«Διαφέρουν αγωνιστικά ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ»

Τα υπέρ και τα κατά των μονομάχων του τίτλου ανέλυσε στον Ρεπόρτερ ο προπονητής των Apollon Ladies, Τάσος Κυριάκου, ο οποίος επεσήμανε πως Ανόρθωση και Απόλλωνας πλήρωσαν την αστάθεια που είχαν συχνά κατά τη διάρκεια ενός ενενηνταλέπτου αλλά και από παιχνίδι σε παιχνίδι.
 
Θεωρείς ότι η μάχη για τον τίτλο είναι για ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ ή μπορεί να έχουμε ανατροπή;
Κατά 90% θα είναι κούρσα για δύο άλογα. Αυτές οι δύο ομάδες έδειξαν ότι υπερτερούν αγωνιστικά αλλά κυρίως έχουν σταθερότητα και απέδειξαν ότι μπορούν ν’ αντέξουν σε ένα μαραθώνιο δέκα ντέρμπι. Είναι δύσκολο να μπει κάποια ομάδα σφήνα, αλλά αυτό θα το ξέρουμε στα πρώτα αποτελέσματα των play off.
 
Που υπερτερεί ο ΑΠΟΕΛ και που η ΑΕΚ;
Ο ΑΠΟΕΛ έχει πιο ποιοτικό ρόστερ και μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο και αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα όταν έχεις να δώσεις συνεχόμενα ντέρμπι. Η ΑΕΚ είναι ομάδα συνόλου με σταθερό αγωνιστικό στυλ, καθώς δεν αλλάζει συχνά προπονητές και οι παίκτες έχουν αφομοιώσει τον τρόπο ανάπτυξης και λειτουργίας στο γήπεδο.
 
Ποιες οι διαφορές στον τρόπο που αγωνίζονται οι δύο ομάδες;
Η ΑΕΚ έχει πολύ καλή κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας, αυτοματισμούς και κίνηση. Επίσης χαρακτηριστικό της ΑΕΚ είναι το γεγονός πως προωθούνται συνεχώς τα ακραία της μπακ και δημιουργούν υπεροπλία στη μεσαία γραμμή. Το κυριότερο όμως είναι η πολύ σταθερή αμυντική τετράδα της. Ο ΑΠΟΕΛ κάνει ασταμάτητο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές του είναι παθιασμένοι και στηρίζεται στις ατομικές επινοήσεις των ποιοτικών του ακραίων επιθετικών, οι οποίοι είναι και η μεγάλη του δύναμη καθώς είτε με διεισδύσεις είτε με σέντρες (συρτές ή ψηλές) δημιουργούν ρήγματα. Με το Τιμούρ έχει βελτιώσει πάρα πολύ και την ανασταλτική του λειτουργία.
 
Ο τίτλος θα κριθεί στα μεταξύ τους παιχνίδια ή θα υπάρξουν ρυθμιστές;
Σίγουρα θα είναι ρυθμιστές οι άλλες ομάδες. Θα παίξει μεγάλο ρόλο και η πιο μικρή λεπτομέρεια. Πάντως με τα δεδομένα που έχουμε τώρα μπροστά μας όποιος και να είναι πρωταθλητής θα είναι δίκαιο.
 
Υπάρχουν ποδοσφαιριστές βαρόμετρα οι οποίοι θα κρίνουν τον τίτλο και εφόσον απουσιάσουν από παιχνίδια θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί το κενό τους;
Στην ΑΕΚ η τετράδα στην άμυνα δύσκολα μπορεί ν’ αντικατασταθεί και να διατηρηθεί η ποιότητα της ομάδας. Και οι δύο ομάδες έχουν βάθος, κυρίως ο ΑΠΟΕΛ, όμως φυσιολογικά όπως όλες οι ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές βαρόμετρα. Και οι δύο προπονητές έχουν τη φιλοσοφία ότι η ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα. Σίγουρα όμως αν υπάρξουν μαζεμένοι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην ίδια θέση θα είναι μεγάλο μειονέκτημα.
 
Ανόρθωση και Απόλλωνας οπισθοχώρησαν γιατί υστερούν σε ποιότητα;
Δεν υστερούν σε μεγάλο βαθμό από τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ. Έχουν εξίσου ποιοτικά ρόστερ και το έδειξαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.   Αυτό που στοίχισε ήταν η αστάθεια που είχαν σε μερικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου αλλά και από αγώνα σε αγώνα. Πλήρωσαν ατομικά λάθη παικτών τους στην άμυνα. Ο Απόλλωνας ήταν η καλύτερη ομάδα ανασταλτικά και σ’ ένα παιχνίδι δέχθηκε έξι γκολ (σ.σ. με την ΑΕΚ την 25η αγωνιστική). Αυτό το πράγμα δεν χαρακτηρίζει μια ομάδα με σταθερότητα και «υγεία». Και η Ανόρθωση και ο Απόλλωνας αναπτύσσονταν με ταχύτητα και παιχνίδι πρωτοβουλίας, όμως ήταν επιρρεπείς στα λάθη. Αυτό το αρνητικό δεν το έχουν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.
 
Σε προσωπικό επίπεδο, πώς βλέπεις την προοπτική των Apollon Ladies;
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάνουμε. Μετά το πρωτάθλημα θέλουμε να κλείσουμε την χρονιά και με την κατάκτηση του κυπέλλου και μετά έχουμε μπροστά μας την πρόκληση του Champions League. Το επίπεδο και η οργάνωση που υπάρχει είναι σε πάρα πολύ καλό βαθμό. 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»