Οι παρουσίες των «4» σε τελικό και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις

Την ερχόμενη Τετάρτη (20/04) θα ξεκαθαρίσει το ζευγάρι του τελικού, που θα προκύψει από τις αναμετρήσεις Ομόνοια-ΑΕΚ και Απόλλων-ΑΠΟΕΛ. Τα πρώτα παιχνίδια έληξαν 0-0 και 1-1 αντίστοιχα.
 
Από τις τέσσερις ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικό της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, συμμετείχε σε 31 τελικούς και μάλιστα είναι ο πολυνίκης του θεσμού με 21 κατακτήσεις.
 
Ακολουθεί η συμπολίτισσα Ομόνοια με 20 παρουσίες στον τελικό, εκ των οποίων οι 14 ήταν νικήτρια. Ο Απόλλωνας πήρε μέρος σε 14, πετυχαίνοντας τις μισές φορές (7) να σηκώσει την κούπα. Η ΑΕΚ έφτασε δύο φορές μέχρι τον τελικό και στη μία πήρε τον τίτλο.
 
Οι μεταξύ τους τελικοί
 
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

Ένα από τα πιθανά ζευγάρια του τελικού είναι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Η τελευταία φορά που έφθασε στο φινάλε οι δύο «αιώνιο» ήταν τη σεζόν 1999-00. Στον πρώτο τελικό που έγινε στο ΓΣΠ, οι πράσινοι επικράτησαν με 4-2. Από εκεί και πέρα, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια βρέθηκαν άλλες δύο φορές (1968-69, 1996-97) στον τελικό, με τους γαλαζοκίτρινους να βγαίνουν νικητές και στις δύο περιπτώσεις (1-0 και 2-0 αντίστοιχα).
 
ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ
Στην περίπτωση που στον τελικό θα βρεθούν οι δύο πρωτοπόροι του φετινού πρωταθλήματος, τότε θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στο φινάλε της διοργάνωσης. Η πρώτη φορά έτυχε τη σεζόν 1995-96, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει στην παράταση με 2-0 την ΑΕΚ που έκανε την παρθενική της εμφάνιση σε τελικό κυπέλλου. Εκείνη τη χρονιά ο ΑΠΟΕΛ είχε πετύχει το νταμπλ. Η δεύτερη ήταν στον τελικό του 2006 όταν και πάλι οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν στην παράταση, αυτή τη φορά με 3-2.
 
Απόλλων-ΑΕΚ
Με την ομάδα της Λάρνακας να μετρά μόλις δύο συμμετοχές στον τελικό (μία με ΑΠΟΕΛ και μία με ΑΕΛ) δεν έτυχε ποτέ οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για την κούπα της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στην τελική φάση.
 
Απόλλων-Ομόνοια
Στον τελικό του 1965 ο Απόλλωνας και η Ομόνοια βρέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι σε τελικό. Αμφότερες έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση. Οι πράσινοι κέρδισαν κατά κράτος με 5-1. Η επόμενη συνάντησή τους ήταν την περίοδο 1981-82, χρονιά στην οποία ο κυπελλούχος αναδείχθηκε σε δύο αγώνες. Το πρώτο έληξε 2-2 και στο δεύτερο επικράτησε με 4-1 η Ομόνοια.
Η τρίτη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στον τελικό της περιόδου 1991-92, με τον Απόλλων να επικρατεί με 1-0. Το τρίτο κύπελλο της Ομόνοιας, με αντίπαλο την ομάδα της Λεμεσού, πανηγυρίστηκε τη σεζόν 2010-11, οπόταν και κέρδισε 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 το σκορ του αγώνα).
 
ΟΜΑΔΑ          ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ
ΑΠΟΕΛ          31        21
Ομόνοια 20    14
ΑΕΚ 2 1
Απόλλων 14  7
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League