Η Ατλέτικο απέκλεισε (ξανά) την Μπαρτσελόνα (video)

Για δεύτερη φορά μέσα στα 3 τελευταία χρόνια η Ατλέτικο Μαδρίτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League, καθώς νίκησε με 2-0 στη Μαδρίτη, ανατρέποντας το 2-1 των "μπλαουγκράνα" πριν 8 βράδια στο "Καμπ Νόου".Ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ των "ροχιμπλάνκος", φτάνοντας τα 6 στην φετινή διοργάνωση.

Τόσα έχει και ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος για πέμπτο σερί ματς δεν σκόραρε, κάνοντας μία ακόμη κακή εμφάνιση, ενώ μόνο ο Λουίς Σουάρες ήταν λίγο απειλητικός για τους φιλοξενούμενους, αν βέβαια αυτό που έκανε περισσότερο ήταν να χτυπά τον Ντιέγκο Γκοντίν.

Τα τελευταία 9 χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει 7 συμμετοχές στα ημιτελικά και οι δύο που απέτυχε ήταν λόγω Ατλέτικο και Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την τρίτη της ήττα στα τελευταία της 4 ματς (μία νίκη στα τελευταία 5), αλλά είναι δεδομένο πως αδικήθηκε, καθώς στο 90' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Γκάμπι, με τον Ριτσόλι να δίνει φάουλ (ήταν όμως εντός περιοχής η παράβαση).

Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα σημαίνει πως Μίλαν θα παραμείνει η τελευταία που έχει κατακτήσει δύο σερί χρονιές την κορυφή της Ευρώπης, το 1989 και το 1990. Όσον αφορά στην Ατλέτικο, έφτασε τους "4" για 5η φορά στην ιστορία της.

Το παιχνίδι
Η Ατλέτικο νίκησε 2-0 την Μπαρτσελόνα και την απέκλεισε στα προημιτελικά του Champions League για 2η φορά τα 3 τελευταία χρόνια! Σκόρερ ο Γκριεζμάν, δεν δόθηκε πέναλτι στο 90' στους Καταλανούς.
 
Προσεκτική στην άμυνα η Ατλέτικο, αλλά και πολύ επικίνδυνη στην επίθεση, καθώς έδειξε από νωρίς την αποφασιστικότητά της, απειλώντας στο 3ο λεπτό με τον Γκάμπι, στο 4ο με τον Γιανίκ Φερέιρα Καράσκο και στο 7ο με τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός την επόμενη φορά δεν απέτυχε και στο 36' άνοιξε το σκορ τους "ροχιμπλάνκος", στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από την τρομερή σέντρα του Σαούλ από δεξιά με το εξωτερικό.

Ούτε μία φορά δεν απείλησε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο 52' η ομάδα της Μαδρίτης είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε κεφαλιά του Αουγκούστο Φερνάντες, ενώ στο 61' το σουτ του Γκριεζμάν σταμάτησε με δεύτερη προσπάθεια ο Γερμανός πορτιέρε.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 66ο λεπτό για να απειλήσει για πρώτη φορά η "Μπάρτσα", με τον Λουίς Σουάρες να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τον Όμπλακ να μπλοκάρει, όπως και στο 84' στο... χλιαρό πλασέ του Ουρουγουανού.

Στο 86' ο Αντρές Ινιέστα σταμάτησε την μπάλα με το χέρι στην μεγάλη περιοχή, ο Ριτσόλι έδωσε το πέναλτι και από τα 11 βήματα ο Γκριεζμάν έκανε το 2-0,  φτάνοντας τα 6 γκολ στην διοργάνωση.

Στο 90' έγινε η φάση του αγώνα, καθώς ο Γκάμπι έκανε χέρι εντός περιοχής, αλλά ο Ιταλός ρέφερι δεν έδωσε πέναλτι, έδωσε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Μέσι ήταν άστοχος στην εκτέλεση του φάουλ, ενώ αν είχε δοθεί το πέναλτι και είχε ισοφαρίσει η "Μπάρτσα", το ματς θα πήγαινε στην παράταση.

 Σκόρερ: 36' και 88' πέν. Γκριεζμάν

Γήπεδο: "Βιθέντε Καλντερόν", Μαδρίτη

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Αουγκούστο Φερνάντες (93' Σάβιτς), Κόκε, Σαούλ, Φερέιρα Καράσκο (74' Πάρτεϊ), Γκριεζμάν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (65' Σέρτζι Ρομπέρτο), Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (64' Αρντά Τουράν), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.
 
 

 

 

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση