TOP 10: Κύπριοι σκόρερ

Η κορυφή του πίνακα των παραγωγικότερων σκόρερ του πρωταθλήματος ξενοκρατείται για ακόμη μια περίοδο και (πρέπει να) θεωρείται δεδομένο ότι ο τίτλος του καλύτερου γκολτζή δεν θα καταλήξει σε κυπριακά χέρια. Οι γηγενείς σκόρερ, ωστόσο, δεν είναι είδος ούτε προς εξαφάνιση ούτε προς απαξίωση. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online σας παρουσιάζει τους δέκα πιο παραγωγικούς με την απαραίτητη διευκρίνιση πως για όσους έχουν τον ίδιο αριθμό τερμάτων κριτήριο κατάταξης αποτέλεσε ο χρόνος συμμετοχής τους.
 
1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΦΡΑΙΜ


Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Τέρματα: 10
Σε 23 συμμετοχές ο 27χρονος εξτρέμ έχει σκοράρει τρις απέναντι στην Ομόνοια, δις στην ΑΕΛ και από ένα γκολ σε ΕΝΠ, Νέα Σαλαμίνα, Άρη, Αγία Νάπα, Απόλλωνα και ΑΕΚ. Η ΚΟΠ του έχει πιστώσει (πιθανότατα βάσει φύλλου αγώνος) και το αυτογκόλ του Μποργκ στο εντός έδρας 4-0 του ΑΠΟΕΛ επί του Άρη.
 
2. ΠΙΕΡΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ


Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Τέρματα: 8
Σε 22 συμμετοχές ο 23χρονος επιθετικός έχει πιστωθεί οκτώ τέρματα: εις διπλούν σκόραρε στο «Δασάκι», στο 3-1 επί του Εθνικού, ενώ άπαξ στις αναμετρήσεις με Δόξα, Άρη, Νέα Σαλαμίνα (δις), Ανόρθωση και ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς είναι η μοναδική ομάδα, στην οποία σκόραρε ερχόμενος από τον πάγκο.
 
3. ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΥ


Ομάδα: Νέα Σαλαμίνα
Τέρματα: 7
Τα τέρματα του 30χρονου εξτρέμ επετεύχθησαν απέναντι σε Ομόνοια, Απόλλωνα, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Δόξα, Εθνικό Άχνας και Αγία Νάπα. Και τα επτά σημειώθηκαν στις 14 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα εντός του 2015, από το γύρισμα του έτους ο άσος των «ερυθρολεύκων» διανύει περίοδο παρατεταμένης αφλογιστίας.
 
4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗΣ


Ομάδα: Εθνικός Άχνας
Τέρματα: 5
Απέναντι στην Πάφο ο 26χρονος επιθετικός, ο οποίος αριθμεί ήδη 26 συμμετοχές, τερμάτισε αφλογιστία 6,5 μηνών και σκόραρε εις διπλούν για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα. Τα πρώτα δύο τέρματά του σημειώθηκαν απέναντι σε Ομόνοια και Απόλλωνα, στις αρχές της περιόδου, ενώ την Κυριακή βρήκε δίχτυα απέναντι στην ΑΕΛ.
 
5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ


Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Τέρματα: 4
Μετά τον Κολοκούδια ο άσος του ΑΠΟΕΛ είναι ο παίκτης με τις λιγότερες συμμετοχές (15) στο TOP10. Στα 661 λεπτά που έχει αγωνιστεί ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει πανηγυρίσει τέσσερις φορές: απέναντι σε Ερμή, Πάφο, Εθνικό Άχνας (παιχνίδια που ξεκίνησε βασικός και δεν αντικαταστάθηκε) και Νέα Σαλαμίνα (σ.σ. πέρασε αλλαγή στο ξεκίνημα της επανάληψης).
 
6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΥΔΙΑΣ


Ομάδα: Απόλλων
Τέρματα: 3
Ένας από τη μισή ντουζίνα ποδοσφαιριστών με τρία τέρματα, ο 27χρονος επιθετικός κατατάσσεται πρώτος, διότι για την επίτευξή τους χρειάστηκε μόλις 301 λεπτά (11 συμμετοχές, εκ των οποίων μόνον μία στο αρχικό σχήμα). Σκόραρε εις διπλούν απέναντι στον Άρη και άπαξ κόντρα στο Παραλίμνι.
 
7. ΝΕΣΤOΡΑΣ ΜΥΤΙΔΗΣ


Ομάδα: ΑΕΚ
Τέρματα: 3
Σε 18 συμμετοχές (μόλις τέσσερις ως βασικός) και συνολικά 472 λεπτά ο 25χρονος διεθνής επιθετικός έχει πιστωθεί τρία τέρματα: ένα στο εκτός έδρας 3-0 επί της Δόξας, ένα στο εντός έδρας 6-1 επί του Απόλλωνα και ένα στο εκτός έδρας 3-0 επί του Ερμή.
 
8. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΒΡΑΑΜ


Ομάδα: Ανόρθωση
Τέρματα: 3
Ο 29χρονος εξτρέμ της «Κυρίας» σημείωσε τα τρία τέρματά του σε 1.045 λεπτά συμμετοχής. Σκόραρε απέναντι στον Ερμή, στην Πάφο και στη Νέα Σαλαμίνα, όπως όμως και ο (αγωνιζόμενος στην ίδια θέση) Παύλου επιζητεί ακόμη το πρώτο τέρμα του μέσα στο 2016.
 
9. ΝΙΚΟΣ ΕΓΓΛΕΖΟΥ


Ομάδα: ΑΕΚ
Τέρματα: 3
Ο 23χρονος εξτρέμ αριθμεί 27 συμμετοχές (17 στο αρχικό σχήμα) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, έχει βρει δίχτυα απέναντι σε Δόξα, ΕΝΠ και Πάφο, αλλά έχει συμπληρώσει πλέον ένα τετράμηνο αφλογιστίας (εν πολλοίς, απόρροια της απώλειας θέσης βασικού στους «κιτρινοπράσινους»).
 
10. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΪΦΗΣ


Ομάδα: Ανόρθωση
Τέρματα: 3
Ο 23χρονος πολυσύνθετος άσος (2.485 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής) είναι ο μοναδικός της δεκάδας που έχει σκοράρει αποκλειστικά μέσα στο 2016! Έσπασε το ρόδι απέναντι στον Απόλλωνα, σκόραρε εις βάρος του Παραλιμνίου, ενώ το πιο πρόσφατο τέρμα του επετεύχθη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ την περασμένη εβδομάδα.

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League