Ι-Δαν(ε)ικοί

Η «μόδα» των δανεικών ποδοσφαιριστών εισήχθηκε για τα καλά και στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Αρκετές ομάδες ενισχύονται στις μεταγραφικές περιόδους με ποδοσφαιριστές από μεγαλύτερους, συνήθως, συλλόγους πληρώνοντας πολύ λιγότερο ποσό απ’ ότι η χρηματιστηριακή τους αξία.
 
Οι περισσότεροι από τους 15 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως δανεικοί σε κυπριακές ομάδες ανήκουν σε κλαμπ του εξωτερικού με πολύ ψηλότερους προϋπολογισμούς σε σχέση με τον μέσο όρο των εγχώριων συλλόγων και ως επί το πλείστο τέθηκαν εκτός πλάνων. Όλοι ανεξαιρέτως επιστρέφουν στις ομάδες όπου ανήκουν στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, όμως αρκετοί άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και ήδη οι επιτροπές προγραμματισμού των κυπριακών ομάδων ψάχνουν τρόπους για ανανέωση δανεισμού ή αγοράς των δικαιωμάτων τους, αν είναι εφικτό.
 
Η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Σταύρου Κοντονή ν’ απαγορεύσει το δανεισμό ποδοσφαιριστών από μια ελληνική ομάδα σε άλλη, πιθανότατα θα αυξήσει την κάθοδο παικτών στην Κύπρο με τη μορφή δανεισμού.
 
ΑΠΟΕΛ
Στον αστερισμό του Γιαννιώτα


Η μεταγραφή του Γιάννη Γιαννιώτα τον περασμένο Γενάρη έδωσε επιθετική πνοή στον ΑΠΟΕΛ. Η ταχύτητα και η τεχνική κατάρτιση του 22χρονου ακραίου επιθετικού αποδεικνύονται πολύτιμα όπλα για τους γαλαζοκίτρινους με τον Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή να είναι βασικός και αναντικατάστατος (15 συμμετοχές, 4 γκολ). Ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς και εξέφρασε δημόσια την επιθυμία του να επιστρέψει τον Μάη στον Πειραιά, εντούτοις θεωρείται δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ θα καταβάλει προσπάθεια για να παραμείνει κάτοικος «Αρχαγγέλου».
 
ΑΕΚ
«Καίγεται» για Τριτσκόφσκι

Δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στην ΑΕΚ ο Ιβάν Τριτσκόφκι για να ξεδιπλώσει τις αρετές του. Ο 29χρονος Σκοπιανός επιθετικός με εφτά γκολ σε 13 αγώνες είναι από τους κορυφαίους της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για παραμονή του στην ομάδα της Λάρνακας, καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα της Λέγκια Βαρσοβίας.

Δανεικός από την Ατλέτικο Μόντε Αζούλ Βραζιλίας είναι ο Φάρλεϊ Ρόσα. Ο 22χρονος επιτελικός μέσος είναι στη σκιά του Τζοάν Τομάς, εντούτοις οι Λαρνακείς ποντάρουν στο ταλέντο του και θα καταβληθεί προσπάθεια αγοράς των δικαιωμάτων του.

ΟΜΟΝΟΙΑ
Προτεραιότητα ο Χαφέζ


Παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Καρίμ Χαφέζ είναι από τους κορυφαίους και πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Ο 19χρονος αριστερός μπακ διαθέτει γερά πνευμόνια και όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο ακραίο μπακ. Η Ομόνοια άνοιξε ήδη δίαυλο επικοινωνίας με την Λιρς με σκοπό να τον διατηρήσει στο ρόστερ, εντούτοις το μέλλον του Αιγύπτιου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν, καθώς η Βελγική ομάδα, στην οποία ανήκει δεν αποκλείεται να τον πουλήσει σε σύλλογο που θα ενδιαφερθεί για την αγορά του, πληρώνοντας φυσικά με το αζημίωτο. 

Δανεικός από τη Λιρς είναι επίσης ο Φαϊσέλ Κασμί. Ο 20χρονος μέσος αποκτήθηκε από την Ομόνοια τον Ιανουάριο, εντούτοις αγωνίστηκε μόλις 16’ και δύσκολα θα παραμείνει κάτοικος «Ηλίας Πούλλος» και τη νέα σεζόν.

Στη Γιουβέντους ανήκει ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας, Λαουρέντιου Μπρανέσκου. Ο Ρουμάνος πορτιέρο έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι (στο κύπελλο με την ΠΑΕΕΚ) παρόλο που οι πληροφορίες από το «Ηλίας Πούλλος» αναφέρουν ότι πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο. Το βέβαιο είναι πως Γιουβέντους και Μπρανέσκου τη νέα χρονιά θα θέλουν να αυξηθούν κατακόρυφα οι συμμετοχές του και μόνο αν η Ομόνοια διαβεβαιώσει (ενδεχομένως και γραπτώς) ότι θα περάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών θα παραμείνει ο Μπρανέσκου κάτοικος Γερίου.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ
Πολλά ανοικτά μέτωπα

To γεγονός και μόνο ότι ο Ζοάο Πέδρο είναι ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα (πίσω από τον Βαλε), καταδεικνύει πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά του Πορτογάλου. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής που δίνει λύσεις τόσο στο δεξί άκρο της άμυνας όσο και της επίθεσης ανήκει στην Μπράγκα και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα φοράει και τη νέα χρονιά τη φανέλα της λεμεσιανής ομάδας.
 
Στην Πορτογαλική ομάδα ανήκει και ο Πέδρο Μοντέιρο. Ο 22χρονος στόπερ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο και εφόσον παραμείνει στο Κολόσσι έχει τα εφόδια για να βοηθήσει. 
Στα 19 του χρόνια ο Σιμεόν Σλάβτσεφ αναδείχθηκε ως κορυφαίος Βούλγαρος νέος. Βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας της χώρας του ήρθε στην Κύπρο λόγω των διασυνδέσεων του προέδρου του Απόλλωνα, Νίκου Κίρζη. Ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και όπως δήλωσε πρόσφατα στον Τύπο της Πορτογαλίας θέλει να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στην ομάδα το προσεχές καλοκαίρι, οπόταν λήγει ο δανεισμός του με την λεμεσιανή ομάδα.
 
Στην Ουινάο Μαδέιρα αναμένεται να επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς ο Ζάιμε Σιμόες, καθώς δεν κατάφερε να πείσει για τις δυνατότητές του.  
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Άθλος εάν παραμείνει ο Μαρτίνες

Από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές που διαθέτει το κυπριακό ποδόσφαιρο. Δεκάρι παλιάς κοπής σε κάθε επαφή του με την μπάλα αποδεικνύει την άριστη τεχνική του κατάρτιση. Στον Ολυμπιακό δύσκολα θα βρει θέση στο ρόστερ καθώς αγωνίζεται εκεί όπου συνήθως η κάθε ομάδα διαθέτει τους κορυφαίους της παίκτες. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης ανέφερε ότι δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία για παραμονή του Αργεντινού μέσου στην ομάδα και συνάμα δεν υπάρχει περίπτωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, να πάει σε άλλη κυπριακή ομάδα απαντώντας στη φημολογία περί ενδιαφέροντος του ΑΠΟΕΛ. Πάντως οι γαλαζοκίτρινοι διευκρίνισαν ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για τον 27χρονο μπαλαδόρο.
 
Με σκαμπανεβάσματα κρίνεται η πορεία του Ευθύμη Κουλούρη στην ομάδα της Αμμοχώστου. Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ επιθετικός αποδείχθηκε πολύτιμος στον πρώτο γύρο όταν προερχόμενος από τον πάγκο χάρισε πολύτιμους βαθμούς (εφτά) σκοράροντας νικητήρια τέρματα. Όταν του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει ως βασικός δεν ανταποκρίθηκε, ενώ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στο δεύτερο μισό της περιόδου. Εάν ο ΠΑΟΚ δεν φέρει αντίρρηση, η Ανόρθωση θα συζητήσει το ενδεχόμενο ανανέωσης του δανεισμού για άλλο ένα χρόνο.
 
Απογοητευτική είναι η παρουσία του Τζερεμί Μανζορό (7 συμμετοχές-0 γκολ), ο οποίος αποτέλεσε χειμερινό απόκτημα της «Κυρίας» με τη μορφή δανεισμού από την Σλάβια Πράγας και δεν τίθεται θέμα παραμονής του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Αβέβαιο είναι το μέλλον του Μανώλη Τζανακάκη, αφού ο Ελλαδίτης ακραίος μπακ, παρά τα κενά που υπήρχαν στα φτερά της άμυνας, δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα, μετρώντας μόλις οκτώ συμμετοχές στην ενδεκάδα.
 
ΑΕΛ
ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΠΙΕΧ

Σκοράρει ασταμάτητα από τον Ιανουάριο, οπόταν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Πολωνός επιθετικός σημείωσε εννέα τέρματα σε 12 εμφανίσεις με την ομάδα της Λεμεσού και ο Πάμπος Χριστοδούλου σαφώς και ήθελε να τον είχε στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Ο 30χρονος επιθετικός ανήκει στη Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία είναι βέβαιο πως θα αξιώσει χρήματα για παραχώρησή του. Οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν να πάρουν δανεικό για άλλη μια σεζόν τον ποδοσφαιριστή, ώστε να έχουν λιγότερο κόστος. 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League