Τα δάκρυα του Βάλε και η δικαίωση του Εμάνουελ

Πανάξια πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου κόκα-κόλα πήρε ο Απόλλωνας. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ήταν καλύτεροι από τον ΑΠΟΕΛ αν δει κανείς και τις δύο αναμετρήσεις της ημιτελικής φάσης και στο τέλος τους χαμογέλασε η τύχη στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.
 
Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μπρούνο Βάλε. Ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα τιμήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης για τις 100 συνεχόμενες συμμετοχές του κάτω από τα δοκάρια της λεμεσιανής ομάδας και ακολούθως πήρε την υπόθεση πρόκριση στα χέρια του.
 
Απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αρτυματά στο πρώτο ημίχρονο και στη διαδικασία των πέναλτι, είπε όχι στον Αστίθ στο πέναλτι που χάρισε στον Απόλλωνα την πρόκριση στον τελικό της 18ης Μαΐου.
 
Η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ θα διεκδικήσει απέναντι στην Ομόνοια το 8ο κύπελλο στην ιστορία της, ενώ θα δώσει το παρών σε τελικό κυπέλλου για τέταρτη φορά την τελευταία εφταετία.
 
Στο τέλος του αγώνα η συγκίνηση ήταν έκδηλη στο πρόσωπο του Μπρούνο Βάλε, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους του Απόλλωνα. Στους… εφτά ουρανούς πετούσε και ο Πέδρο Εμάνουελ. Ο προπονητής των «γαλάζιων» έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει δικαιωμένος καθώς αμφισβητήθηκε όσο κανείς άλλος προπονητής του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την στήριξη του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Έκανε λάθη, πλήρωσε την απειρία του, εντούτοις απέδειξε πολλές φορές τις ικανότητές του.

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League