ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ: Χαμένοι πριν τα πέναλτι

Ενίοτε τα πράγματα είναι τόσο απλά που οι βαθυστόχαστες αναλύσεις περιττεύουν. Στο πρωτάθλημα, σ’ αυτόν το μαραθώνιο των 36 αγωνιστικών, αρετές και αδυναμίες των 14 μονομάχων είναι αδύνατον να κρυφτούν σε βάθος χρόνου. Με αυτό το ακαταμάχητο κριτήριο, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ είναι οι δύο καλύτερες ομάδες στη χώρα για την αγωνιστική περίοδο 2015/16. Αυτές που συγκριτικά διαθέτουν πιο πλούσιο, ισορροπημένο και ποιοτικό ρόστερ, εξ ου και στην κούρσα του τίτλου είναι ήδη εκτός βεληνεκούς των ανταγωνιστών τους.
Στον τελικό του κυπέλλου, ωστόσο, δεν θα κονταροχτυπηθούν οι δυο τους, αλλά αυτοί που τους βλέπουν με τα… κιάλια στο πρωτάθλημα: ο Απόλλων και η Ομόνοια. Απόλυτα δίκαια. Γιατί; Διότι επί 210 λεπτά κατόρθωσαν αμφότεροι όχι απλώς να μακιγιάρουν αποτελεσματικά τις δικές τους αδυναμίες, αλλά να αποτρέψουν τους αντιπάλους τους από το να δείξουν και να εξαργυρώσουν την υπέρτερη ποιότητά τους. Ειδικά στους χθεσινούς επαναληπτικούς ήταν εμφανώς οι καλύτερες ομάδες, εξ ου και πιστώθηκαν περισσότερες αξιόλογες ευκαιρίες -τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στην παράταση.
Στο ποδόσφαιρο αποτελεί διαχρονικό πως η διαδικασία των πέναλτι ευνοεί το αουτσάιντερ, καθώς εκεί τα πάντα είναι ζήτημα (κυρίως) τύχης. Θεωρητικά, αυτό το 50%-50% έπρεπε να θέλουν πάση θυσία ν’ αποφύγουν τα φαβορί των ζευγαριών. Πρακτικά τόσο ο ΑΠΟΕΛ όσο και η ΑΕΚ δεν έδειξαν κάτι τέτοιο με την απόδοσή τους -τουναντίον, όσοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια την ακριβώς αντίθεση εντύπωση αποκόμισαν.
Σε αυτά τα 210 λεπτά παίχτηκε και χάθηκε η πρόκριση για την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια και την αντίστοιχη του Τόμας Κρίστιανσεν. Αφού στη διάρκειά τους απέτυχαν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους, ο Απόλλων και η Ομόνοια είχαν κάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Και όποιος έχει φάει το γάιδαρο, σπάνια κολλάει στην ουρά -η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ήλθε απλώς να το επιβεβαιώσει.
  

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League