Είναι δανεικοί και τους θέλουν… αγύριστους

Είναι ποδοσφαιριστές που διαπρέπουν τη φετινή σεζόν στο κυπριακό πρωτάθλημα, έχοντας όμως μια ιδιαιτερότητα. Δεν ανήκουν σε κυπριακή ομάδα ή μάλλον παίζουν στο νησί με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο.
Τα δείγμα γραφής τους είναι εξαιρετικό και δίχως αμφιβολία επιθυμία των συλλόγων όπου αγωνίζονται είναι να τους διατηρήσουν στο ρόστερ και τη νέα περίοδο. Είναι όμως εφικτό; Σε μερικές περιπτώσεις ναι, σε άλλες όχι. Το χρήμα φυσικά είναι ικανό για τα πάντα…
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΠΟΕΛ
Η μεταγραφή του τον περασμένο Γενάρη έδωσε επιθετική πνοή στον ΑΠΟΕΛ. Η ταχύτητα και η τεχνική κατάρτιση του 22χρονου ακραίου επιθετικού αποδεικνύονται πολύτιμα όπλα για τους γαλαζοκίτρινους με τον Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς και εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να επιστρέψει τον Μάη στον Πειραιά.
 
ΚΑΡΙΜ ΧΑΦΕΖ
ΛΙΡΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ


Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο 19χρονος αριστερός ακραίος αμυντικός της Ομόνοιας είναι από τους κορυφαίους και πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές. Διαθέτει γερά πνευμόνια και έχει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο ακραίο μπακ. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να κάνει σπουδαία καριέρα. Η Ομόνοια θα καταβάλει προσπάθεια για να τον διατηρήσει στο ρόστερ, εντούτοις το μέλλον του Αιγύπτιου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν, καθώς η Λιρς δεν αποκλείεται να τον πουλήσει σε σύλλογο που θα ενδιαφερθεί για την αγορά του πληρώνοντας φυσικά με το αζημίωτο.
 
ΣΙΜΕΟΝ ΣΛΑΒΤΣΕΦ
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ

 


Στα 19 του χρόνια αναδείχθηκε ως κορυφαίος Βούλγαρος νέος. Βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της χώρας του ο Σιμεόν Σλάβτσεφ ήρθε στην Κύπρο λόγω των διασυνδέσεων του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη. Ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και όπως δήλωσε πρόσφατα στον Τύπο της Πορτογαλίας θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην ομάδα το προσεχές καλοκαίρι, οπόταν λήγει ο δανεισμός του με την λεμεσιανή ομάδα.
 
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΡΤΙΝΕΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ


Από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεκάρι παλιάς κοπής σε κάθε επαφή του με την μπάλα αποδεικνύει την άριστη τεχνική του κατάρτιση. Στον Ολυμπιακό δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ καθώς αγωνίζεται εκεί όπου συνήθως η κάθε ομάδα διαθέτει τους κορυφαίους της παίκτες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Goal News ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης ανέφερε ότι δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία για παραμονή του στην ομάδα και συνάμα δεν υπάρχει περίπτωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, να πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα απαντώντας στη φημολογία περί ενδιαφέροντος του ΑΠΟΕΛ. Πάντως οι γαλαζοκίτρινοι διευκρίνισαν ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για τον Αργεντινό επιθετικό.
 

ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
ΠΑΟΚ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη τον παρομοιάζουν με τον Κλάους Αθανασιάδη. Ήταν ο μόνιμος σκόρερ των μικρών τμημάτων του ΠΑΟΚ και άπαντες πιστεύουν ότι έχεις τις ικανότητες να προσφέρει στο μέλλον στην πρώτη ομάδα. Με τη φανέλα της Ανόρθωσης ο Ευθύμης Κουλούρης δικαίωσε τη φήμη του γκολτζή. Εφόσον ο «Δικέφαλος του Βορρά» αποφασίσει να παραχωρήσει για ακόμα ένα χρόνο τον νεαρό επιθετικό, η Ανόρθωση θα έχει τον πρώτο λόγο.

Οι υπόλοιποι
Ως δανεικός στην Ανόρθωση από τον Ολυμπιακό Πειραιώς αγωνίζεται και ο Μανώλης Τζανακάκης. Ο Ελλαδίτης μπακ δεν κατάφερε, μέχρι στιγμής, να καθιερωθεί στην αρχική ενδεκάδα της «Κυρίας». Αν το επιθυμεί η Ανόρθωση δεν θα δυσκολευτεί να τον κρατήσει στο ρόστερ.


Στη Γιουβέντους ανήκει ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Λαουρέντιου Μπρανέσκου. Ο Ρουμάνος πορτιέρο έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι (στο κύπελλο με την ΠΑΕΕΚ) παρόλο που οι πληροφορίες από το «Ηλίας Πούλλος» αναφέρουν ότι πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο. Το βέβαιο είναι πως Γιουβέντους και Μπρανέσκου τη νέα χρονιά θα θέλουν να αυξηθούν κατακόρυφα οι συμμετοχές του και μόνο αν η Ομόνοια διαβεβαιώσει (ενδεχομένως και γραπτώς) ότι θα περάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών θα παραμείνει ο Μπρανέσκου κάτοικος Γερίου. 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League