Η «αυτοκρατορία» της Ισπανίας

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τους προημιτελικούς αγώνες σε Champions League και Europa League και αυτό βέβαια που είναι φανέρο, πέραν της επικής πρόκρισης της Λίβερπουλ, είναι πως οι Ισπανοί κάνουν παιχνίδι (σχεδόν) μόνοι τους.
 
Στα ημιτελικά του Champions League βρίσκονται δύο ισπανικές ομάδες. Πρόκειται για τις υπερδυνάμεις της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο. Στα ημιτελικά του Europa League βρίσκονται άλλες δύο ομάδες. Η Σεβίλλη και η Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, τα έφερε έτσι η μοίρα, που είναι πιθανό να έχουμε δύο τελικούς με καθαρά ισπανικές ομάδες.
 
Για να γίνω πιο ακριβής, αν οι Ισπανοί αποκλείσουν Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Σαχτάρ και Λίβερπουλ, τότε οι δύο τελικοί θα είναι: Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης και Σεβίλλη – Βιγιαρέαλ. Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια. Ακόμη όμως και να μην συμβεί αυτό, το ότι συμμετέχουν τέσσερις ισπανικές ομάδες σε αυτή τη φάση, λέει κάτι.
 
Και προσέξτε και αυτό. Η Μπαρσελόνα δεν συμμετέχει στα ημιτελικά του Champions League γιατί αποκλείστηκε. Σε αυτό προσθέστε και τον αποκλεισμό της Ατλέτικο Μπιλμπάο στον προηγούμενο γύρο. Κάποτε, Άγγλοι και Ιταλοί είχαν αρκετές ομάδες στις δύο διοργανώσεις αλλά πλέον, «παιχνίδι» κάνουν οι Ισπανοί. Φαίνεται το επίπεδο της Primera Division αλλά και το πώς έχουν φτιαχτεί αυτές οι ομάδες για να διεκδικούν διακρίσεις εντός εκτός συνόρων της χώρας τους.
 
Που να διαβάσετε και αυτό. Η έκπληξη της ισπανικής λίγκας φέτος, είναι η Θέλτα. Που κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνίζεται την ερχόμενη σεζόν στο Europa League. Οι Ισπανοί κτίζουν «αυτοκρατορία» με τους υπόλοιπους να ακολουθούν…
 

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση