Το κορυφαίο πολυτελές κάμπριο SUV στον κόσμο

Το πρώτο ανοικτό μοντέλο στην 45χρονη ιστορία της Range Rover είναι πλέον πραγματικότητα. Το ανοιχτό Evoque έκανε την εμφάνιση του πριν τρία περίπου χρόνια σαν πρωτότυπο μοντέλο στις διάφορες διεθνής εκθέσεις αυτοκινήτου και παρουσιάστηκε από τη Land Rover σαν το κορυφαίο πολυτελές κάμπριο SUV στον κόσμο.
 
‘Έχει δεχθεί διάφορες ενισχύσεις στο αμάξωμα εν απουσία της κανονικής σκληρής οροφής η οποία είναι υφασμάτινη με πολλαπλές στρώσεις και κρύσταλλο για τον πίσω ανεμοθώρακα. Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας υπάρχουν και αυτόματα roll-bars που, σε περίπτωση ανατροπής, αναπτύσσονται σε 90 msec.
 
Από πλευράς χώρων, αυτοί παραμένουν οι ίδιοι με το κλειστό μοντέλο εκτός βέβαια από το χώρο αποσκευών που είναι μικρότερος λόγω του ιδιαίτερου του χαρακτήρα. Φτάνει τα 251 λίτρα, αλλά το μεγάλο άνοιγμα διευκολύνει στην φόρτωση, τονίζει η Land Rover. Το εσωτερικό είναι διάταξης 2+2 και πως από την κεντρική οθόνη ξεχωρίζει η στενόμακρη οθόνη αφής 10,2’’ που υποστηρίζει τα Android Auto και Apple CarPlay καθώς και πολλές online εφαρμογές.
 
Η υφασμάτινη οροφή για το Evoque Convertible, την οποία η βρετανική μάρκα προμηθεύεται από την Webasto, έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επιλογή της υφασμάτινης οροφής έγινε για λόγους βάρους, κόστους αλλά για να είναι δυνατή η λειτουργία της ακόμη και όταν το SUV κινείται σε ταχύτητες έως 48 km/h. Μόλις ο οδηγός πατήσει το κουμπί στην κεντρική κονσόλα απαιτούνται 18 δευτερόλεπτα για να ανοίξει πλήρως και 21 sec για να κλείσει. Ο μηχανισμός αναδίπλωσης τύπου «Ζ» δεν επηρεάζει το χώρο αποσκευών (ο οποίος είναι ανεξάρτητος) από το αν η οροφή είναι ανοικτή η κλειστή.
 
Η Land Rover υπόσχεται ότι το Evoque Cabrio προσφέρει την ίδια ηχομόνωση και άνεση με αυτή του 5πορτου μοντέλου, ενώ στην περίπτωση που η οροφή έχει αναδιπλωθεί στο πίσω μέρος, η μικρή αεροτομή επάνω από το χώρο αποσκευών «προστατεύει» τους επιβάτες από ενοχλητικούς στροβιλισμούς.
 
Την κίνηση του ανοιχτού Evoque -που φτάνει τους κοντά 2 τόνους σε βάρος- αναλαμβάνει ένας turbo-diesel των 2,0lt που αποδίδει 180 ίππους και φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε 10,3 sec ενώ η κατανάλωση φτάνει μόλις τα 5,1 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα. Αντίστοιχα, υπάρχει η βασική turbo βενζίνης επίσης 2,0 lt με 240 ίππους με 8,6 δευτερόλεπτα για ταο 0-100. Και στις δύο εκδόσεις στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων.

Και όλα αυτά για το Evoque που είναι το μοντέλο με τον ταχύτερο ρυθμό πωλήσεων στην ιστορία της Land Rover. Κάτι που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο με την ανοικτή έκδοση στη γκάμα του. Το μοντέλο αναμένεται στην Κυπριακή αγορά τον ερχόμενο Ιούνιο.
 

Δειτε Επισης

Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ
Μουρμούρα από το περιβάλλον του Ερντογάν για την ανάρτηση του πανό στο Παναθηναϊκός-Μακάμπι
Τοποθετήθηκε επίσημα ο ΠΑΟ για το πανό-«Είμαστε γνήσια πατριωτική ομάδα και ενωμένοι σαν γροθιά»
Πρόεδρος ΚΟΚ: «Το πανό για την κατοχή αποτυπώνει την θλιβερή πραγματικότητα»
Αγνοούνται ο προπονητής και ένας αθλητής της Σταλ Νίσα στις πλημμύρες της Πολωνίας