Ποδαρικό με πεντάρα

Μια κακή παρένθεση αποδείχθηκε για την ΑΕΛ η μεσοβδόμαδη ήττα από την Ομόνοια (2-4) στο ΓΣΠ, αφού στην πρεμιέρα των πλέι οφ η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου θριάμβευσε 5-2 του Εθνικού Άχνας (0-3-5 στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές) και σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη από τον Ερμή σκαρφάλωσε στην κορυφή του δευτέρου ομίλου.
Όπως και στο προ εβδομάδας παιχνίδι των δύο ομάδων στη Λεμεσό, ο Πιχ άνοιξε το σκορ για την οικοδέσποινα αξιοποιώντας στο 16’ γύρισμα του Οχένε.

Ο Σκόβρον απέτρεψε την ισοφάριση του Εθνικού σε κόρνερ του Εβέρτον (22’) και στο 36’ από σέντρα του Αϊρόσα ο Ατάντα με στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το 3-0 ήρθε στο 53’ με πλασέ του Αγκάνοβιτς, ο οποίος πήρε την επαναφορά από ασταθή απόκρουση του Μπογκατίνοφ σε σουτ του Πιχ.

Το τελευταίο τέταρτο εξελίχθηκε σ’ ένα φεστιβάλ τερμάτων: στο 74’ ο ντε Πάουλα με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ μείωσε σε 3-1, στο 76’ ο Σαρδινέρο διαμόρφωσε το 4-1 με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κουταντέρ, στο 85’ ο Πιντσέλι με εκτός περιοχής σουτ μείωσε σε 4-2 και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87’ ο Πιχ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (και έκτο σε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα).
ΑΕΛ (4-2-3-1): Σκόβρον - Αϊρόσα, Αντράντε, Σιέλης, Ρομπέρ - Σοάρες, Κουταντέρ - Οχένε (78’ Φράγκος), Αγκάνοβιτς (69’ Στεπάνοβιτς), Μέσκα (60’ Σαρδινέρο) - Πιχ.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Ιακόμπ, Ατάντα, Εβέρτον - Πουτζιουρής (40’ Πιντσέλι), Αράμπαλ - Κότο Πάγες, Πράγκερ, ντε Βράις (46’ Γκριγκαλασβίλι) - Μπαραμπάτζε (48’ ντε Πάουλα).
 

Πάμπος Χριστοδούλου: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για εμάς μετά την ήττα από την Ομόνοια, αφού οι παίκτες μας είχαν πιστέψει ότι μπορούν να μπουν στην εξάδα. Αυτές τις μέρες χειριστήκαμε πολύ καλά το ρόστερ και φρεσκάραμε την ομάδα. Δείξαμε σοβαρότητα και πειθαρχία. Είπα ξανά ότι ο Εθνικός είναι μια πειθαρχημένη ομάδα και χρειάζεται προσοχή. Εύχομαι στον Εθνικό καλή συνέχεια. Το έχω ξαναπεί ότι δεν είναι ομάδα με την εικόνα και το ρόστερ να βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Θα ξεκουραστούμε για 1-2 μέρες και ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Δόξα. Θέλουμε να σωθούμε μαθηματικά και μετά να χτίσουμε τον προγραμματισμό».

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Πριν το παιχνίδι είπα ότι η ΑΕΛ είναι η καλύτερη ομάδα του γκρουπ. Δυστυχώς, οι ανησυχίες μας δεν ήταν αρκετές, με αποτέλεσμα να κάνουμε την χειρότερη μας εμφάνιση και να έχουμε το χειρότερο αποτέλεσμα από τότε που ανέλαβα. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε με αμυντικούς μέσους να εμποδίσουμε την ΑΕΛ να κάνει παιχνίδι. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 2-0. Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάτι στη συνέχεια, βάλαμε πιο επιθετικούς μέσους, όμως ήρθε ο τραυματισμός του Μπαραμπάτζε. Δεν ήταν η μέρα μας. Πήραμε ρίσκα και τελικά δεχτήκαμε και άλλα γκολ. Η ΑΕΛ ήταν συνέχεια δύο γκολ μπροστά μας. Κάναμε ανόητα λάθη στην άμυνα και πρέπει να τα αναλύσουμε».

  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»