Σας έφταιξε ο Πάους, λουστείτε τα τώρα...

Κοιτάζοντας την Ανόρθωση να γίνεται έρμαιο στις ορέξεις κάθε αντιπάλου διερωτάσαι αν αυτή η ομάδα είναι η ίδια με εκείνη του πρώτου γύρου που βάδιζε από νίκη σε νίκη και απόλαυσε για μερικές βδομάδες το ρετιρέ της βαθμολογίας.

Από τα μέσα του Γενάρη και έπειτα η Ανόρθωση μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι. Παίκτες αδιάφοροι που δείχνουν πως δεν «καίγονται» και πολύ για τους στόχους της ομάδας, άλλοι ψυχολογικά διαλυμένοι δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους και άλλοι απλά δεν έπρεπε να αγωνίζονται στην ομάδα.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ανόρθωση έχει κτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ και ότι κατάφερε να πετύχει στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, ήταν επίτευγμα του Αντρέ Πάους. Με τον Ολλανδό τεχνικό στον πάγκο της χαιρόσουν να βλέπεις αγώνες της Ανόρθωσης.

Τις πλείστες φορές έπαιζε με τη φωτιά και έκανε καρδιακούς τους φίλους της ομάδας του, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς. Ο άνθρωπος είχε τον Χόλγκερσον βασικό στόπερ και άκρα της άμυνας που μπάζουν από παντού.

Μέχρι τον Γενάρη είχε την Ανόρθωση στην κορυφή και πραγματικά δεν ξέρω που θα ήταν αυτή την στιγμή αν η ομάδα της Αμμοχώστου είχε αποκτήσει τέσσερις ποδοσφαιριστές ενδεκαδάτους. Έναν κεντρικό αμυντικό, έναν μέσο (οκτάρι), έναν αριστερό εξτρέμ και έναν επιθετικό.

Αντί αυτού ήρθαν ο Ίσμα Γκονσάλβες (κατόπιν επιθυμίας του Χρίστου Πουλλαΐδη), ο Μανζορό (καλές μίζες να έχουμε) και ο αχρείαστος Κίττος για δεύτερος τερματοφύλακας. Ο Βαλβέρδε προπονείται με τη δεύτερη ομάδα, πληρώνεται κανονικά και η Ανόρθωση σπαταλούσε λεφτά για να πάρει δεύτερο τερματοφύλακα. Προσθέστε και το φιάσκο του Πίντο και κλείσαμε....

Έφεραν στον Πάους τρεις παίκτες που ο ίδιος δεν ήθελε και μετά τον κατηγόρησαν ότι δεν ελέγχει τα αποδυτήρια. Η Ανόρθωση έχασε από τη μισή ΑΕΚ σ’ ένα παιχνίδι που η ομάδα της  Λάρνακας αγωνίσητκε χωρίς ανασταλτικό μέσο και τελείωσε την αναμέτρηση μ’ ένα μόλις... κανονικό κεντρικό αμυντικό.

Από τη μέρα που έφυγε ο Πάους η Ανόρθωση είναι για λύπηση και για αυτό ευθύνονται όσοι άφησαν εκτεθημένο τον Ολλανδό και την ομάδα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League