Tα λένε για τρίτη φορά στα ημιτελικά

Οι τρίτοι αγώνες της σειράς για την Ημιτελική Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 12 Απριλίου. Ο Κεραυνός θα φιλοξενήσει στο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο τον ΑΠΟΕΛ, ενώ στην Λάρνακα η Πετρολίνα ΑΕΚ θα υποδεχτεί στο «Κίτιον» τον Απόλλωνα. Και οι δύο αναμετρήσεις θα αρχίσουν στις 19:00. Η αναμέτρηση μεταξύ ΑΕΚ και Απόλλωνα θα είναι τηλεοπτική από την Cytavision, ενώ το παιχνίδι στον Στρόβολο θα μεταδοθεί μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της ΚΟΚ.
 
Κεραυνός – ΑΠΟΕΛ (19:00 Live Streaming)
Από μία νίκη μετράνε στις πρώτες δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις οι Κεραυνός και ΑΠΟΕΛ, που θα κοντραριστούν στον τρίτο αγώνας της σειράς για την Ημιτελική Φάση στο «Κώστας Παπαέλληνας» στον Στρόβολο. Και οι δύο ομάδες θα ψάξουν την νίκη, που θα τους δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην τελική φάση.
Αυτή θα είναι η 7η φορά όπου οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την φετινή αγωνιστική περίοδο, με τις δύο ομάδες να σημειώνουν από τρεις νίκες μέχρι στιγμής.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι νίκες, και για τις δύο ομάδες, έχουν επιτευχθεί στις έδρες τους.
 
Συγκεκριμένα ο Κεραυνός επικράτησε στον Στρόβολο του ΑΠΟΕΛ στις 15/11/15 (Α’ Φάση) με 76-62, στις 11/3/16 (Β’ Φάση) με 71-65 και στις 5/4/16 (1ος Αγώνας Ημιτελικής Φάσης) με 76-71. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν επικρατήσει του Κεραυνού στο Λευκόθεο στις 4/1/16 (Α’ Φάση) με 65-51, στις 19/3/16 με 55-50 (Β’ Φάση) και στις 8/4/16 με 83-71.
 
Με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης ο Κεραυνός είχε καταλάβει την 2η θέση στην βαθμολογία και ο ΑΠΟΕΛ την 3η. Η ομάδα που θα συμπληρώσει τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση, για να αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι ΑΕΚ-Απόλλων.
 
Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στοwww.basketball.org.cy σε μία παραγωγή του Alfa Sports TV.
 
Πετρολίνα ΑΕΚ – Απόλλωνας (19:00 Cytavision Sports 5)
H Πετρολίνα ΑΕΚ μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στον Απόλλωνα, και την Τρίτη (12/4) θα ψάξει την τρίτη της νίκη που θα της δώσει το εισιτήριο για την τελική φάση του πρωταθλήματος. Και στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν για τα ημιτελικά, ο Απόλλωνας αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος, όμως δεν μπόρεσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα.
 
Στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους σε έξι αγώνες, με την Πετρολίνα ΑΕΚ να μετράει πέντε νίκες και ο Απόλλωνας μία. Στην 2η Αγωνιστική της Α’ Φάσης οι «γαλάζιοι» επικράτησαν στην Λεμεσό στις 13/11/15 με 89-78.
 
Η ΑΕΚ νίκησε στον επαναληπτικό στην Λάρνακα στις 2/1/16 με 76-63, ενώ επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της Β’ φάσης στις 11/3/16 με 80-62 στην Λεμεσό και στις 19/3/16 με 88-65 μέσα στο «Κίτιον». Η ομάδα της Λάρνακας σημείωσε και δύο νίκες στα τελευταία δύο παιχνίδια για την Ημιτελική Φάση. Στον πρώτο αγώνα που έγινε στις 5/4/16 οι «κιτρινοπράσινοι» επικράτησαν στην έδρα τους με 83-76, ενώ ο τελευταίος αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στις 8/4/16 στην Λεμεσό, με την ΑΕΚ να επικρατεί με 77-70.
 
Η Πετρολίνα ΑΕΚ κατέλαβε την 1η θέση στην βαθμολογία με την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, μετρώντας 17 νίκες και 3 ήττες, ενώ ο Απόλλωνας ήταν στην 4η θέση με 9 νίκες και 11 ήττες. Η ομάδα που θα φτάσει στις τρεις νίκες θα προκριθεί στην τελική φάση, για να αντιμετωπίσει την νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Κεραυνός-ΑΠΟΕΛ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδρομητικού καναλιού Cytavision Sports 5.

Δειτε Επισης

Ο Τεντόγλου υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της Ευρώπης
Ήττα Ομόνοιας στο CEV Champions League-Πάει για την υπέρβαση στο Βελιγράδι
Μπάρα 104 κιλών έπεσε σε ασκούμενο-Η απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
«Είμαστε υπέρ των αδικημένων λαών, δεν νιώθουμε την ανάγκη να πούμε συγγνώμη»
Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ