Βήμα προς τον τίτλο από τον ΑΠΟΕΛ

Όπως αναμενόταν, ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε εύκολα της Νέας Σαλαμίνας με 4-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις ισοπαλίες (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο), ενισχύοντας την προσπάθειά του για κατάκτηση του τίτλου.
 
Οι γαλαζοκίτρινοι κερδίζοντας το δικό τους παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν και τις απώλειες  της ΑΕΚ (ισόπαλη 2-2 με τον Απόλλωνα) αυξάνοντας τη διάφορα από τους κιτρινοπράσινους στους τέσσερις βαθμούς και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της σεζόν.
 

 

 

Άνοιξε το δρόμο ο Στίλιτς
Ο Σεμίρ Στίλιτς επέστρεψε μετά από τέσσερις μήνες στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ και έμελλε να είναι ο ποδοσφαιριστής που θα άνοιγε το δρόμο προς τη νίκη για την ομάδα της Λευκωσίας. Ήταν το 22’ όταν ο Μοράις έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Βόσνιο από το ύψος της περιοχής να κάνει το 1-0. Ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να διπλασιάσει άμεσα τα γκολ του, όμως στο 25΄ο Γιαννιώτας σημάδεψε το δοκάρι μετά από φάουλ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Αλεξάνδρου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στέινμπορς.

 
Τέλος στην αγωνία
Το 2-0 όμως έγινε πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μιας και στο 39’ ο Πιέρος Σωτηρίου, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με κεφαλιά έκανε το 2-0. Η αγωνία δεν υπήρχε, πλέον, στα αρχικά στάδια του αγώνα όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα από ανατροπή του Αλωνεύτη από τον Κούσουλο (ήταν υπερβολική η υπόδειξη) στο 51’. Ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος κάνοντας το 3-0.
 
Σκόρερ και ο Χαραλαμπίδης
Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο αρχηγός της ομάδας, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης που 12’ μετά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε σε θέση βολής και μετά την πάσα του Αλωνεύτη έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 4-0.
 
Μείωσε ο Αντόρνο
Στο 72’ ο Άλντο Αντόρνο παίρνοντας την μπάλα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Καρλάο να διώξει, μείωσε στο σκορ κάνοντας το 4-1. Ο Παραγουανός δικαιούταν ένα τέρμα, καθώς πριν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Πάρντο.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια)
: Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Γιαννιώτας (52' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ (46' Αλωνεύτης), Στίλιτς, Σωτηρίου (67' Πιατκόφκσι).
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Στέινμπορς, Άντιτς, Τσινκουίνι, Ζάρκοβιτς (46' Κούσουλος), Τσίνα, Λεμέσιος (46' Λίλιου), Χριστοφή, Σκοπελίτης (78' Μπεμπά), Αδόρνο, Γκόμες, Μακρίεφ.
Σκόρερ: 22' Στίλιτς, 39' Σωτηρίου, 51' πεν. Μοράις, 64' Χαραλαμπίδης / 72' Αδόρνο.
Κίτρινες: Γκόμες (2η)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου.
Α' βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.
Β' βοηθός: Παύλος Γεωργίου.
4ος: Ανδρέας Ορθοδόξου.
Παρατηρητής: Ανδρέας Δημητρίου.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League