Με κεκτημένη ταχύτητα! (video)

Τρεις μέρες μετά την πρόκριση του στον τελικό του κυπέλλου ο Απόλλων επιβλήθηκε δίκαια και άνετα 3-0 εκτός έδρας της Νέας Σαλαμίνας και έπιασε στην τρίτη θέση την Ομόνοια, η οποία όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία.
Για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα έπειτα από δύο εντός έδρας στραβοπατήματα, ενώ στην πρεμιέρα του Γιώργου Λαγκαδίτη στον πάγκο τους οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώθηκαν στην έβδομη συναπτή ήττα τους και συμπλήρωσαν 15 αγωνιστικές άνευ νίκης.
 
Οφσάιντ
Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 8’, όταν από σέντρα του Βασιλείου ο αμαρκάριστος Τουράμ έπιασε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μιχαήλ.

Πέντε λεπτά αργότερα, από εκτέλεση φάουλ του ντα Σίλβα, ο Μοντέιρο με την… πλάτη προώθησε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο ευρισκόμενος σε αντικανονική θέση Αγγελή την έστειλε με προβολή στα δίχτυα (σ.σ. δεύτερο τέρμα του στη σεζόν).

Στο 14’ από σέντρα του Βασιλείου η κεφαλιά του Στογιάνοβιτς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι των «ερυθρολεύκων» και στην επαναφορά το εκτός περιοχής σουτ του Σλάβτσεφ εξοδυετερώθηκε σε κόρνερ από τον Μιχαήλ.
Το δεύτερο τέρμα των φιλοξενούμενων ήλθε στο 38’, όταν ο ντα Σίλβα αξιοποίησε πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Τουράμ σε σπρώξιμο του Άντιτς. Για τον Βραζιλιάνο ήταν το έβδομο τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη η Νέα Σαλαμίνα ήταν πιο δραστήρια, όμως το τέρμα -κόντρα στη ροή του αγώνα- ήρθε στο 57’ από τον Απόλλωνα: ο Σλάβτσεφ πέρασε κάθετη πάσα στον Τουράμ, ο οποίος γύρισε την μπάλα στο πρώτο δοκάρι, όπου ο Στογιάνοβιτς με προβολή πέτυχε το έβδομο τέρμα του στη σεζόν.

Στο 63’ οι οικοδεσπότες ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Αγγελή, ο οποίος όμως είχε γυρισμένη την πλάτη στον Παύλου που επιχείρησε το σουτ, ενώ στο 74’ ο Μιχαήλ εξουδετέρωσε το σουτ του νεοεισελθόντος Πίττα.
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Mιχαήλ - Άντιτς, Κέζος, Τσινκουίνι, Τσίνα - Κούσουλος (46’ Μπεμπά), Χριστοφή (75’ Κολίνα) - Κωνσταντίνου (46’ Λίλιου), Τσούργιουριτς, Παύλου - Μακρίεφ.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-1-4-1): Βάλε - Λόπες, Αγγελή, Μοντέιρο, Γουίλερ - Σλάβτσεφ (70’ Πίττας) - Μέζγκα, ντα Σίλβα (60’ Κυριάκου), Στογιάνοβιτς, Βασιλείου - Τουράμ (67’ Κολοκούδιας).
  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα