Οι αριθμοί λένε τη μισή αλήθεια

Είναι κάτι σαν… τρόπαιο για όσους απεχθάνονται τον ρομαντισμό και είναι φανατικοί υποστηρικτές των μαθηματικών. Οι αναλύσεις, οι πράξεις και τα αποτελέσματα, οδηγούν σε συμπεράσματα που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Εδώ θα συμφωνήσω και εγώ. Υπό έναν όρο. Να κοιτάξουμε λίγο και το ενδεχόμενο οι αριθμοί να λένε τη μισή αλήθεια.
 
Για τον ΑΠΟΕΛ η κούρσα του φετινού τίτλου δεν είναι εύκολη. Η ομάδα σχεδιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι από ανθρώπους που έχουν αποχωρήσει, πέρασαν παίκτες (ακόμη υπάρχουν) που δεν ακούμπησαν και γενικά έγιναν λάθη.
 
Έγιναν όμως και θετικά, τα οποία επανέφεραν την χαμένη αυτοπεποίθηση της ομάδας.
 
Με το που ανέλαβε ο Τιμούρ Κετσπάγια ο ΑΠΟΕΛ άρχισε την αντεπίθεση του. Μόνο που ο Γεωργιανός γνώρισε τέσσερις ήττες μέσα στο ΓΣΠ. Μια επίδοση που έχει να συναντήσει ο ΑΠΟΕΛ από την σεζόν 1996-97. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό θα είναι να κατακτήσει τον φετινό τίτλο!
 
Με βάση τους αριθμούς, ο ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που αποτελεί το φαβορί για τον τίτλο. «Τρέχει» ένα σερί 10 νικηφόρων αγώνων, ενώ σκοράρει διαρκώς στα τελευταία 14 παιχνίδια. Ξεπέρασε με επιτυχία πολύ δύσκολα εμπόδια, έχει ξεχάσει πότε ηττήθηκε για τελευταία φορά μακριά από το ΓΣΠ ενώ και οι επιδόσεις του τα τελευταία χρόνια απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, είναι αρκετά θετικές.
 
Με αφορμή λοιπόν το ντέρμπι με την Ομόνοια, θα πρέπει να σημειώσω κάτι. Ήταν και θα είναι ένας ξεχωριστός αγώνας τον όποιο ο κάθε προπονητής πρέπει να αντιμετωπίζει χωρίς ιδιαίτερη γοητεία στους αριθμούς.
 
Για να επιστρέψω στην μάχη του τίτλου, η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ έχει ένα ισάξιο αντίπαλο και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μείνει στην πρώτη θέση. Θα χρειαστούν τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάθεση ψυχής στο γήπεδο.
 
Μπορεί λοιπόν η φόρμα της ομάδας και οι αριθμοί να είναι δύο σημαντικά στοιχεία, αλλά αυτά είναι μονάχα η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή κρύβεται στην σοβαρότητα  που πρέπει να επιδείξει το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια από εδώ και πέρα.
 
Και αυτό δεν είναι μια απλή αναφορά. Ο ΑΠΟΕΛ δείχνει ικανός να διευρύνει το σερί του και να επαναλάβει τον θρίαμβο των δύο προηγούμενων χρόνων. Αλλά δεν αρκεί μόνο η πίστη και η προϊστορία για να το πετύχει. Πρέπει να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι λες και είναι το τελευταίο. Ας μην ξεχνάμε πως πριν λίγους μήνες ήταν στο -7 από την ΑΕΚ. Τα ντέρμπι θα είναι πλέον συνεχόμενα και στο τραπέζι υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι βαθμοί. Αυτός που θα μαζέψει τους περισσότερους, θα πανηγυρίσει και τον τίτλο.
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος