Προτιμώ να βλέπω τα δίχτυα της Ντόρτμουντ, εσύ

Πρόσφατα έγινε μια αναλυτική αναφορά στα εισιτήρια των ομάδων της Μπουντεσλίγκα. Το ερώτημα το οποίο προκύπτει είναι γιατί να είναι πολύ πιο φθηνά από εκείνα της Άρσεναλ, για παράδειγμα; Λίγη υπομονή και στη κουβέντα μας θα μπει και το κυπριακό ποδόσφαιρο.
 
Η ιστοσελίδα pastemagazine.com ανάρτησε πρόσφατα ένα άρθρο με τίτλο: «Γιατί τα εισιτήρια της Μπουντεσλίνγκα είναι τόσο φθηνά;».
 
Διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο, ξεχώρισα κάποια σημεία τα οποία σας μεταφέρω:
 
- Οι τιμές των εισιτηρίων στη Γερμανία είναι πολύ πιο φθηνές από αυτές στην Αγγλία. Για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου έχει και ακριβά εισιτήρια, αλλά και φθηνά. Υπάρχει εισιτήριο αξίας 15 ευρώ. Της Άρσεναλ το πιο φθηνό εισιτήριο είναι 80 ευρώ!
 
- Οι Γερμανικοί σύλλογοι προτιμούν να έχουν φθηνά εισιτήρια, αφού θεωρούν πως είναι απαραίτητο να είναι γεμάτα τα γήπεδο και ο κόσμος να μπορεί να πηγαίνει στη κερκίδα.
 
- Αυτό το οποίο κάνουν οι Γερμανοί είναι πως οι ομάδες έχουν οι ίδιες τα δικαιώματα και όχι ξένοι παράγοντες εκτός χώρας. Λεβερκούζεν και Βόλφσμπουργκ είναι οι μοναδικές εξαιρέσεις. Έτσι οι ομάδες δίνουν περισσότερη προσοχή στους οπαδούς τους και δεν θέλουν να κάνουν μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων. Για παράδειγμα περίπου 26.000 φίλοι της Νόρτμουντ, σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι πληρώνουν ένα πόσο κοντά στα 16 ευρώ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα!
 
Ανώμαλη προσγείωση...
 
Στη κυπριακή πραγματικότητα τώρα, όπου τα εισιτήρια είναι από 15 μέχρι 17 ευρώ το παιχνίδι, ενώ κάποιες φορές οι ομάδες τα βάζουν και 10 ευρώ! Σπουδαία μείωση.
 
Κοιτάζοντας ΕΔΩ το γράφημα για τα εισιτήρια της Ντόρτμουντ, αντιλήφθηκα πως για να καθίσει κάποιος πίσω από το τέρμα, πληρώνει σχεδόν 17 ευρώ το παιχνίδι. Προσωπικά, προτιμώ να βλέπω τα δίχτυα της Ντόρτμουντ. Κάτι παραπάνω έχουν  να δώσουν από αυτά της Λευκωσίας, της Λεμεσού και της Λάρνακας...
 
Κοιτάζοντας ΕΔΩ τα εισιτήρια της Άρσεναλ, θα πρέπει κάποιος να κάνει οικονομίες για να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι των κανονιέρηδων.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική