Διεκδικεί τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια η Ομόνοια (βίντεο)

Και ο δεύτερος φιναλίστ του τελικού κυπέλλου κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, με την Ομόνοια να κερδίζει με 5-3 την ΑΕΚ στη διαδικασία των πέναλτι και έτσι προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα στις 18 Μαΐου.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε στο ισόπαλο 0-0, σκορ με το οποίο έληξε και το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο ΓΣΠ. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν ούτε στην παράταση, όπου η ΑΕΚ είχε δοκάρι, και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Το χαμένο πέναλτι του Μπόλιεβιτς έκρινε την αναμέτρηση.
 
Αυτή θα είναι 21η συμμετοχή των πρασίνων στον τελικό, που πανηγύρισαν 14 φορές το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς τελευταία φορά ήταν στον τελικό του 2012, όταν κέρδισαν με 1-0 την ΑΕΛ.
 
 
 
 
Ένταση, πάθος, πολλά τρεξίματα αλλά και νευρικότητα, ήταν τα χαρακτηριστικά του πρώτου μέρους του επαναληπτικού αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην Ομόνοια και την ΑΕΚ. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στη Λάρνακα άφησε ανοικτούς λογαριασμούς και στο στάδιο της πρωτεύουσας, οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες για να αποκτήσουν προβάδισμα πρόκρισης.
 
Στο πρώτο εικοσάλεπτο το σκηνικό ήθελε την Ομόνοια να κρατάει μπάλα, να προσπαθήσει να δημιουργήσει φάσεις κυρίως με τους Κιρμ και Ράμος στα άκρα, ενώ οι φιλοξενούμενη ΑΕΚ περίμενε στο δικό της μισό και ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Το συγκρότημα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν πιο επικίνδυνο από τους «πράσινους» και αφού είχε ένα σουτ με τον Καταλά στο δεκάλεπτο, με τη συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μιντίκκη, που ανενόχλητος μπήκε στη περιοχή αλλά νικήθηκε από τον Γιωργαλλίδη.
 
 


Η επόμενη φάση ήταν και πάλι για την ΑΕΚ, όταν στο 22΄ ο Μπόλιεβιτς βρέθηκε στο ύψος της περιοχής, επιχείρησε το σουτ αλλά ήταν άστοχο. Η νευρικότητα που διακατείχε τους παίκτες του Μιλογέβιτς ήταν εμφανές, αν και στα λεπτά που ακολούθησαν η Ομόνοια βγήκε με αξιώσεις μπροστά και κυνήγησε με αξιώσεις το γκολ. Στο 24ο λεπτό ο Κίρμ έφυγε ταχύτατα από αριστερά, πλάσαρε αλλά ο Μοϊσοφ έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
 
Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φλορέσκου να χάσει μοναδική ευκαιρία. Αρχικά ο Ρόμαρικ που προωθήθηκε δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Τόνιο, με τον Φλορέσκου να κάνει το σουτ στην επαναφορά και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να «ντύνεται» ήρωας για την ομάδα του και να διώχνει σε κόρνερ.

 

Με δεδομένη τη λευκή ισοπαλία του πρώτου αγώνα οι δύο ομάδες κοίταξαν περισσότερο την άμυνα τους μετά το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Όμως το πρώτο ημίχρονο μας επεφύλασσε και άλλες συγκινήσεις, μιας και στο 42ο λεπτό ο Σέρινταν έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Ιρλανδός βγήκε στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πέρασε και τον Τόνιο αλλά πλάσαρε έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για πρώτο μέρος.

 
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα του παιχνιδιού έπεσε αισθητά. Οι δύο ομάδες κοίταζαν πρωτίστως να μην παραβιαστεί η εστία και αν είχαν τη ευκαιρία, επιδίωκαν να βγουν προς την αντίπαλη εστία. Σε καμία περίπτωση, όμως οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων δεν αισθάνθηκαν έντονα τον κίνδυνο για παραβίαση της εστίας τους. Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.
 
 
 
Δοκάρι η ΑΕΚ
Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε και το πρώτο ημίχρονο της ημίωρης παράτασης, με την ΑΕΚ να χάνει κραυγαλέα ευκαιρία στο 105’ όταν η εκτέλεση φάουλ του Ρόσα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Τα πράγματα δεν άλλαξαν ούτε στο δεύτερο μέρος της παράτασης και έτσι η ομάδα που προκρίθηκε κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.
 
Η σειρά των πέναλτι:
1-0:
Ωραία η εκτέλεση του Σέρινταν στην αριστερή πλευρά της εστίας.
1-0: Στο κέντρο η εκτέλεση του Μπόλιεβιτς, μαζεύει εύκολα την μπάλα ο Γιωργαλλίδης.
2-0: Ο Χαφέζ ευστοχεί και αυτός.
2-1: Ψύχραιμα ο Άλβες μειώνει για την ΑΕΚ,
3-1: Χαλαρά στα αριστερά η μπάλα από τα πόδια του Ρούνιε, δεξιά πήγε ο Τόνιο
3-2: Στα αριστερά της εστίας και η εκτέλεση του Τομάς
4-2: O Mπαντινμπαγκά χρίζεται και αυτός σκόρερ.
4-3: Ο Νίνου κερδίζει τον Τόνιο
5-3: Ο Σκέμπρι ευστοχεί και η Ομόνοια περνά στον τελικό.
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League