ΑΠΟΕΛ: Αγκάλιασε τον τίτλο με Γιαννιώτα! (video)

Επιδεικνύοντας μέταλλο πρωταθλητή ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 2-0 της Ομόνοιας στο 135ο clasico σε επίπεδο α’ κατηγορίας (46-45-44 ο συνολικός απολογισμός υπέρ των «γαλαζοκιτρίνων») και με νίκη την ερχόμενη Πέμπτη στο εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ στέφεται πρωταθλητής για τέταρτη συναπτή χρονιά!
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους θριαμβευτές αναδείχθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος με δύο τέρματα χάρισε στην ομάδα του την τρίτη νίκη στη σεζόν απέναντι στο «τριφύλλι», το οποίο σε ακόμη ένα ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο εμφανίστηκε κατώτερο των προσδοκιών και πλέον ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με τον Απόλλωνα.

 
Τα λάθη πληρώνονται
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ευδιάκριτη η εξαιρετικά προσεκτική προσέγγιση των δύο αντιπάλων. Οι πρώτες αξιόλογες τελικές ανήκαν στην Ομόνοια και ήλθαν με πανομοιότυπο σενάριο: σέντρα ακριβείας του Σέρινταν και κεφαλιά του Σκέμπρι, ο οποίος όμως και στις δύο περιπτώσεις (5’, 22’) λάθεψε στο σημάδι του.
Δεν συνέβη το ίδιο στην πρώτη επικίνδυνη επίθεση των «γαλαζοκιτρίνων»: στο 23’ ο Αλεξάνδρου βρήκε αρκετό χώρο να γεμίσει και στο δεύτερο δοκάρι ο Μαργκάσα έμεινε καρφωμένος στο έδαφος να βλέπει τον Γιαννιώτα να έρχεται με φόρα και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του εμβρόνητου Παναγή.

Το τρίτο τέρμα στο τρέχον πρωτάθλημα από τον Ελλαδίτη έμελλε να ακολουθήσει το… τέταρτο: στο 44’ από απρόσεκτο γύρισμα του Καρλίτος στον Ρούνιε ο Σωτηρίου έκλεψε και έδωσε ασίστ στον Γιαννιώτα, ο οποίος μπήκε αμαρκάριστος στην περιοχή και τελείωσε τη φάση απέναντι στον Παναγή.


Πολλά νεύρα, λίγη μπάλα
Στην επανάληψη και με διαφορά δέκα λεπτών (48’-58’) οι οπαδοί ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας άναψαν δεκάδες βεγγαλικά. Ενδιάμεσα οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν απολέσει τεράστια ευκαιρία για το 3-0: στο 49’ ο Σωτηρίου έκλεψε από τον Ρομαρίκ έδωσε πάσα «πάρε-βάλε», αλλά ο επερχόμενος Βάντερ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Πάρντο σε σέντρα του Σέρινταν απομάκρυνε την μπάλα προ του Σκέμπρι κι ακολούθως απέκρουσε σταθερά το σουτ του Ρούνιε. Στο 66’ ο Βάντερ ζήτησε μάταια πέναλτι σε εντός περιοχής πτώση του, ενώ στο 73’ ο Γιαννιώτας «φλέρταρε» με την αποβολή για υπέρμετρα σκληρό μαρκάρισμα στον Καρλίτος. Ο Νικολαΐδης έδειξε από μία κίτρινη στους πρωταγωνιστές της φάσης, ενώ της προσοχής του διέλαθε το γεγονός ότι ο Ρομαρίκ έπιασε από τον λαιμό και πέταξε κάτω τον Μιλάνοφ, συνεπώς θα έπρεπε να είχε αποβληθεί.

Στο 87’ ο Σκέμπρι βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, όμως αντί να τελειώσει τη φάση επέλεξε την πάσα στο Σέρινταν και η ευκαιρία χάθηκε. Στην αντίπερα όχθη ο Χαραλαμπίδης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Παναγή στο 88’, όμως το τελείωμά του δεν ήταν το κατάλληλο.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ντε Βινσέντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στο κέντρο πάνω στον Μπεμπέ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Παναγή - Καρλίτος, Ρούνιε, Ρομαρίκ, Μαργκάσα - Φλορέσκου, Οικονομίδης (46’ Μπεμπέ) - Μπαντιμπανγκά (79’ Χριστοφή), Ασίς (69’ Κιρμ), Σέρινταν - Σκέμπρι.

ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Πάρντο - Μιλάνοφ, Μερκής, Αστίθ, Αλεξάνδρου - Αρτυματάς, Μοράις - Γιαννιώτας (74’ Αλωνεύτης), ντε Βινσέντι, Βάντερ (68’ Χαραλαμπίδης) - Σωτηρίου (80’ Γκιλιέρμε).
  

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα