ΑΠΟΕΛ: Τέσσερις νίκες ως την ιστορία

Λογιζόταν (και ήταν) το πιο εύκολο από τα παιχνίδια που απέμεναν ως το τέλος της περιόδου και στις δύο διοργανώσεις. Όπως παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής άπαντες περίμεναν πως εύκολα ή δύσκολα η νίκη θα ερχόταν. Ήταν, δηλαδή, μία από τις κλασικές περιπτώσεις αγώνων, στους οποίους κατά κανόνα το φαβορί έχει πάρα πολλά να χάσει και σχεδόν τίποτε να κερδίσει.
Για τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, η χθεσινή αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Ο πρωταθλητής απομύζησε από την 32η αγωνιστική σχεδόν το μέγιστο δυνατό κέρδος. Οι τρεις βαθμοί κατακτήθηκαν, η παραγωγικότητα αυξήθηκε εκ νέου, η εμφάνιση ήταν καλή, το κοινό είδε να παίρνουν χρόνο συμμετοχής εκείνοι που αποζητούσε (Στίλιτς, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης), παίκτες-κλειδιά (Εφραίμ, Γιαννιώτας, Σωτηρίου) πήραν ανάσες εν όψει… Γολγοθά, η πιο κοντινή διώκτρια (ΑΕΚ) στραβοπάτησε στο «Τσίρειο» και η διαφορά της από τον πρωτοπόρο αυξήθηκε ξανά στους τέσσερις βαθμούς.
Το τέσσερα είναι πλέον ο αριθμός-κλειδί για τον ΑΠΟΕΛ στη σεζόν. Διότι πολύ απλά αυτός είναι ο αριθμός των νικών που χρειάζεται, προκειμένου αυτοδύναμα να φτάσει στην υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων του, ήτοι σε ακόμη ένα νταμπλ, το ιστορικό τρίτο κατά σειρά. Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος των «γαλαζοκιτρίνων» από τη συγκεκριμένη στροφή του πρωταθλήματος.
Αυτές οι νίκες πρέπει να έρθουν στο κύπελλο (στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον Απόλλωνα και στον τελικό) και στις επόμενες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος: αν ο ΑΠΟΕΛ καταβάλλει διαδοχικά την Ομόνοια και την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, τότε θα έχει στεφθεί κυπελλούχος και με το πέρας της 34ης αγωνιστικής θα είναι και πρωταθλητής, αφού η διαφορά του από τους Λαρνακείς θα έχει αυξηθεί (στη χειρότερη περίπτωση) στους 7 βαθμούς, οι οποίοι δεν θα καλύπτονται στις δύο τελευταίες στροφές.
Αυτονόητα τέσσερις νίκες απέναντι σε Απόλλωνα, Ομόνοια και ΑΕΚ γράφονται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι επιτυγχάνονται. Όποιος όμως θέλει να πιστωθεί το ιστορικό κατόρθωμα των τριών διαδοχικών νταμπλ, οφείλει να είναι έτοιμος να αδράξει μια τέτοια ευκαιρία και να ανταποκριθεί στην πρόκληση.  

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος