Το παράπονο και η μεγάλη κουβέντα του Σέρινταν για την Ομόνοια

Ο σκόρερ 17 τερμάτων τη φετινή σεζόν για το «τριφύλλι», Κίλιαν Σέρινταν, μίλησε στην Ιρλανδική Sun για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Αρχικά το ερώτημα που θέτει ο δημοσιογράφος  στον Σέρινταν αφορά το Euro 2016 στη Γαλλία και το γεγονός ότι δεν έχει πάρει κλήση.
 
«Θα χρειαστεί κάποιο πιο σοβαρό τραυματισμό στη Εθνική Ιρλανδία για να τον καλέσουν. Ο Σέρινταν είναι 27 ετών και έχει 17 γκολ με την Ομόνοια αυτή τη σεζόν. Η ομάδα του κυνηγάει μια θέση στο Europa League ενώ αγωνίζεται και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στόχος του είχε να φθάσει τα 20 γκολ, ποτέ στη καριέρα του πριν δεν είχε διψήφιο αριθμό γκολ», και συνεχίζει το εισαγωγικό σημείωμα:
 
«Ωστόσο, όπως το 2014 δεν ήρθε η κλήση για την Ιρλανδία, παρόλο που ήταν ο μοναδικός παίκτης της Ιρλανδίας που αγωνιζόταν στη φάση των ομίλων του Champions League, παραμένει εκτός των επιλογών του Μάρτιν Ο΄ Νιλ. Ακόμη και μετά τις ανησυχίες των τραυματισμών των Ρόμπι ΚΙν, Τζο Γουόλτερς, Κέβιν Ντόιλ και Ντάριλ Μέρφι, αλλά και του Σανέ Λονγκ, δεν έχει ελπίδες να τον καλέσει στη Γαλλία».
 
Ο Σέριναν είπε στη SunSport:
 
«Ακόμη και όταν οι επιθετικοί τραυματίστηκαν, δεν ήμουν στην αποστολή των 40 εκλεκτών. Θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να κληθώ μπροστά σε κάποιον που ήταν στη σειρά. Όταν αγωνίζομαι καλά και σκοράρω, πάντα σκέφτομαι πως μπορεί ή θα έπρεπε να ήμουν και εγώ εκεί».
 
«Δεν είναι κάτι όμως που μπορώ να τους αναγκάσω. Δεν είναι όπως σε μια ομάδα που μπορείς να πως στο προπονητή και τους πεις, γιατί δεν παίζω; Θα πρέπει να περιμένεις τη στιγμή που θα έχεις τη τιμή να σε καλέσουν. Ίσως αργεί λίγο…».
 
Η τελευταία κλίση για τον Σέρινταν ήταν το 2010. Ο Νέιλ γνωρίζει τα κατορθώματα του στην Κύπρο. Ο επιθετικός της Ομόνοιας πρόσθεσε: «Δεν έχω ιδέα, για να είμαι ειλικρινείς, τι πρέπει να κάνω…».
 
«Μετά την περασμένη σεζόν, όταν αγωνιζόμουν στην Ευρώπη και δεν είχε πάρει κλήση, δεν νομίζω πως όλα όσα έκανα τη φετινή σεζόν θα με βοηθούσαν να πάρω. Ίσως να μην είμαι το είδος ποδοσφαιριστή που θέλουν. Ίσως και να έχει σημασία το
που αγωνίζομαι».
 
Αυτή τη στιγμή ο Σέρινταν είναι ήρωας για τους οπαδούς της Ομόνοιας. Ο ίδιος πρόσθεσε:
 
«Μου αρέσει ο καιρός εδώ. Είναι λίγο περισσότερο ζέστη. Δεν μπορώ να μιλήσω πολύ καλά ελληνικά ακόμη. Ξέρω κάποιες λέξεις, είναι όλες προσβλητικές, οι εύκολες… Επειδή όλοι μιλάνε αγγλικά, τεμπέλιασα και δεν έμαθα ελληνικά.
Απολαμβάνω να είμαι στην Ομόνοια».
 
«Αγωνίζονται πολύ καλοί παίκτες εδώ, τεχνικά είναι εξαιρετικοί. Ίσως ο ρυθμός είναι λίγο πιο αργός», για να συνεχίσει ο Σέριναν λέγοντας κάτι πολύ σημαντικό:
 
«Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που ορισμένοι σκέφτονται. Επειδή είμαι ένας Ιρλανδός ποδοσφαιριστής, ίσως θα έπρεπε για κάποιους να αγωνίζομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε ομάδες εκεί κοντά. Αλλά μου αρέσει εδώ. Αν είσαι στις 4-5 καλύτερες ομάδες, μπορείς να αγωνιστείς για τον τίτλο και μπορεί να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Και μετά περιμένεις να μπεις στους ομίλους. Ο στόχος δεν είναι τα προκριματικά, ο στόχος είναι οι ομίλοι. Προτιμώ αυτούς τους στόχους, παρά σκληρές σεζόν για το τίποτα».  

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League