Και όμως είναι ακόμη εδώ

Ζωντανή στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου έμεινε η Ανόρθωση που πέτυχε δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» για την 4η αγωνιστική των play off.
 
Στο ντεμπούτο του Νεόφυτου Λάρκου στον πάγκο της η «Κυρία» κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, με σκόρερ τον Ανδρέα Ορλάντι στο 43’.
 
Οι κυανόλευκοι έφτασαν έτσι τους 55 βαθμούς, όσους έχει και η τέταρτη στη βαθμολογία Ομόνοια που υποδέχεται την Κυριακή (3/4) την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.
 
Ο Νεόφυτος Λάρκου εξέπληξε αφήνοντας εκτός εντεκάδας τον Νίκολας Μαρτίνες και δίνοντας στον Ορλάντι ρόλο επιτελικού μέσου. Ο Ισπανός ήταν από τους καλύτερους της Ανόρθωσης στο πρώτο ημίχρονο.
 
Η Ανόρθωση είχε δοκάρι με τον Αβραάμ στο 6ο λεπτό, ενώ φωνάζει δίκαια για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 20’ σε χέρι του Ζάρκοβιτς εντός περιοχής.
 
Η Νέα Σαλαμίνα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Αδόρνο στο 24’ και στο 38’, προτού ο Ολράντι δώσει προβάδισμα στην Ανόρθωση σε φάση διαρκείας στα καρέ των ερυθρολεύκων στο 43’.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στη Νέα Σαλαμίνα, η οποία έχασε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις με τον Κόπριβετς να λέει όχι στον Κούλη Παύλου και να σφραγίζει τη νίκη της Ανόρθωσης. 
Ταυτότητα αγώνα
Νέα Σαλαμίνα (Γιαν ντε Γιόνγκε): Μιχαήλ, Άντιτς, Τσίνα, Τσινκουίνι, Ζάρκοβιτς, Σκοπελίτης, Γκόμες (78' Περδίτο), Κολίνα (56' Τσουριουρίτς), Αδόρνο (64' Λίλιου), Παύλου, Μακρίεφ.

Ανόρθωση (Νεόφυτος Λάρκου): Κόπριβετς, Γκάμπριελ, Σβεχλέν, Χόλγκερσον, Ορλάντι, Τζανακάκης, Μαϊσουράντζε, Βίκτορ, Αβραάμ (81' Μανζορό), Μακρής (63' Μαρτίνες), Γκονσάλβες (68' Κουλούρης).

Σκόρερ:  44' Ορλάντι

Κίτρινες: Γκόμες / Μαϊσουράντζε (2η), Τζανακάκης

Αποβολές:

Στάδιο: «Αμμόχωστος»

Διαιτητής: Νεόφυτος Νεοφύτου

Α' Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου

Β' Βοηθός: Νίκος Καλησπέρας

4ος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής: Παναγιώτης Γερασίμου
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΑΡΚΟΥ: «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές για τη θέληση και το πάθος τους για να πάρουμε τη νίκη. Δεν τα συνδυάσαμε με σπουδαία πράγματα σε ένα δύσκολο γήπεδο και μια δύσκολη έδρα όμως είχαμε καθαρό μυαλό για να κερδίσουμε. Αυτός ήταν ο πρώτιστός μας στόχος. Ήταν ένα παιχνίδι αντάξιο δύο ομάδων που παίζουν στην εξάδα και ο αντίπαλος είναι άξιος συγχαρητηρίων. Από αύριο πρωί βλέπουμε τον επόμενο αγώνα για να κάνουμε αυτό που πρέπει κάθε εβδομάδα».
ΓΙΑΝ ΝΤΕ ΓΙΟΓΚΕ: «Ήταν ένας αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες που ήθελαν πολύ τη νίκη. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά που φτάσαμε μέχρι εδώ. Έχουν το κίνητρο για να παλεύουν κάθε παιχνίδι είτε για τη νίκη, είτε για την ισοπαλία. Όταν οι παίκτες δίνουν τόση ενέργεια είναι κρίμα κάποιοι άλλοι στο γήπεδο να τους στερούν το δικαίωμα να πάρουν κάτι. Όταν σκοράρεις κερδίζεις, όταν δεν σκοράρεις χάνεις. Η Νέα Σαλαμίνα δεν είναι ομάδα που μπορεί να παίζει στο επίπεδο των αντιπάλων της εξάδας, αλλά είναι μια ομάδα οι παίκτες της οποίας δίνουν κάθε φορά όλα. Είναι τιμή για εμένα να δουλεύω με αυτά τα παιδιά κάθε εβδομάδα. Ελπίζω ότι κάποτε στο μέλλον να πάρουμε και τους βαθμούς που αξίζουμε». 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα