ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ, πράξη πρώτη

Ο πρώτος αγώνας της σειράς για την τελική φάση του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Απριλίου, στο «Κίτιον Αθλητικό Κέντρο» στην Λάρνακα, στις 19:30. Πετρολίνα ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ ετοιμάζονται για τις τελικές μονομαχίες, που θα κρίνουν ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια για την αγωνιστική περίοδο 2015-16.
 
Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες για τον πρώτο τελικό, θέλοντας να ξεκινήσουν νικηφόρα. Από την μία η γηπεδούχος ομάδα της ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να ξεκινήσει νικηφόρα στην σειρά των τελικών για να έχει πλεονέκτημα ενόψει της συνέχειας.
 
Ωστόσο στην ομάδα της Λευκωσίας γνωρίζουν πως για να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα, θα πρέπει να κάνουν το «μπρέικ» και να φύγουν νικητές από την Λάρνακα. Θυμίζουμε πως η ομάδα που θα σημειώσει τρεις νίκες θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.
 
Μέχρι στιγμής η Πετρολίνα ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ έχουν βρεθεί αντιμέτωποι πέντε φορές κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο. Τέσσερις νίκες μετράει η ομάδα της Λάρνακας, σε ισάριθμες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ πήρε την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ στον Τελικό Κυπέλλου.
 
Στην Α’ Φάση αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στις 27 Νοεμβρίου 2015 στο «Κίτιον» (4η αγωνιστική) με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια με 74-69, με την ομάδα της Λάρνακας να επικρατεί και στον επαναληπτικό της Λευκωσίας που έγινε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στις 16 Ιανουαρίου 2016 με 72-67.
 
Το συγκρότημα του Λίνου Γαβριήλ πήρε την νίκη και στα δύο παιχνίδια που έγιναν για την Β’ Φάση του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ Κατηγορίας «Τάσος Μητσόπουλος». Η πρώτη αναμέτρηση έγινε στις 29 Φεβρουαρίου 2016 στο «Κίτιον» με τους «κιτρινοπράσινους» να επικρατούν με 87-81, και ο δεύτερος αγώνας πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία στις 25 Μαρτίου 2016, με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια με 90-70.
 
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στον Τελικό Κυπέλλου στις 13 Φεβρουαρίου 2016, με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί αυτή την φορά με 90-87 και να κατακτάει το τρόπαιο. Ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός και θα μεταδοθεί από την συνδρομητική πλατφόρμα της Cytavision από το κανάλι Cytavision Sports 5.

Δειτε Επισης

Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ