής κέρδισε πέναλτι (σε χέρι του «κιτρινισμένου» Θεοφίλου σε σέντρα του Βασιλόγιαννη) και ο Κεϊτά από τα ένδεκα βήματα ολοκλήρωσε την ανατροπή.
Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στην ισοφάριση στις ευκαιρίες των Κύπρου (58’) και Ράνου (63’), ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Παναγόπουλος ήταν σε ετοιμότητα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 75’ με σουτ εντός περιοχής ο Γκονθάλεθ (σ.σ. δεύτερο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο).
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Παναγόπουλος - Μουλαζίμης, Σίργκι (83’ Γιαγκουδάκης), Πίνα, Χριστοφή - Λατορέ, Γκονθάλεθ - Κεϊτά, Γουίκς (86’ Γενγκά), Βασιλογιάννης (90’ Κούρου) - Ντίκσον.
ΑΡΗΣ (4-2-3-1): Νουρεντινόσκι - Θεοφίλου, Μποργκ, Ρέις, Αουρέλιο - Χριστοφόρου, Κυριάκου (46 Γκούμπερατς) - Κύπρου (78’ Ράντι), Πρεντέσκου (46’ Παχίπης), Μαραγκουδάκης - Ράνος.

Κώστας Καϊάφας: «Δεν ανταποκριθήκαμε στο πολύ σημαντικό αυτό παιχνίδι. Ο Ερμής νίκησε δίκαια και του αξίζουν συγχαρητήρια. Από αύριο ξεκινούμε δουλειά για το πολύ σημαντικό παιχνίδι της Παρασκευής με την Πάφο. Χωρίς να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα, το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο».

Νίκος Παναγιώτου: «Ευχαριστώ τον Κώστα Καϊάφα για τα συγχαρητήρια. Ήταν το πρώτο παιχνίδι της δεύτερης φάσης. Θέλαμε πολύ τη νίκη και την πήραμε. Μας χαροποιεί το γεγονός ότι κερδίσαμε. Κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Βλέπουμε το επόμενο παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για την παραμονή. Στο τέλος θα τα καταφέρουμε, γιατί το δικαιούμαστε».

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»