Θα έχουν σίγουρα μια ενδιαφέρον ιστορία να διηγηθούν

Θα αρπάξω την ευκαιρία από την χθεσινή επική ανατροπή της Λίβερπουλ. Αυτό που έγινε στο Άνφιλντ ταξίδεψε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Γιατί τέτοιες στιγμές δεν συναντάς καθημερινά και γιατί το ποδόσφαιρο, είναι πιο δημοφιλή ακόμη και από το… απαραίτητο για να αναπνέουμε οξυγόνο.
 
Αυτό που κρατάω από το χθεσινό παιχνίδι είναι κάποιες δηλώσεις που έκανε ο Κλοπ. Εμφανώς κουρασμένος, συγκινημένος και ενθουσιασμένος, δεν μπορούσε να ολοκληρώσει με άνεση κάποια πρόταση, μετά τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου.
 
Ήταν μερικά λεπτά μετά που η Λίβερπουλ, ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή και ανάγκασε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους να αναγνωρίσουν πως στο όνομα της, γίνονται οι καλύτερες διαφημίσεις ποδοσφαίρου. Μας τις προσφέρει με τόση απλότητα.
 
Για να επιστρέψω όμως στην ουσία, ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Κλοπ τι είπε στους παίκτες του στο ημίχρονο. Πως τους ενέπνευσε με άλλα λόγια. «Τους είπα να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και μόλις τελειώσει ο αγώνας, θα έχουμε μια ιστορία που θα διηγούμαστε στα εγγόνια μας». Όπως και έγινε.
 
Για να περάσω τώρα στην ΑΕΚ, βρίσκεται κοντά αλλά και μακριά, στο να γράψει τη δική της ιστορία. Διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλήματος και αν τα καταφέρει, θα είναι για πρώτη φορά από την ημέρα της ίδρυσης της. Θα είναι κάτι μοναδικό.
 
Όσοι αποτελούν αυτή την ομάδα το γνωρίζουν. Ξέρουν πως αν τα καταφέρουν θα γίνουν «αθάνατοι» σε αυτή την ομάδα. Αυτό είναι που τους οπλίζει με κουράγιο αλλά και ενέργεια να συνεχίσουν.
 
Επόμενος αντίπαλος ο Απόλλωνας στη Λεμεσό, κάθε εβδομάδα, ένα ακόμη ντέρμπι. Μπορεί να μην έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις, τη βαριά προϊστορία. Όμως ακόμη και οι μεγαλύτερες ομάδες, ξεκίνησαν από κάπου. Βήμα με βήμα η ΑΕΚ μεγαλώνει στα μάτια όλων μας και καθιερώνεται στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Μπορεί να είμαστε μια μικρογραφία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά έχουμε και εμείς τις δικές μας, ξεχωριστές στιγμές. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο, σίγουρα θα έχουν πολλά να διηγηθούν οι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας.   
 
 
 

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»