«Βυθίζεται» ο Εθνικός

Τέλος στο νικηφόρο σερί του Εθνικού έβαλε ο Ερμής. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Αμμόχωστος» και η ομάδα της Άχνας είναι πιο κοντά στον υποβιβασμό περισσότερο από ποτέ, καθώς με 32 βαθμούς απέχει τέσσερις από την Πάφος FC (κέρδισε 1-0 τον Άρη), τρεις αγώνες πριν το φινάλε.
 
Ο Εθνικός προηγήθηκε στο σκορ με τέρμα Ντε Βρίισε στο 53’, ενώ ο Ερμής ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κεϊτά στο 82’.
 
Η ομάδα της Άχνας είχε δοκάρι στο 3’ με τον Χατζηβασίκλη, σε μια φάση στην οποία οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή τέρματος, με τις επαναληπτικές προβολές να μην ξεκαθαρίζουν τη φάση.
 
Ένα λεπτό αργότερα ο Παναγόπουλος σταμάτησε το σουτ του Κότο Παγές. Στο 8’ ο Ερμής «άγγιξε» το 1-0 σε κεφαλιά του Λατόρε, την οποία σταμάτησε προ του τέρματος ο Κυριάκου.
 
Ο Εθνικός απείλησε στο 25’ με τον Χάρη Κυριάκου, ενώ ο Ερμής έξι λεπτά αργότερα ζήτησε πέναλτι σε πέσιμο του Ντε Πίνα. Η ομάδα της Άχνας ήταν καλύτερη προς το τέλος του ημιχρόνου και έφτιαξε σημαντικές ευκαιρίες με τους Έβερτον στο36’ και Γκριγκαλασβίλι στο 42’.

Ότι δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος, το πέτυχε στην επανάληψη η ομάδα του Ντόνσιτς, με τον Ντε Βρίισε να δίνει τη λύση με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 53’.
 
Ο Χατζηβασίλης τέσσερα λεπτά αργότερα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει το 2-0  που θα κλείδωνε το σημαντικό τρίποντο για τον Εθνικό. Η ευκαιρία αυτή σήμανε και την αντεπίθεση του Ερμή, καθώς οι «φτεροπόδαροι» ανέβασαν στροφές, μπήκαν με αξιώσεις στην εστία του Μπογκαντίνοφ και εν τέλει κατάφεραν να ισοφαρίσουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κεϊτά στο 82’, το οποίο προήλθε από ανατροπή του Βασιλόγιαννη από τον Μιράντα.
ΕΡΜΗΣ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Παναγόπουλος, Ουλίσε, Γιαγκουδάκης, Ντε Πίνα, Χριστοφή, Λατόρε, Γκονζάλες, Γουίκς (90+3΄ Λίλλης), Μαγέλε (62΄ Βασιλόγιαννης), Κεϊτά, Ντίξον (89΄ Φραγκέσκου).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Μπογκατίνοφ, Κυριάκου (86΄ Ντε Πάουλα), Έβερτον, Ιάκομπ, Ατάντα, Πουτζιουρής (86΄ Μπαραμπάντζε), Σ. Γκριγκαλασβίλι (64΄ Μιράντα), Ε. Γκριγκαλασβίλι, Ντε Βρίισε, Κότο Παγιές, Χατζηβασίλης.

Κίτρινες Γουίκς, Oυλίσε, Ντε Πίνα, Χριστοφή - Ατάντα, Ε. Γκριγκαλασβίλι, Μιράντα, Μπογκατίνοφ, Ντε Βρίισε.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League