Έγραψε ιστορία η Σίτι, 1-0 την Παρί (video)

Ιστορική βραδιά για την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς νίκησε με 1-0 την Παρί Σεν-Ζερμέν στην Αγγλία και στην παρθενική της συμμετοχή στα προημιτελικά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.
 
Ο Σέρχιο Αγκουέρο έχασε πέναλτι στο 30', αλλά ο Κέβιν Ντε Μπράινε άνοιξε το σκορ στο 76' με εξαιρετικό πλασέ, ενώ θυμίζουμε πως το σκορ στο Παρίσι πριν 6 βράδια ήταν 2-2.
 
Και με 0-0 δηλαδή θα έπαιρναν την πρόκριση οι "πολίτες", ενώ οι μοναδικές ευκαιρίες των Γάλλων ήταν δύο εκτελέσεις φάουλ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που απέκρουσε ο Τζο Χαρτ.
 
Ο αποκλεισμός για την Παρί ΣΖ σημαίνει πως και φέτος δεν θα πραγματοποιήσει τον στόχο των 5 τροπαίων (μπορεί τα 4 εντός Γαλλίας όπως πέρσι), ενώ αυξήθηκαν οι πιθανότητες ο Ιμπραχίμοβιτς να ολοκληρώσει την καριέρα του χωρίς το τρόπαιο του Champions League.
 
Η απουσία του Μπλεζ Ματουιντί λόγω τιμωρίας έκανε τον Λοράν Μπλάν να αλλάξει σύστημα. Δεν έβαλε στη θέση του τον Σταμπουλί, αλλά επέλεξε να παίξει με 3 κεντρικούς αμυντικούς (Οριέ, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος) και μπακ-χαφ τους Φαν ντερ Βιλ και Μαξουέλ.
 
Η πρώτη ευκαιρία ήρθε από φάουλ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, με τον Τζο Χαρτ να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στο 16', ενώ στο 23', στην απέναντι εστία, είχε δύο άστοχα σουτ ο Σέρχιο Αγκουέρο.
 
Ο Αργεντινός επιθετικός στο 29' κέρδισε πέναλτι από τον Κέβιν Τραπ, προσπαθώντας να περάσει τον Γερμανό πορτιέρε και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως ήταν άστοχος και από τα 11 βήματα!
 
Όπως στο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και δύσκολη απόκρουση από τον Τζο Χαρτ στο 48'.
 
Ο Μπλαν στο 61' πέρασε στο ματς τον Παστόρε αντί του Οριέ, έτσι επέστρεψε στο 4-3-3, με τον Αργεντινό να είναι στο κέντρο με τον Ραμπιό και τον Λούκας Μόουρα (είχε τραυματιστεί νωρίτερα ο Τιάγκο Μότα) και τον Ντι Μαρία στην επιθετική τριάδα με Καβάνι και Ζλάταν.
 
Πέρα από τα δύο φάουλ του Ιμπραχίμοβιτς οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα και στο 76' όλα τελείωσαν, καθώς ο Κέβιν Ντε Μπράινε άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό πλασέ για τους "πολίτες".
 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Οταμέντι, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε (84' Γιαγιά Τουρέ), Χεσούς Νάβας, Νταβίντ Σίλβα (87' Ντελφ), Αγκουέρο (93' Ιχεανάτσο).
 
ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Φαν ντερ Βιλ, Οριέ (61' Παστόρε), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα (44' Λούκας Μόουρα), Ραμπιό, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.
 

Πηγή: sport24.gr

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση