Το κύπελλο βάφτηκε στα πράσινα! Νταμπλ η Ομόνοια (photos)

Ονειρεμένη σεζόν για την Ομόνοια που έφθασε στο πρώτο νταμπλ στην ιστορία της. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κρίθηκε στο τάι μπρέικ.
 


Μετά από ένα νευρικό πρώτο σετ που κυριάρχησαν τα λάθη, τα χαμένα σερβίς και οι κακές άμυνες η Ομόνοια κατάφερε να κερδίσει με 25-16 και να πάρει προβάδισμα 1-0 στον τελικό. Μετά το αρχικό 0-2 για τους «ερυθρόλευκους» η Ομόνοια κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της απενεργοποιώντας το μεγάλο όπλο των «ερυθρολεύκων» τον Μπαγιάν. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 20-12 για να κερδίσουν το σετ με 25-16 σε 26 λεπτά.

 

«Ερυθρόλευκο» φόντο είχε το δεύτερο σετ. Η ομάδα του Λουκ Ρέϊνολτς έπαιξε φοβερό βόλεϊ και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς. Το ανέβασμα του Μπαγιάν επιθετικά, αλλά και οι Ιαντόλο, Χάντ μαζί με το μπλοκ που άρχισε να δουλεύει δεν άφησαν περιθώρια στην Ομόνοια. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, προηγήθηκαν 09-16 και 13-20 για να κερδίσουν 17-25 σε 25 λεπτά. Η Ομόνοια προβλημάτισε είχε κακές επιθετικές επιλογές, ενώ δεν είχε καθόλου μπλοκ.

 
Δυο όψεις είχε το τρίτο σετ με την «μπίλια» τελικά να κάθεται στους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι έκαναν την ανατροπή κερδίζοντας με 22-25 και προηγήθηκαν 1-2. Στα αρχικά στάδια η Ομόνοια αφού μετά από δυο σετ, βρήκε μπλοκ, κατάφερε να προηγηθεί με 15-11. Κάπου εκεί η Νέα Σαλαμίνα ανέκαμψε και μείωσε 18-17. Στο σημείο εκείνο υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή για ρίψη αντικειμένων και ένταση. Με την επανέναρξη του αγώνα, ο Μπαγιάν πήρε την μπαγκέτα του και με συνεχόμενους άσσους αλλά και δύσκολα σερβίς οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην πρωτοπορία 19-23. Η Ομόνοια αντέδρασε κατάφερε με μπλοκ του Αλεξίου να μειώσει σε 21-23, αλλά η Νέα Σαλαμίνα άντεξε και πήρε το σετ με 22-25 ανατρέποντας το σκορ.
 
 
 
Ο μεγάλος τελικός θα κριθεί στο τάι – μπρέικ τελικά. Στο τέταρτο σετ η Ομόνοια μπήκε αποφασισμένη. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 08-01 και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι. Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε και μείωσε σε 15-12 αφού βρήκε επιθετικά λύσεις. Οι μάχες στο φιλέ όμως είχαν «πράσινη» απόχρωση με την Ομόνοια να προηγείται 21-14. Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε να μειώσει σε 24-20, αλλά το σετ πήγε στην Ομόνοια η οποία ισοφάρισε τον αγώνα 2-2, αφού κέρδισε 25-21.
 
 

Τα σετ: ΟΜΟΝΟΙΑ – ΝΕΑ ΣΑΛΛΑΜΙΝΑ 3-2 (25-16,17-25, 22-25, 25-21, 15-09)
 
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. Σάββα): Α. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης, Ρεϊνάλντο, Αλεξίου, Τούλιο, Άλβες. Λίμπερο: Αντωνίου. Αλλαγές: Παφίτης, Αποστόλου
 
NEA ΣΑΛΑΜΙΝΑ(Λ.Ρέινολτς):Ιαντόλο, , Ζηκάκης, Προδρόμου, Μπαγιάν, Χάντ, Αυγ. Σαββίδης. Λίμπερο: A. Σαββίδης. Αλλαγές: Χρυσοστόμου. Λίμπερο: Βαρνάβα, Καλαφάτης.
 
Τιμήθηκε πριν τον αγώνα ο αποχωρήσας διεθνής διαιτητής Νίκος Ευγενίου,ο οποίος σφύριξε στον τελικό ως πρώτος διαιτητής.

Δειτε Επισης

Μια γυναίκα μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της ΔΟΕ
«Τέλος» η σεζόν του τένις για την Ονς Ζαμπέρ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απαγορεύει στα παιδιά του να έχουν κινητά τηλέφωνα
Πρωτιά Δημήτρη Παρέλλη στην RC5 του Ράλι Ακρόπολις 2024
«Ζητώ συγγνώμη για την αντίδραση μου από τον διαιτητή και από τον κόσμο, παρεκτράπηκα και δεν θα ξαναγίνει»
Περήφανη που χάρισε στην Κύπρο δύο ακόμα μετάλλια η Καρολίνα Πελενδρίτου
Φινάλε με νίκη για την ΑΕΚ BC στο Τουρνουά Βελιγραδίου
Παναθηναϊκός - Μπάγερν Μονάχου για το Τουρνουά καλαθόσφαιρας «Ν.Χανδριώτης»
Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ στον τελικό του Διεθνούς Τουρνουά Κρήτης
Μισόι κι Εντέσα κατέρριψαν τα ρεκόρ αγώνα στο Σίδνεϊ