FIBA: αποβάλλεται όποιος πάει στο Λονδίνο

Όσο περνάει ο καιρός, η FIBA σκληραίνει όλο και περισσότερο την στάση της και είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει και να αποβάλλει όποιες ομάδες και Ομοσπονδίες δεν τεθούν με το μέρος της.

Την Μεγάλη Παρασκευή (29/4) είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της Euroleague με τις ομάδες στο Λονδίνο και η FIBA ξεκαθάρισε πως όποιοι σύλλογοι αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο Eurocup, αυτόματα θα τεθούν εκτός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, η FIBA ξεκαθάρισε πως όποιες ομάδες ακολουθήσουν την Euroleague, αυτό θα έχει επίπτωση και στις εθνικές τους ομάδες, αποκλείοντας τες από τις διεθνείς διοργανώσεις (προολυμπιακό, Ολυμπιάδα, Eurobasket 2017). Το θέμα, τουλάχιστον για φέτος, δεν αφορά ομάδες που έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαια, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα.

To Mεγάλο Σάββατο (30/4) αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς εκείνη την ημέρα από το Μόναχο θα πάρει θέση η εκτελεστική επιτροπή της FIBA.

Υπενθυμίζεται πως η FIBA ενημέρωσε για την πορεία των διαβουλεύσεων για τις τιμωρίες των ομοσπονδιών που τάσσονται στο πλευρό της Euroleague, ενώ όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση της Mundo Deportivo, η FIBA ενημέρωσε την ισπανική ομοσπονδία πως αποκλείεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, κάτι που ακολούθως διαψεύστηκε από την πλευρά της FIBA.  

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας