Εθνικός: Κι όμως είναι ακόμα εδώ! (video)

Πολύ γερά στο κόλπο της ανανέωσης της παραμονής του στη μεγάλη κατηγορία μπήκε ο Εθνικός Άχνας με το πέρας της 32ης αγωνιστικής. Μετά το 3-0 επί της Πάφου το προσφυγικό σωματείο επικράτησε στο «Δασάκι» της ΑΕΛ με 2-0 και μείωσε στον ένα βαθμό την απόστασή του από τους νεοφώτιστους.
Στο ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες ν’ ανοίξουν το σκορ (6’ Σ. Γκριγκαλασβίλι, 29’, 31’ Χατζηβασίλης / 10’ Μέσκα, 16’, 26’ Πιχ), ωστόσο στο 1-0 έφτασε εν τέλει ο γηπεδούχος με το παρθενικό τέρμα του Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι με τη φανέλα του: ο Γεωργιανός έκλεψε την μπάλα στο 40’ και μ’ ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Σκόβρον.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ, στον πάγκο της οποίας καθόταν ο Διονύσης Διονυσίου (σ.σ. ο Πάμπος Χριστοδούλου ευρίσκεται στην Πορτογαλία για κατασκοπία μεταγραφικών στόχων), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ελέω οφσάιντ του σκόρερ Πιχ (53’).
Από εκείνο το σημείο ο Εθνικός είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, απώλεσε ευκαιρίες για το 2-0 (64’ Ατάντα, 68’ Ιάκομπ) και τελικά έφτασε σε αυτό στο 83’, όταν ο Χατζηβασίλης αξιοποίησε το γύρισμα του Κότο Πάγες διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Για τον Κύπριο επιθετικό ήταν το πέμπτο τέρμα στην τρέχουσα περίοδο.
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκαντίνοφ - Κυριάκου, Ιάκομπ (86’ Μιράντα), Ατάντα, Εβέρτον - Αράμπαλ, Πινσέλι - Κότο Πάγες, Ελ. Γκριγκαλασβίλι (91’ Πουτζιουρής), Σ. Γκριγκαλασβίλι (69’ ντε Βράις) - Χατζηβασίλης.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Σκόβρον - Κυριάκου, Σοάρες, Σιέλης, Ρομπέρ - Οχενέ, Κουναντέρ - Μέσκα (77’ Φράγκος), Αγκάνοβιτς, Σαρδινέρο (46’ Σταύρου) - Πιχ.



Διονύσης Διονυσίου: «Ήρθαμε στο Δασάκι ξέροντας ότι ο Εθνικός ήταν διψασμένος για βαθμούς. Στο α’ ημίχρονο και στα αρχικά στάδια δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες με τις δύο από αυτές κλασσικές, από αυτές που δεν χάνονται, με στόχο να σκοράρουμε και να έχουμε το πάνω χέρι. Προς το τέλος έγινε το 1-0 και στην επανάληψη ήμασταν υποχρεωμένοι να βγούμε μπροστά, για να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσα που ήταν και ο σκοπός μας. Αντ’ αυτού σε μια αντεπίθεση έγινε το 2-0. Ο Εθνικός είναι μια πολύ καλή ομάδα και του εύχομαι να πετύχει το στόχο της παραμονής».
Ντανίλο  Ντόντσιτς: «Όπως έχω πει και στο παρελθόν, παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στο β’ γκρουπ που της άξιζε να είναι στην πρώτη εξάδα. Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τις σημαντικές απώλειες που είχε και οι παίκτες μου ξεκίνησαν από εκεί που έμειναν με την Πάφο. Αν και στην αρχή υπήρχε λίγο άγχος, στη συνέχεια είχαμε μια πολύ καλή παρουσία σε ένα παιχνίδι που ήταν μονόδρομος και δεν είχαμε άλλη επιλογή από τη νίκη. Το πρώτο γκολ ήρθε την κατάλληλη στιγμή μας έδωσε φτερά. Στο β’ ημίχρονο ξέροντας ότι η ΑΕΛ έχει πολύ καλή κυκλοφορία, μας πίεσε και δεν θέλαμε να κλειστούμε. Σε μια αντεπίθεση κάναμε το 2-0 και φτάσαμε στη νίκη. Είμαστε πλέον κοντά και στις άλλες ομάδες. Απομένουν τέσσερεις δύσκολοι αγώνες και νομίζω ότι ο Εθνικός έδειξε πως δεν είναι ομάδα για να πέσει. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Συγχαρητήρια στην ΑΕΛ».
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος