Τι Μακάρειο, τι Παφιακό!

Η επέλαση συνεχίζεται! Πανηγυρίζοντας την τέταρτη διαδοχική εντός έδρας νίκη της (προηγήθηκαν αυτές απέναντι σε Ομόνοια, Αγία Νάπα και Ερμή) και τη δεύτερη συναπτή απέναντι στη Δόξα η Πάφος προσπέρασε στη βαθμολογία το προσφυγικό σωματείο και απέκτησε «αέρα» έξι βαθμών από τον ουραγό Εθνικό Άχνας. Στον αντίποδα η φιλοξενούμενη έμεινε άνευ νίκης για τρίτο παιχνίδι στη σειρά.
Το πρώτο μέρος κύλησε με τη Δόξα να έχει ανούσια υπεροχή και την Πάφο να είναι πιο απειλητική στις (αντ)επιθέσεις της. Το σουτ του Καλό που εξουδετέρωσε σε κόρνερ ο Κοδίνα (2’) ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, στον αντίποδα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους ντε Μέλο (16’) και Μαασί (28’), προτού ανοίξουν το σκορ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλμπα (σ.σ. σκόραρε για δεύτερη συναπτή αγωνιστική και συνολικά για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα).
Το σκηνικό έμεινε απαράλλακτο στην επανάληψη, όπου η Πάφος είχε δοκάρι (59’ Άλμπα), χαμένο πέναλτι (72’ Μαασί, απέκρουσε ο Χατζηφραγκίσκου) και τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες (62’, 75’ ντε Μέλο, 78’ Ματούκου), προτού φτάσει στο 2-0 στο 82’, όταν ο Χατζηφραγκίσκου απέκρουσε ασταθώς σέντρα του Δημοσθένους και στην επαναφορά ο Μαασί διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κοδίνα - Γκόμες, Αλαμπί, Ματούκου, Ιωάννου - Νταμάου, Γκρίγκετς - Οκόγε (67’ Δημοσθένους), ντε Μέλο, Μαασί (88’ Αντιόλο) - Άλμπα (83’ Αγιβί).
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Χατζηφραγκίσκου - Δημητρίου (62’ Περέιρα), Λεάντρο, Λεονάρντο, Εντμάρ - Παουλίνιο (67’ Ανινφούλ), Λόπεθ - Καλό (67’ Ενγιό), Λεόν, Φοφανά - Αγουινάλδο.

Απόστολος Μακρίδης: «Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μου. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τη Δόξα δύο φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Αυτό το πετύχαμε κυρίως λόγω της σωστής μας άμυνας. Αυτή η ομάδα, η οποία σε 12 παιχνίδια έχει μόλις δύο ήττες, αξίζει πάρα πολλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο που μας βοήθησε και σήμερα. Τον καλούμε να μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».
Λούκας Χατζηλούκας: «Η Πάφος μας κέρδισε δίκαια. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να πάρουμε κάτι καλύτερο στο επόμενο παιχνίδι».

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»