Ιβάν, ο τρομερός! (video)

Τι κι αν παρατάχθηκε δίχως τους βασικούς κόφτες (Μπόλιεβιτς, Λαμπάν), τους βασικούς δημιουργικούς μέσους (Τομάς, Λαρένα) και τον τρίτο στόπερ της (Μουρίγιο); Τι κι αν κουβαλούσε την κόπωση και την απογοήτευση του μεσοβδόμαδου επαναληπτικού ημιτελικού του κυπέλλου; Τι κι αν στην πορεία του αγώνα έχασε με τραυματισμό και τους δύο στόπερ της (Καταλά, Μοϊσόφ) καταλήγοντας να παίζει με τετράδα ακραίων μπακ στην άμυνα;
Η ΑΕΚ απέδειξε ότι είναι σφυρηλατημένη από ατσάλι, δεν καταλαβαίνει από αντιξοότητες κι αναποδιές και δεν ρίχνει λευκή πετσέτα στην κούρσα του τίτλου. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιβάν Τριτσκόφσκι, ο οποίος σκόραρε εις διπλούν (συμπληρώνοντας καρέ τερμάτων στην τρέχουσα περίοδο απέναντι στην «Κυρία»), οι Λαρνακείς κατέβαλαν 3-2 την Ανόρθωση, η οποία εμφανίστηκε απρόσμενα νωθρή, ασύνδετη κι αναποτελεσματική.
 
Δύο τελικές, δύο γκολ!
Απέναντι στην… πειραματική και πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα της ΑΕΚ η Ανόρθωση απέτυχε να επιβάλλει το ρυθμό της και να φτάσει πρώτη στο γκολ. Η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία της ήλθε στο 12’, όταν ο Μαϊσουράτζε πήρε με φάουλ την μπάλα στο χώρο του κέντρο, ο Μαρτίνες έκανε κάθετη εφόρμηση, ντρίμπλαρε τον Μόισοφ, μπήκε στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την «Κυρία» στο 26’, όταν ο Τριτσκόφσκι μπήκε στην περιοχή, «τσίμπησε» την μπάλα προ του εξερχόμενου Κόπριβετς, ο οποίος τον ανέτρεψε. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο ίδιος ο Σκοπιανός συμπληρώνοντας μισή ντουζίνα γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Στο επόμενο λεπτό από σέντρα του Τέτε ο νεοεισελθών Αβραάμ (σ.σ. τέσσερα λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Νούχου) με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 των Λαρνακέων, οι οποίοι έκλεισαν το πρώτο μέρος με δύο τελικές στην αντίπαλη εστία που οδήγησαν σε ισάριθμα τέρματα!

 
Κλασικές ευκαιρίες
Η Ανόρθωση έχασε κλασική ευκαιρία να μειώσει στο 40’, όταν από εξαιρετική μπαλιά ο Κουλούρης βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή, αλλά έχασε το κοντρόλ και δεν έφτασε σε τελική. Με πανομοιότυπη φάση για την «Κυρία» ξεκίνησε η επανάληψη, καθώς ο Ορλάντι δέχτηκε υπέροχη πάσα από τον Κουλούρη στη μικρή περιοχή, αλλά βρήκε αέρα και η ευκαιρία έκανε φτερά (46’)!
Στο επόμενο λεπτό η φιλοξενούμενη έφτασε στο γκολ: από εκτέλεση φάουλ του Ορλάντι ο Λαΐφης αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή μείωσε με κεφαλιά (47’). Για τον διεθνή άσο ήταν το τέταρτο γκολ στο τρέχον πρωτάθλημα.

Η φιλοξενούμενη, ωστόσο, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, στο επόμενο τέταρτο οι τελικές ήταν μοιρασμένες (54’ Εγγλέζου, 62’ Μιντίκκης / 57’ Αβραάμ, 63’ Κουλούρης) και από το 75’ και μετά ο Ραμίρεθ δεν χρειάστηκε να προβεί σε απόκρουση. Στον αντίποδα, σε αυτό το διάστημα οι Λαρνακείς απείλησαν τετράκις (73’, 80’, 83’ Εγγλέζου, 87’ Ρόσα) και πέτυχαν το τρίτο τους γκολ με τον Τριτσκόφσκι, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ημιτελή απομάκρυνση με σουτ στην κίνηση εκτός περιοχής νίκησε τον Κόπριβετς (84’).

Στο 89’ ο Λαΐφης αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη για εν ψυχρώ κλοτσιά από πίσω στον Σκοπιανό άσο των «κιτρινοπρασίνων», ενώ το μόνο που κατάφερε η Ανόρθωση ως το φινάλε ήταν να μειώσει το σκορ με πέναλτι που κέρδισε (από τον Ραμίρεθ) κι αξιοποίησε ο Ντλοβού (94’).

ΑΕΚ (4-1-4-1): Ραμίρεθ - Μιντίκκης, Μοϊσόφ (58’ Ορτίθ), Καταλά (39’ Μαρτσίνιακ), Χαραλάμπους - Νίνου - Εγγλέζου (84’ Κυπριανού), Τριτσκόφσκι, Ρόσα, Τέτε - Μυτίδης.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κόπριβετς - Τζανακάκης, Χόλγκερσον, Σβεσλέν, Νούχου (24’ Αβραάμ) - Μαϊσουράτζε, Λαΐφης - Γκάμπριελ (76’ Ντλοβού), Μαρτίνες, Ορλάντι - Κουλούρης (83’ Γκονσάλβες).  

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα