ΤΟP 10: Σκόρερ ανά λεπτά συμμετοχής

Το να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής είναι σημαντικό, αλλά η συχνότητα με την οποία το κάνει είναι ακόμη σημαντικότερο. Πέντε ποδοσφαιριστές έχουν μέσο όρο γκολ σε λιγότερο από ένα ενενηντάλεπτο. Τρεις εξ αυτών είναι νεοαποκτηθέντες, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο Ευθύμης Κουλούρης σκοράρει με μεγαλύτερη συνέπεια απ’ ότι ο πρώτος σκόρερ της Ανόρθωσης Ντίνο Ντλοβού. Ο Ρεπόρτερ καταγράφει τους πρώτους σκόρερ ανά λεπτά συμμετοχής.
 
1.ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΚΑΒΕΝΑΓΚΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΓΚΟΛ: 19
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1220’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 64,2 λεπτά
 Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ, είναι ο ποδοσφαιριστής που «ματώνει» τ’ αντίπαλα δίκτυα συχνότερα απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Ο Αργεντινός επιθετικός του ΑΠΟΕΛ σκόραρε στα 13 από τα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε και βρίσκει στόχο κάθε 64,2’. Πρόλαβε ήδη να πανηγυρίσει τέρμα σε βάρος όλων των ομάδων, πλην της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα.
 
2.ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ
ΓΚΟΛ: 5
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 409
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 81,8 λεπτά 
Τα τέρματα του λύτρωσαν αρκετές φορές την Ανόρθωση. Σε τρία παιχνίδια μπήκε ως αλλαγή και χάρισε στην «Κυρία» βαθμολογικό κέρδος. Χρησιμοποιήθηκε στην αρχική ενδεκάδα μόλις τρεις φορές και δικαιούται να νιώθει αδικημένος, καθώς οι αριθμοί του μαρτυρούν ότι έχει άριστη σχέση με τα αντίπαλα δίκτυα.
 
3.ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΠΙΕΧ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΛ
ΓΚΟΛ: 6
ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 505’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ:  84,1 λεπτά

Οι επιδόσεις του- έξι γκολ σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος- αναγκάζουν τον Πάμπο Χριστοδούλου να ψάχνει ήδη τρόπους να κρατήσει τον δανεικό για ένα χρόνο από την Λέγκια Βαρσοβίας επιθετικό στο λιμάνι. Ο Πολωνός φορ έλυσε το επιθετικό πρόβλημα της ΑΕΛ και χάρισε εννέα πόντους στην ομάδα του, καθώς τα τρία από τα έξι τέρματα που σημείωσε έκριναν αποτελέσματα.  
 

4.ΑΝΤΟΝ ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ
ΓΚΟΛ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 508’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 84,6 λεπτά

Είναι ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα αν και αγωνίστηκε μόλις σε 9 παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Κροάτης επιθετικός σκόραρε κατά ρυπάς στα πρώτα παιχνίδια του με τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας. Πετυχαίνει γκολ κάθε 88,6 που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση των συχνότερων σκόρερ.
 

5.ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΑΝΟΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΡΗΣ
ΓΚΟΛ: 6
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 512’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 85,3 λεπτά

«Λαβράκι» βρήκε ο Άρης στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Ελλαδίτης επιθετικός σε οκτώ παιχνίδια (τα έξι ως βασικός) πέτυχε περισσότερα τέρματα απ’ όσα σε ολόκληρη την επαγγελματική του καριέρα, στα τρεισήμισι χρόνια παρουσίας του στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης. Στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια που ο Ελλαδίτης επιθετικός σκόραρε με τη φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας» η ομάδα του απεκόμισε βαθμολογικό κέρδος, με απολογισμό δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.
 
6.ΚΙΛΙΑΝ ΣΕΡΙΝΤΑΝ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
ΓΚΟΛ: 12
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1372’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 114,3 λεπτά
Ο Ιρλανδός επιθετικός με το γκολ επί της Ανόρθωσης έφτασε τα 12 στο πρωτάθλημα και είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Ομόνοιας. Ο ψηλότερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος (1.96 μ.) κατέρριψε μάλιστα την προσωπική επίδοσης καριέρας που είχε τη σεζόν 2012-13 με 9 γκολ στην Κιλμάρνοκ.
 
7.ΑΝΤΡΕ ΑΛΒΕΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 15
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1748’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 116,5 λεπτά
 
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δικαιώνει τους Τσάβι Ρόκα και Τόμας Κρίστιανσεν, οι οποίοι του εμπιστεύθηκαν το περασμένο καλοκαίρι τη θέση «9». Με 15 γκολ, εκ των οποίων μόλις ένα από το σημείο του πέναλτι, ο Αντρέ Άλβες είναι η πιο αξιόπιστη λύση στην γραμμή κρούσης των κιτρινοπράσινων.
 
8.ΝΤΙΝΟ ΝΤΛΟΒΟΥ
ΟΜΑΔΑ: ΑΝΟΡΘΩΣΗ
ΓΚΟΛ: 16
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1915’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 119,6 λεπτά
Ο Νοτιαφρικανός επιθετικός άρχισε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα σκοράροντας πέντε γκολ  στα τρία πρώτα παιχνίδια. Τα 9 από τα 16 του τέρματα τα σημείωσε στον πρώτο γύρο, στον οποίο ήταν πιο εύστοχος.
 
9.ΤΟΜΑΣ ΝΤΕ ΒΙΝΣΕΝΤΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΓΚΟΛ: 13
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 1773’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 136,3 λεπτά
Είναι ο μοναδικός επιτελικός μέσος που περιλαμβάνεται στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές που σκοράρουν με μεγαλύτερη συνέπεια στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός είναι στην πέμπτη θέση του πίνακα των σκόρερ, χωρίς μάλιστα να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.
 
10.ΙΒΑΝ ΤΡΙΤΣΚΟΦΣΚΙ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 3
ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:499’
ΓΚΟΛ ΑΝΑ: 166,3 λεπτά
Απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του τον Ιανουάριο άρχισε να κάνει με το καλημέρα ο Ιβάν Τριτσκόφσκι. Ο Σκοπιανός επιθετικός σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος σκόραρε στα τρία και η ΑΕΚ πρόσθεσε στον απολογισμό της εννέα βαθμούς.

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»