Συμπαίκτης με τον Κάστανο στη Γιουβέντους ο Αρτυματάς

Στο εξωτερικό θα συνεχίσει εκτός απρόοπτου την καριέρα του ο Κωστάκης Αρτυματάς, αφού ο ΑΠΟΕΛ δέχθηκε δελεαστική πρόταση από τη Γιουβέντους που θα εντάξει τον παίκτη στη δύναμή της το ερχόμενο καλοκαίρι.
 
Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία για το νεαρό ποδοσφαιριστή, ο οποίος κάνει εξαιρετική χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία είναι προφορική και τις επόμενες ημέρες αναμένονται παράγοντες της Γιουβέντους στην Κύπρο για την υπογραφή των συμβολαίων που θα προνοεί 5ετη συνεργασία.
 
Η ιταλική ομάδα είχε υπό στενή παρακολούθηση τον παίκτη τους τελευταίους μήνες και εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα που επέδειξε. Θετικές συστάσεις για τον παίκτη έδωσε και ο – κατά τέσσερα χρόνια μικρότερός του - Γρηγόρης Κάστανος, με τον οποίο ο Αρτυματάς θα συνυπάρξει στην β’ ομάδα της «Μεγάλης Κυρίας» και ενδεχομένως να συγκατοικήσουν. Οι δύο τους αναδείχθηκαν από τις ακαδημίες της Ένωσης. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Κάστανου με τη φανέλα της Γιουβέντους ήταν αυτές που οδήγησαν τους ανθρώπους της Γιουβέντους να ρίξουν δίκτυα στην κυπριακή αγορά. 
 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία του παίκτη να επιστρέψει στο εξωτερικό. Θυμίζουμε ότι ο Αρτυματάς πέρασε από τις ακαδημίες της Νότιγχαμ Φόρεστ, όπου παρέμεινε για τρία χρόνια, προτού το 2012 επιστρέψει στην Ένωση.
 
Ικανοποιήθηκε οικονομικά ο ΑΠΟΕΛ
Εννοείται ότι η ομάδα της Λευκωσίας εισέπραξε ένα σεβαστό ποσό (κοντά στις 600.000) για να αφήσει ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή και επιπλέον δικαιούται 20% σε περίπτωση μεταπώλησής του. Το συμβόλαιό του ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2017, ενώ είναι γνωστή η πρόθεση που υπήρχε για ανανέωση του συμβολαίου του.
 
Εξ όσων πληροφορούμαστε, η ιταλική ομάδα κινήθηκε για την απόκτηση του Κωστάκη Αρτυματά από τον Γενάρη – παρά το γεγονός ότι το διάστημα εκείνο ήταν τραυματίας -, όμως στον ΑΠΟΕΛ ζήτησαν από τους Ιταλούς να κρατήσουν τον παίκτη μέχρι το τέλος της σεζόν. Εξάλλου, είναι ένας από τους παίκτες που εμπιστεύεται απόλυτα ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων, Τιμούρ Κετσπάγια.
 
Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει σε 17 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα. Ένα από τα στοιχεία που σημείωσαν στα θετικά του παίκτη οι εκπρόσωποι της Γιουβέντους ήταν η ικανότητα του να ανταποκρίνεται με θετικό πρόσημο σε αρκετές θέσεις του γηπέδου.
 

Δειτε Επισης

Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική