Χιώτης: «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου»

Ένα όνομα μια ιστορία. Είναι άλλωστε ο πρωταγωνιστής της κορυφαίας στιγμής του κυπριακού ποδοσφαίρου: Της απόκρουσης στο πέναλτι του Μπάστος της Λιόν που έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος δεν το αποδέχεται. «Ήμουν ένας από τους συντελεστές του παραμυθιού», ανέφερε πρόσφατα στον «Ρεπόρτερ» ο Διονύσης Χιώτης. Ο Ελλαδιτης τερματοφύλακας αποκάλυψε ότι πριν τις ιστορικές αποκρούσεις πέναλτι με τη Λιόν ήπιε δύο ποτηράκια ζιβανία.
 
Είναι η τελευταία σου σεζόν κάτω από τα δοκάρια;
Θα δούμε. Τώρα νιώθω πολύ καλά και αν στο τέλος της χρονιάς νιώθω το ίδιο δεν θα σταματήσω. Ιδίως αν καταφέρουμε ν’ ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα θα συνεχίσω να αγωνίζομαι.
 
Έχεις σκεφτεί τη ζωή του Διονύση μετά το ποδόσφαιρο;
Είναι δύσκολο να γυρίσεις σελίδα και ακόμα δυσκολότερο να μείνεις μακριά από το ποδόσφαιρο. Θέλω να μείνω κοντά στο ποδόσφαιρο και όταν έρθει η στιγμή θα δούμε.
 
Θα επέστρεφες στην Κύπρο για ν’ αγωνιστείς;
Ποτέ μη λες ποτέ, όμως η αλήθεια είναι ότι θα μου ήταν δύσκολο να βρεθώ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ και γι’ αυτό αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Το περασμένο καλοκαίρι είχα προτάσεις από άλλες ομάδες (δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για ενδιαφέρον από ΑΕΚ, ΑΕΛ και Δόξα) όμως επέλεξα τον εύκολο δρόμο να μην βρεθώ αντιμέτωπος με τον ΑΠΟΕΛ.
 
Τι σου μένει από την καριέρα στον ΑΠΟΕΛ;
Έζησα υπέροχες στιγμές. Η ομάδα με βοήθησε να αναγεννηθώ και να πετύχουμε μαζί σπουδαίες επιτυχίες. Έζησα απίστευτα πράγματα στον ΑΠΟΕΛ και μεταξύ αυτών την κορυφαία στιγμή της καριέρας μου.
 
Προφανώς λες για την πρόκριση επί της Λιόν και τα πέναλτι που απέκρουσες…
Ναι το παιχνίδι με τη Λιόν. Είναι ότι πιο όμορφο να ξέρω ότι ήμουν ένας από τους συντελεστές και το επαναλαμβάνω ένας από τους συντελεστές της κορυφαίας στιγμής του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.  
 
Πες μας κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για το ιστορικό αυτό παιχνίδι.
Λίγο πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο για να πάμε στο ΓΣΠ ήρθε και με βρήκε ο κυρ Αντρέας Πηλαβάκης και μου έδωσε ένα ποτηράκι ζιβανία. Την ήπια και μου είπε: «Πάμε άλλη μία γιατί απόψε θα αποκρούσεις δύο πέναλτι και θα προκριθούμε». Έτσι και έγινε (γέλια). Το είχαμε σαν γούρι.
 

Ήθελες να τελειώσεις την καριέρα σου στον ΑΠΟΕΛ;
Ήθελα ναι. Το παράπονό μου είναι ότι δεν με άφησαν να αποχαιρετήσω τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Ήθελα στο τελευταίο μου παιχνίδι να είναι εκεί η γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Δεν με ενοχλεί ότι επέλεξαν να φύγω. Έπρεπε όμως να μου το έλεγαν νωρίτερα. Δηλαδή αν μου το έλεγαν δεν θα ήθελα να κερδίζει ο ΑΠΟΕΛ; Αντίθετα θα πείσμωνα περισσότερο και θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό για να κατακτήσουμε το νταμπλ στην τελευταία μου χρονιά.  
 
Κρατάς κακία σε κάποιους για τον τρόπο που έφυγες;
Δεν κρατώ κακία σε κανένα. Δεν ξέρω ποιανού απόφαση ήταν και ούτε με νοιάζει. Αφού ο Θεός θέλησε να γίνει έτσι, τι να πω; Ποιος ξέρει ίσως να θέλει να γίνει αργότερα ο αποχαιρετισμός…
 
Τι σημαίνει για σένα ο ΑΠΟΕΛ;
Δεύτερο σπίτι
 
Κορυφαίος συμπαίκτης;
Χρίστος Κόντης
 
Δυσκολότερος αντίπαλος;
Κριστιάνο Ρονάλντο
 
Καλύτερη εμφάνιση που έκανες με τον ΑΠΟΕΛ;
Κόντρα στην Κοπεγχάγη, στο ΓΣΠ στο παιχνίδι που προκριθήκαμε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League το 2009.
 
Τι θυμάσαι όταν ακούς το όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς;
(βαθιά ανάσα) Ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ.
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»