Φροξυλιάς στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ: «Έκανα λάθος επιλογές»

Φόρεσε τελευταία φορά τη φανέλα της Ένωσης στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου. Συζήτησε ακόμα και να φύγει, να συνεχίσει αλλού τον Ιανουάριο, βλέποντας την ομάδα να πέφτει. Είχε όμως υπογραμμένο κλειστό διετές συμβόλαιο, χωρίς πρόνοια να μείνει ελεύθερος εάν η ομάδα υποβιβαζόταν. Έτσι, αναγκάστηκε να χαρίσει αρκετά χρήματα για να πάρει την ελευθέρα του. 
 
«Λίγο πολύ όλοι φταίμε για τον υποβιβασμό. Και εγώ φταίω. Όλοι. Αλλά μας αδίκησε και πάρα πολύ η διαιτησία. Δεν το λέω για να βρω δικαιολογίες, δεν μου αρέσει αυτό, αλλά σε κρίσιμα παιχνίδια μας αδίκησε πάρα πολύ, με πρωτοφανή σφυρίγματα. Πρώτη φορά ένιωσα τόσο αδικημένος σε παιχνίδια», λέει στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ o 23χρονος ποδοσφαιριστής που έβαλε την Μεγάλη Τρίτη υπογραφή σε συμβόλαιο με τη Νέα Σαλαμίνα. 
- Ήταν λάθος επιλογή η Ένωση;
Είχα και καλύτερες προτάσεις, όμως ήθελα να παίξω. Δεν ήταν κακή επιλογή. Και πήγα καλά, έπαιξα 19 παιχνίδια. Νομίζω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα έκανα αρκετά καλή σεζόν και με βοήθησε η Ένωση.
 
- Από πού είχες προτάσεις;
Με ήθελε η Ομόνοια. Ήθελα να πάω. Όμως είχα συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Και δεν με έδιναν σε ομάδα της πρώτης 6άδας.
 
- Έχεις μετανιώσει για κάποια επιλογή στην καριέρα σου;
Έκανα λάθος επιλογές και μπορούσα τώρα να ήμουν σε καλύτερη ομάδα. Όμως, όταν παίρνεις μια απόφαση ποτέ δεν είσαι 100% σίγουρος ότι είναι σωστή. Η πορεία το δείχνει. Έτσι είναι η μπάλα. 
- Ποιο ήταν το μεγαλύτερο λάθος;
Ότι έφυγα από την ΑΕΚ επί διοίκησης Αδαμίδη, όταν έπεφτε η ομάδα. Έπρεπε να είχα μείνει να παίξω στη Γ’ Εθνική και ν’ ακολουθούσα την ομάδα σ’ αυτή την πορεία ανόδου. Διότι είχα ευκαιρίες τότε στην ΑΕΚ. Ήμουν στην αποστολή, έχω παίξει 17 χρονών σε ευρωπαϊκό αγώνα με την Άντερλεχτ. 
 
- Γιατί έφυγες;
Ήμουν έξι μήνες απλήρωτος, αντιμετώπιζε δυσκολίες η ΑΕΚ και δεν έβλεπα λύση. Πήγα στον Απόλλωνα λόγω του Νίκι Παπαβασιλείου, τον οποίον γνώριζα χρόνια και με πήγαινε πολύ. Έφυγε όμως ο Νίκι και δεν έπαιζα, έτσι βρέθηκα στον Εθνικό Άχνας.
 
- Παίζεις στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, όπου οι ομάδες φέρνουν ξένους. Έχεις σκεφτεί να… ψαχτείς και πιο πίσω;
Ναι αυτό ισχύει, ειδικά στην Κύπρο. Όχι δεν έχω ζήτημα με αυτό, μου αρέσει ο ανταγωνισμός. Άλλωστε, αυτό που με διακρίνει είναι η τεχνική και η ντρίμπλα. 
 
- Πού εντοπίζεις τις αδυναμίες σου;
Κυρίως αμυντικά. Είμαι επιθετικός παίκτης, γι’ αυτό δεν θέλω να πάω σε ομάδα που μόνο τρέχει και δεν κρατάει μπάλα. Προτιμώ να έχω καλούς παίκτες γύρω μου, για να φανώ και εγώ.

Ο ΑΠΟΕΛ, η Σίτι, η ΑΕΚ
Άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στη Λάρισα, σε ηλικία πέντε χρόνων. Στα εννιά του η οικογένειά του μετακόμισε στην Κύπρο και ο Δημήτρης γράφτηκε στην ακαδημία του ΑΠΟΕΛ. Τον είδαν σε ένα τουρνουά στη Λευκωσία και τον κάλεσαν για δοκιμαστικό στην Αγγλία. «Ήμουν 13 χρόνων. Πήγα στη Μάντσεστερ Σίτι. Τους άρεσα και θα με κρατούσαν, όμως ο ΑΠΟΕΛ ήθελε χρήματα ως δικαιώματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης τα οποία οι Άγγλοι δεν ήθελαν να πληρώσουν. Μου έκανε μεγάλη ζημιά αυτό», εξηγεί ο «Φρόξυ».
 
- Φαντάζομαι εκεί ράγισε το γυαλί με τον ΑΠΟΕΛ;
Ναι. Ξεκίνησα να πηγαίνω καθημερινά στη Λεμεσό για προπονήσεις με τον Νίκι Παπαβασιλείου. Μου πρόσφερε πολλά και τον ευχαριστώ. Είναι πολύ καλός, γνωρίζει καλά το άθλημα.
 
- Και μετά ήρθε η ΑΕΚ…
Στα 15 μου. Ήρθε ο κ. Σαβέφσκι, βρήκε τον πατέρα μου και πήγα στην Ελλάδα, στη δεύτερη ομάδα. Έναν χρόνο μετά ο κ. Μπάγεβιτς με πήρε στην ανδρική ομάδα και στα 16 μου υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο. Πήρα ευκαιρίες επί Χιμένεθ, μέχρι Europa League έπαιξα.
 
- Έχεις Ελληνική και Κυπριακή υπηκοότητα. Σε ποια Εθνική θέλεις να παίξεις;
Είμαι διεθνής με τη Νέων και την Ελπίδων της Κύπρου. Τυπικά μπορώ να αγωνιστώ και στην Εθνική Ελλάδας, όμως είναι πολύ δύσκολο. Ξέρω ότι ήμουν στα πλάνα τόσο του Πάμπου Χριστοδούλου όσο και του Χριστάκη Χριστοφόρου. Περιμένω ότι θα κληθώ σύντομα στην Εθνική Κύπρου. 
- Ένα τάκλιν σου προκάλεσε στον Μαντούκα τον τραυματισμό που στάθηκε αιτία να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αυτό το περιστατικό πόσο σε άλλαξε ως ποδοσφαιριστή;
Η αλήθεια είναι ότι μετά από αυτό πρόσεχα πιο πολύ. Όμως δεν μπορώ να πω ότι με άλλαξε. Σίγουρα υπάρχουν πολύ χειρότερα τάκλιν. Δεν αμφισβητώ ότι ήταν ένα φάουλ από πίσω για κόκκινη κάρτα. Βλακεία μου. Ζήτησα συγγνώμη. Μπορούσα να τον σπρώξω απλά, αλλά πάνω στην ένταση του αγώνα έκανα τάκλιν. Αλλά προς Θεού, δεν πήγα να τον τραυματίσω. Άλλωστε, τον ξέρω από την εποχή που ήμασταν μαζί στην ΑΕΚ. Το ήθελε ο Θεός να γίνει έτσι. Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Ήταν άτυχη στιγμή και για τον Γκουστάβο και για εμένα.
 
- Περίμενες ότι θα αντιδρούσε τόσο ήπια και θα σε συγχωρούσε;
Επειδή τον γνωρίζω, είναι πολύ καλό παιδί. Με στήριξε. Θα μπορούσε να βγει να με κατηγορήσει αλλά δεν το έκανε. Ήταν μια κακιά στιγμή και για εμένα.
 
- Μικρός είχες κάποιο πρότυπο;
Όχι πρότυπο, ήθελα να μοιάσω στον Νάτσο Σκόκο με τον οποίο παίξαμε μαζί στην ΑΕΚ. Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ.
 
- Το καλύτερό σου παιχνίδι;
Με αντίπαλο την Ομόνοια φέτος εκτός έδρας (2-2). Και με τον Εθνικό Άχνας, όταν κερδίσαμε τον Απόλλωνα στη Λεμεσό (0-1).
 
- Ο πιο δύσκολος αντίπαλος;
Ο Σέρτζιο του ΑΠΟΕΛ.
 
- Ποιος προπονητής σε έχει βοηθήσει πιο πολύ απ’ όλους;
Ο Απόστολος Μακρίδης, τόσο στον Εθνικό Άχνας όσο και στις Εθνικές Νέων και Ελπίδων. Τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. 
 
Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε την Κυριακή 24/4/16 στην εφημερίδα ΡΕΠΟΡΤΕΡ
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα