Αυτά έχει το ποδόσφαιρο, οι αντοχές είναι που μετράνε

Για τη μάχη του τίτλου οι δύο μονομάχοι έχουν περάσει από πολλά… κύματα. Η ΑΕΚ έζησε το διάστημα της απόλυτης καταξίωσης και το +7, ο ΑΠΟΕΛ κρατήθηκε και πέρασε στο +6, η διαφορά πλέον είναι στο +4 για τον ΑΠΟΕΛ, που όμως έδιωξε τον προπονητή του. Παράλληλα η ΑΕΚ αποκλείστηκε από τον τελικό του κυπέλλου. Πως τα φέρνει η ζωή. Μουρμούρα από ΑΠΟΕΛιστες για την εικόνα που βλέπουν, τα έχουν με διοίκηση, είναι μοιρασμένες οι απόψεις τους για την απομάκρυνση Κετσπάγια. Όμως αύριο έχει ντέρμπι «αιωνίων». Πρέπει να κυριαρχήσει η ενότητα.
 
Από την άλλη η ΑΕΚ είναι πληγωμένη που δεν θα συμμετάσχει στον τελικό, είναι και σε μειονεκτική θέση για τον τίτλο, αλλά πρέπει να κυνηγήσει μέχρι το τέλος τις πιθανότητες της. Παρά την πικρία, πρέπει να κοιτάξει τη συνέχεια και τις αξίζουν συγχαρητήρια για τη πορεία της.
 
Για τη μάχη της Ευρώπης, Ομόνοια και Απόλλωνας, δείχνουν ανεβασμένοι. Είναι άλλωστε και το «ζευγάρι» που θα αναμετρηθεί στο τελικό του κυπέλλου. Πέρασαν και αυτές από πολλές δυσκολίες μέσα στη σεζόν. Αμφισβήτησης, μουρμούρας, αλλά τώρα τα πράγματα είναι αλλιώς. Το κλίμα είναι υπέρ τους, τώρα έχουν δυναμική. Η Ανόρθωση έμεινε πίσω, αλλά θα κάνει τη προσπάθεια της. Το χρωστάει στην ιστορία και τον κόσμο της.
 
Τώρα για τη μάχη του υποβιβασμού, αρκούσε το ανέβασμα του Εθνικού και οι κακές εμφανίσεις της Πάφου για να δώσει νέο ενδιαφέρον.
 
Ένα κάδρο του ποδοσφαίρου. Αυτά έχει η στρογγυλή θεά. Τη μια πανηγυρίζεις, την άλλη απογοητεύεσαι. Δεν είναι για μεγάλες κουβέντες τελικά αυτή η μπάλα. Σημασία έχουν οι αντοχές. Ποιος θα κρύψει την κούραση, την αγωνία, τον ιδρώτα.
 
Άλλωστε η ιστορία γράφεται από τους νικητές.   

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα