Ομόνοια: Στο ΓΣΠ μπορείς

Μετά από έξι αγωνιστικές στα πλέι οφ η μοναδική εντός έδρας νίκη της Ομόνοιας στο ΓΣΠ είναι το 3-0 της πρεμιέρας απέναντι στην Ανόρθωση. Και οι δύο ήττες της στη β’ φάση (ΑΠΟΕΛ 1-2, ΑΕΚ 0-1) σημειώθηκαν στο γήπεδο της πρωτεύουσας, το οποίο θα καθορίσει την πορεία του «τριφυλλιού» στην τρέχουσα περίοδο, αφού σε αυτό θα κριθεί και το πλασάρισμά της στο πρωτάθλημα και η πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου.
Οι «πράσινοι» φιλοξενούν την ερχόμενη Τετάρτη την ΑΕΚ στον επαναληπτικό ημιτελικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ ακολούθως για το πρωτάθλημα θα υποδεχτούν τον ΑΠΟΕΛ, τη Νέα Σαλαμίνα και τον Απόλλωνα. Μοναδική τους εξόρμηση ως το τέλος της περιόδου είναι στο ΓΣΖ, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στην προτελευταία αγωνιστική.
Τα χθεσινά αποτελέσματα έδωσαν στην Ομόνοια αέρα τριών βαθμών έναντι του Απόλλωνα στην κούρσα για την τέταρτη θέση. Ουσιαστικά είναι τέσσερις, καθώς ένεκα της νίκης στο «Τσίρειο» η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πλεονεκτεί στην ισοβαθμία έναντι του συλλόγου της Λεμεσού. Αυτό σημαίνει ότι στις εναπομένουσες αγωνιστικές το «τριφύλλι» χρειάζεται ν’ αξιοποιήσει την έδρα του (τρεις νίκες), προκειμένου να τερματίσει αυτοδύναμα τρίτο, ενώ ακόμη και επτά βαθμοί εντός έδρας του είναι αρκετοί, υπό την προϋπόθεση ότι η ισοπαλία θα είναι στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα, προκειμένου να διατηρήσει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.
Οι δύο συναπτές εκτός έδρας νίκες έχουν δώσει στους «πράσινους» μια ευνοϊκή αφετηρία εν όψει της τελικής ευθείας και περισσή αυτοπεποίθηση, ενώ έχουν φτιάξει και τον κόσμο τους, ο οποίος είδε την ομάδα να βγάζει χαρακτήρα ευρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα έρχεται το επόμενο στοίχημα: η επιτυχής διαχείριση αυτής της ευφορίας. Το επταήμερο 20-27 Απριλίου (με τα εντός έδρας παιχνίδια απέναντι σε ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Νέα Σαλαμίνα) θα δείξει σε μεγάλο βαθμό, αν η Ομόνοια έχει καταφέρει να ευρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάστασή της στο κρισιμότερο για την ίδια σημείο της σεζόν.  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος