Με ποια προοπτική συνεργάστηκαν

Σίγουρα η βαθμολογική και αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ δεν συνάδει με όσα δεξιά και αριστερά χρεώνονται στον Τιμούρ Κετσπάγια. Με τους πρωταθλητές στο +2 που σε μερικές μέρες μπορεί να είναι +4 ή +5 - έχουν πιο εύκολη δουλειά αυτή τη βδομάδα απ’ ότι η ΑΕΚ-, με μόνο ένα ματς εκτός Λευκωσία μέχρι το τέλος και προβάδισμα στην ισοβαθμία με την κυριότερο αντίπαλο, είναι να απορεί κάποιος τι άλλο έπρεπε να έχει πετύχει ο Κετσπάγια για να θεωρείται επιτυχημένος.
 
Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Το +2 υπάρχει διότι ο ΑΠΟΕΛ πήρε το μάξιμουμ που δικαιούταν στα ματς με Απόλλωνα και Ανόρθωση, σώζοντας στην εκπνοή τον ένα βαθμό. Επίσης με το περιορισμένο rotation, η ομάδα στηρίζεται σε 13-14, με αποτέλεσμα όταν δεν δίνουν λύσεις οι βασικοί, να μην υπάρχουν εναλλακτικές.
 
Είναι και οι περίεργες επιλογές.
 
Όμως, πρέπει να αναγνωριστεί στον Γεωργιανό πως πήρε μια ομάδα αδύναμη, χωρίς αγωνιστικό πλάνο. Μέσα από δουλειά και πετυχημένες μεταγραφές τον χειμώνα, της έδωσε αγωνιστική ταυτότητα –έστω και αν δεν παίζει επιθετικά, ποτέ οι ομάδες του Τιμούρ δεν έπαιζαν έτσι- και την δυνάμωσε. Μην ξεχνάμε πως γύρισε από -7.
 
Αυτή είναι η μια πτυχή, η αγωνιστική. Υπάρχει  και η άλλη, η εκτός γηπέδου.
 
Εδώ λέγεται πως ο Κετσπάγια δεν τα βρήκε με τον Πρόδρομο Πετρίδη και ξέσπασε στις παρεμβάσεις του προέδρου, όσο ασήμαντες και αν θεωρούνται. Αλλά και πως δεν ταίριαξε με τον κόσμο. Γενικότερα η υπεροπτική προσέγγιση του Γεωργιανού, κάποιες δικαιολογίες που χρησιμοποίησε, το… κράξιμο σε παίκτες αλλά και φιλάθλους όταν τον κριτίκαραν, δεν άρεσαν.
 
Φυσικά και ο ΑΠΟΕΛ ήξερε το χαρακτήρα του Κετσπάγια. Ότι θέλει να είναι ο απόλυτος άρχοντας, δεν ανέχεται υποδείξεις, δεν σηκώνει αμφισβήτηση. Δεν είναι κανένας που πρώτη φορά δουλεύει στην Κύπρο.
 
Αλλά και ο Κετσπάγια γνώριζε τη νοοτροπία του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Τη μουρμούρα, την παρεμβατικότητα, το ότι δεν ικανοποιείται με τίποτα.
 
Με ποια προοπτική συνεργάστηκαν; Δεν γνώριζε ο ένας τα κουσούρια του άλλου; Η’ μήπως ο ένας πίστευε ότι άλλος θα έβαζε νερό στο κρασί του;
 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος